Beauty

EveryBODY is beautiful

Houd jij van je lichaam? Waarschijnlijk heb je dagen dat je voor de spiegel staat en denkt 'goh ik kan er best mee door vandaag', maar de kans is ook groot dat je ook dagen hebt dat je helemaal niet tevreden bent met jezelf. En misschien heb jij dat soort dagen wel veel vaker dan de dagen waarop je tevreden bent. Taryn Brumfitt hield niet van haar lichaam en besloot er iets aan te doen.

Als Taryn in de spiegel keek kon ze alleen maar denken 'ik ben vies, dik en lelijk'. Ze verborg zichzelf het liefst voor de wereld. Ze haatte het. Maar op een dag besloot ze dat het genoeg was. Ze zag haar dochtertje buiten spelen en bedacht zich 'als ik niet van mijn eigen lichaam kan houden, hoe kan ik haar ooit leren van zichzelf te houden?'. De knop ging om.

Taryn schreef zich in voor een fitnesswedstrijd en deed er alles aan om het in haar ogen 'perfecte' lichaam te te krijgen. Ze at alleen nog maar super gezond en ging heel veel trainen. Ze deed mee met de wedstrijd en haar lichaam was naar eigen zeggen 'perfect' of nou ja 'bijna perfect'. 

Maar veranderde dit nieuwe lichaam Taryn's leven? Voelde ze zich anders door haar nieuwe strakke figuur? Nee. Er was helemaal niets veranderd.

Taryn hield het bij deze ene wedstrijd en plaatste onlangs een foto van zichzelf op Facebook. De foto ging viral, want dat zie je niet vaak, dit soort 'before' en 'afters'. Sommige mensen prezen haar moed, anderen vonden haar een slecht rolmodel, waarom zou ze overgewicht promoten? De reacties deden Taryn beseffen hoe slecht het met de wereld gesteld is.

Ze wil een documentaire maken waarin ze haar eigen verhaal vertelt, maar ook anderen aan het woord laat. De boodschap van het verhaal? EveryBODY is beautiful. Om haar project te financieren en onder de aandacht te brengen maakte ze een promotievideo waarin ze de straat op ging om vrouwen te vragen hun lichaam in één woord te omschrijven. De antwoorden waren niet al te positief; 'klein' 'hobbelig' 'niet perfect' 'dik' 'niet waardig' werd er onder andere gezegd. 

EveryBODY is mooi. Je hebt maar één leven en één lichaam. Houd van je lichaam en zorg er goed voor. Beweeg regelmatig, eet overwegend gezond, maar straf jezelf ook niet voor pizza's en magnums. Jouw opdracht van vandaag? Ga voor de spiegel staan en zeg wat aardigs over je lichaam, want je bent mooi. 

Liefs,
Girlscene