Lifestyle

What to do in de zomervakantie?

Tijdens de warme dagen doen we niets liever dan op onze luie gat te genieten van het zonnetje, in de hoop dat we lekker bruin worden en onze vriendinnen daarmee jaloers kunnen maken. Maar als je het zonnen even zat bent vallen er nog genoeg andere buiten activiteiten te ondernemen. Van een waterballonnen gevecht en het bezoeken van een pretpark tot skaten in het dichtstbijzijnde park en een fotoshoot houden. Girlscene zet een aantal buiten activiteiten die je kunt doen in de zomervakantie op een rijtje!

Op het Girlscene forum wordt het al hevig besproken, want wat kun je nu eigenlijk allemaal doen tijdens de zomervakantie? Als je even inspiratieloos bent kun je dit artikel bij de hand houden en je laten inspireren om een activiteit buiten te ondernemen! 


Bron

Skeeleren
Pak je oude skeelers uit de kast en fiets naar het dichtstbijzijnde park om daar je fiets te parkeren en een lekker stukje te skeeleren. Voor je rust kun je dit makkelijk alleen doen, maar als je het tussen het skeeleren door gezellig vindt om te kletsen, vraag jij gewoon je vriendinnen mee. 

Hardlopen
Ga, als het niet te warm is, eventueel een stukje hardlopen. Niets is lekkerder dan met het zonnetje in je rug te hardlopen, terwijl jij naar je lievelingsliedjes luistert en niemand je afleidt. Of naja, behalve die leuke jongens dan die ook aan het hardlopen zijn. Vind je alleen hardlopen maar saai? Vraag dan je vriendje of vriendinnetje mee, maar kijk uit dat je dan niet uiteindelijk stopt met hardlopen omdat je veel te leuk aan het kletsen bent. 

Picknicken
Heb je een park bij je in de buurt? Vraag dan wat vriendinnen mee en pak wat te eten, te drinken en een kleedje in en fiets met het warme weer naar het park. Plof fijn neer op je kleedje met een goed boek en zet een muziekje aan, of luister naar de fluitende vogeltjes. Je komt met dit tripje helemaal tot rust en je wordt er nog onbedoeld bruin van ook 😉 

To the beach
Kijk van tevoren wanneer het een ultiem warm dagje wordt en vraag aan je vriendinnen of ze zin hebben om die dag naar het strand te gaan, zodat jullie mooie boys kunnen spotten vanaf je strandbedje en misschien – met heel veel lef – wel een date weten te regelen. Voor een strand hoef je niet heel ver weg te denken. Je hoeft dus niet persé naar Zandvoort, Bloemendaal of Scheveningen, want je kunt in Amsterdam ook naar café Roest waar ze een strandje gebouwd hebben. Je zit dan middenin het centrum, waarbij je ook nog even langs dat ene winkeltje zou kunnen gaan als je het liggen zat bent. Oeh lala! 

Zwembad
Heb jij niet zoals vele celebrities een mooi zwembad in je achtertuin? Geen zorgen, wij ook niet! Maar gelukkig zijn daarvoor genoeg zwembaden die je kunt bezoeken. Dus duik lekker het zwembad in of de sauna voor een relaxend dagje. 

Een variatie op het zwembad is een waterpark. Ideaal voor de heetste dagen om je lichaam te laten verkoelen in het waterpark. Je kunt dan zelf kiezen of je van de hoge glijbaan wil, of dat je toch liever op het gras ligt met een glas ijskoude Ice Tea.

Pretparken
Heb je eerder zin om wat adrenaline in je lichaam te voelen? Bezoek dan een pretpark. Van de Efteling tot Walibi, er zijn er genoeg waaruit je kunt kiezen. Bespreek met je vriendinnengroep waar zij graag heen willen en heb een leuk uitstapje naar het pretpark. Neem van tevoren wel voldoende klaargemaakte boterhammen en drankjes mee, want je wil voorkomen dat je teveel geld uitgeeft in het pretpark. Zolang je maar de Piranha en de Vogelvlucht in kunt! 


