Food

10x foods voor een mooie huid

In het artikel over gezond bruin worden werd het al benoemd. Zo krijg je van diverse soorten voedingsmiddelen een mooie en gezondere huid. Paprika, zalm en kokos zijn er slechts een paar. Daarom zet Girlscene nog een aantal andere voor je op een rijtje. Tijd om je huid te voeden met deze producten, zodat ook jij straks met een mooie huid rondloopt.

♥ De eerste is zowel rauw als gebakken lekker weg te eten. We hebben het over de rode paprika. De paprika bevat de vitamine C die je dagelijks nodig hebt en voorkomt rimpels. Ook zorgt het voor een betere bloedcirculatie. Een rode paprika bevat maar 30 calorieën. Dus als je wil voorkomen naar de koekjestrommel te grijpen, pak je gewoon de paprika die je koel bewaard hebt in de koelkast. Knapperig, maar smakelijk én ook nog eens goed voor je huid! 

♥ Kokosnootolie zit vol met vitamine E en is een product dat 100% natuurlijk is. Het zorgt ervoor dat je huid rimpelvrij, zacht en vochtig blijft. Het is de gezondste olie en ruikt nog eens lekker ook! 


Bron

♥ Heb je last van angst, stress of misschien zelfs depressie? Eet dan een lekker stukje zalm! Zalm bevat vitamine D wat ervoor zorgt dat je hart, botten, dikke darm en brein gezond blijft. Omdat er in zalm ook Omega-3 zit, bestrijdt het ook eventuele rimpels en acne! En als je van vis houdt is zalm ook gewoon ontzettend lekker. 

♥ Als het regent en je zit lekker binnen voor de TV, is een kopje thee ook zeker een must erbij! Neem daarom gewoon een bakje groene thee. In thee zitten antioxidanten en die geven je  een gevoel van rust in je lichaam en verlaagt de stress. Dus merk je dat je stress hebt? Neem dan een kop groene thee, wel nog even blazen voor je meteen je stress probeert weg te drinken ;-).

♥ Niet het lekkerste product, maar wel goed voor je huid is spinazie. Zoals je in Popeye al zag, geeft spinazie je de kracht die je nodig hebt. Er zit namelijk ijzer in wat goed is voor je bloed, maar onder andere ook vitamine E en C. En zoals al eerder gezegd zijn deze vitamines goed voor je huidje. Laat je moeder dus even snel wat spinazie inslaan en werk het zoals Popeye in één keer achterover, want wij vrouwen kunnen dat. 

♥ Niet alleen zijn wortels goed voor je ogen, ze zijn ook nog eens goed voor je huid. Wortels zijn rijk in vitamine A en helpt daarmee het beschermen van je huid. Zo heb jij minder last van puistjes als je meer wortels eet, omdat de vitamine A dit tegen gaat. Dat wordt veel worteltjes eten, maar als je wortels nou te droog vindt om te eten, dip het dan eens in hummus. Erg lekker! 


Bron

♥ De overheerlijke fruit papaya bevat in totaal maar 39 calorieën en gaat eventuele ontstekingen van de huid tegen. Dit komt doordat papaya vitamine E en C heeft. Als je wil afvallen is dit product ideaal, want het bevat ook cholestorol. Papaya is vooral lekker tijdens deze warme zomerdagen, omdat met een fris smaakje. Mnom! 

♥ Voor een perfecte huid wordt het tijd om selderij in huis te halen. Het houdt de bloedcirculatie – net als rode paprika – gezond, het verlaagt de hoge bloeddruk en voorkomt uitdroging van de huid. Ook selderij kun je dippen in hummus als je het anders niet weg weet te eten, maar er zijn ook genoeg andere dipjes bij de supermarkt waarin je selderij kunt dippen! 

♥ In de superfood wereld is het al helemaal ingeburgerd, want zaadjes zijn zo gezond als maar kan. En al helemaal voor de huid is het een goeddoener. Hieronder vallen onder andere chia, zonnebloem en pompoenzaadjes. De zaadjes zitten vol vitamine E, magnesium en proteïne. De vitamine E zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd blijft en de magnesium voor het kalmeren van je stress. Eet deze zaadjes bijvoorbeeld zoals de redactie dat doet bij het ontbijt in de havermout. 

♥ Wil je ook een stralende huid? Neem dan sojaproducten als sojamelk, tofu of tempeh. Hierdoor worden je bloedcellen sneller vernieuwd en ze geven je huid even een oppepper. 

Bron: amerikanki.com

Wat eet jij om een gezonde en mooie huid te krijgen? 
Pin je lievelingsproduct in Pinbook