Health

Get Active! De 10 leukste sportieve buitenactiviteiten

Wat is er lekkerder dan om in de zomer buiten te sporten. Ok, we begrijpen dat niet iedereen enthousiast wordt van sporten, maar als je dan tóch moet sporten, dan is sporten in de zon toch wel de beste optie, niet waar? En met sporten hoef je niet meteen aan de standaard dingen zoals hardlopen en fietsen te denken, wat dacht je van touwtje springen en badminton?

1. Hardlopen
Ja, sorry, hier ontkomen we niet aan. Hardlopen is heerlijk met lekker weer. Let wel op, als het erg warm en zonnig is kun je beter 's ochtends vroeg of 's avonds lopen, anders is er een kans dat je oververhit raakt en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dan ook dat je genoeg drinkt van te voren en erna. Ga je langer lopen, zorg dan ook dat je onderweg wat drinkt. Lees hier meer over hardlopen in de zon.

2. Fietsen
Je hoeft niet persé hard te fietsen, je kunt er ook voor kiezen om een fijne fietstocht te maken. Woon je in de buurt van het strand, maak dan een mooie lange tocht door de duinen, woon je meer in het binnenland zoek dan een andere plek uit waar je lange fietspaden hebt (en dus niet om de vijf minuten stil hoeft te staan voor een stoplicht). Onderweg kun je natuurlijk stoppen en een terrasje pakken. Of misschien zelfs nog wel leuker, neem een kleedje mee en een zelfgemaakte picknick. 

3. Skeeleren
Wist je dat skeeleren één van de beste work-outs voor je bovenbenen en achterwerk is? Maar dat niet alleen, het is natuurlijk ook hartstikke leuk om te doen, zeker als je een vriendin zover krijgt om met je mee te gaan. Girlscene's Annemerel skeelerde vroeger bijvoorbeeld altijd met een vriendinnetje naar de McDonalds en haalde dan een McFlurry (dan zaten alle calorieën die ze er afgeskeelerd had tenminste maar meteen weer aan, haha).Je hoeft jullie skeelerdate natuurlijk niet persé te combineren met slecht voedsel ;-).

4. Badminton / Beachtennis
De ultieme camping work-out, badminton! Wie heeft er nog nooit badminton gespeeld? We denken dat er maar weinig mensen zijn die nu 'IK' kunnen zeggen. Staat er iets meer wind? Dan kun je ook kiezen voor beachtennis. Dat laatste is helemaal leuk aan het strand natuurlijk, met je voeten in de zee, het maak niet uit als je een snoekduik maakt en valt, want het is toch maar zand!

5. Touwtje springen
Touwtje springen is een favoriet hier op de redactie, als we op vakantie gaan nemen we vaak een springtouw mee zodat we toch een beetje actief kunnen blijven. Onderschat het niet trouwens, het kost heel wat energie dat springtouwen. Lees hier waarom touwtje springen goed voor je is.

6. (water)voetbal
Voetballen blijft natuurlijk ook een leuke buitenactiviteit. Trommel je beste vrienden en vriendinnen op voor een potje voetbal. Is het lekker weer? Dan ga je natuurlijk voor watervoetbal! Lachen gegarandeerd!

7. Tennissen
Ben je lid van een tennisvereniging? Dan is het makkelijk, zoek een partner en ga lekker een uurtje tennissen. Ben jij niet lid? Bij veel tennisverenigingen kun je ook als niet lid een baan huren. 

8. Zwemmen
Zwemmen is niet alleen heel erg verkoelend op een warme zomerdag, het is ook hartstikke goed voor je. Je traint er je hele lichaam mee. 

9. Bootcamp
Je kunt je inschrijven voor een gezellige bootcamp, maar je kunt het ook veel goedkoper doen. Trommel je beste vriendinnen op en houd je eigen bootcamp. Hoe je dat doet lees je hier.

10. Hiken
Ben je op vakantie in de bergen of op een andere plek met heuvels? Ga hiken! Trek een paar goede loopschoenen aan en ga de natuur in. Zorg voor genoeg water en voedsel voor onderweg, want het zal je maar gebeuren dat je verdwaalt raakt. Dat zal je in Nederland niet zo snel gebeuren, maar in het buitenland… Ga ook liever niet alleen de wildernis in, we willen geen vermiste Girlscene-lezeressen ;-).

Wat is jouw favoriete buitensport?

Pin je favoriete quote op Pinbook