Bron

Tennissen
Doe je liever wat actiefs? Pak dan je tennisracket uit de kast en ga een potje tennissen met familie of vrienden. Zorg alleen wel dat je je dan goed insmeert. Uiteindelijk heb je van elke hoek een straaltje zon gekregen doordat jij de hele dag buiten een balletje hebt gespeeld. 

Spa
Sporten in de zomervakantie? Ik dacht het niet! Doe mij maar liever een heerlijke spa, waar je met bikinidag gewoon in je bikini kunt rondlopen met een vriendin in plaats van naakt, waarbij iedereen je loopt aan te gapen. Voor een ultiem rustdagje ga je lekker naar een spa om bij te komen in de diverse sauna's, bubbelbaden, zwembaden en massages. Jaaaa…

Watervoetballen
Heb je niet het budget om naar een spa te gaan? Pak dan wat oude frisdrank flessen en een voetbal uit de berging en vul deze met water, want je raadt het al..we gaan watervoetballen! Lekker goedkoop en in het zonnetje. 

Als je in berging ook nog wat ballonnen vindt, kun je er ook voor kiezen om een waterballonnen gevecht te houden. Want als je ergens plezier van krijgt is dat het wel! Zorg dat je twee teams hebt, bijvoorbeeld cliché de jongens tegen de meisjes en gooien maar. 

Fietsen
Nu zul je misschien denken 'lame', maar fietsen kan heel ontspannend werken. Vooral als het zonnetje schijnt en je hebt voldoende drinken bij je. Zet een muziekje aan en fiets in je eigen tempo het bos in. Adem af en toe diep in en uit en je zult zien dat je tot rust komt. Op deze manier hebben je benen ook nog wat beweging!

Kamperen in je tuin
Heb je een tent en een ruime tuin? Plan dan een meidenavondje in met je vriendinnen en ga lekker kamperen in je tuin. Stiekem best wel spannend, maar ook heel gezellig. Op toestemming van je ouders kun je dan ook nog een kampvuurtje maken. Als iemand in je vriendenkring gitaar kan spelen, heb je een typisch leuke avond zoals je altijd ziet in de movies


Bron

Fotoshoot houden
Zoek een mooie locatie waar je graag een paar foto's zou willen maken en vraag of een vriendinnetje model wil staan. Neem een paar outfits mee waarin je je vriendin wil fotograferen en shooten maar! Vervolgens bekijken jullie het resultaat met een Coca Cola op een terrasje. 

Terrasje pakken
Want je kunt natuurlijk ook bij een café om de hoek of juist in de stad een terrasje pakken en gaan borrelen. Zo krijg je nog heel wat zon mee en kun je lekker mensen bekijken vanaf de kant, terwijl je een slok neemt van je drankje. 

Festivals
Tegenwoordig zijn festivals helemaal hip en happening en mag het daarom niet ontbreken in dit lijstje. Er zijn zoveel festivals in de aanbieding dat er genoeg keuze is voor iedereen. Al snel heb je er een uitgekozen en voor je het weet sta je daar in je geweldige festivaloutfit te flirten met die leuke jongen. 

Pak de trein
Ga naar het treinstation en pak zonder te kijken de eerste beste trein die aankomt. Stap vervolgens weer uit bij een van de treinstation waar je zelf wil uitstappen en voilà! Je bent gearriveerd in een nieuw gebied waar veel te ontdekken valt. Later kun je dan zeggen dat je daar ooit eens heen bent geweest als spontane actie. We like! 

Bbq'en
Iets wat zeker niet mag ontbreken is het bbq'en, want wie houdt er nu niet van lekker eten met dit warme weer? Sla met je vriendinnen wat voedsel in bij de supermarkt en vraag of je de bbq mag gebruiken van je ouders. Zeg er bijvoorbeeld bij dat je je op internet helemaal hebt ingelezen in hoe je het beste kunt bbq'en en de kans is een stuk groter dat ze het zullen toelaten. Of vraag of zij anders mee willen bbq'en, want daar zeggen ze absoluut geen nee tegen! Lekker smullen dus in de zomervakantie 🙂

Wat doe jij het liefst in de zomervakantie? 
Pin je favoriete activiteit in Pinbook