Lifestyle

Het gouden keeltje van Tori Kelly

Girlscene lezeres Samira gaf Girlscene een tip over zangeres Tori Kelly. Na de inzending zocht de redactie haar op en werden we direct verslaafd. De blonde krullenbol heeft een heleboel covers gezongen, die ze op haar YouTube kanaal plaatst. Met haar gitaar bij de hand zingt ze het ene na het andere nummer, Tori heeft absoluut een gouden keeltje!


Bron

Tori Kelly heeft meerdere afkomsten: Duits, Jamaicaans, Iers en Puerto Rican. Op 14-jarige leeftijd begon Tori met het schrijven van haar eigen liedjes. Dit deed ze op haar eigen slaapkamer in het huis van haar ouders dat in Californië staat. Inspiratie haalt ze uit haar eigen leven of wat ze ziet op straat. Na een paar jaar plaatste ze deze liedjes al op haar YouTube kanaal waarop ze nu zo'n 875.000 subscribers heeft. Op haar twaalfde leerde ze drummen en even later pakte ze de gitaar en piano op. Het gitaar spelen heeft ze trouwens zichzelf aangeleerd. Een vriend van haar vertelde haar een paar akkoorden, waarna ze vervolgens zelf op gehoor leerde spelen. Haar ouders, die allebei een instrument bespelen, zagen het talent in Tori. Zo mocht Tori dus altijd en overal zingen, en zelfs wanneer ze even niet zong werd ze toch aangespoord om weer te zingen. 

Tori is nu 20 jaar en wil het liefst liedjes maken die jong, fris en echt zijn, maar ook emotioneel. Op een of andere manier heeft de zangeres en songwriter altijd het gevoel gehad dat dit is wat ze moest doen. Dit en niets anders, en gelijk heeft ze met een stem als die van haar! 

Inspiratie voor haar eigen liedjes haalt ze uit haar idolen als Lauren Hill, Jill Scott, Jeff Buckley en Maxwell. Toen Tori de cover van Thinking About You op haar YouTube kanaal plaatste, ging het nummer viral. Je zou kunnen zeggen dat Miss Kelly hierdoor een doorbraak had, want maar liefst 19 (!) miljoen viewers bekeken het gezongen liedje.

Watch on YouTube

In 2013 kwam Tori dan eindelijk met haar eerste album die in de eerste week maar liefst 16.000 keer verkocht werd. Ook mocht ze haar debuutnummer Dear No One zingen bij the one and only Ellen Degeneres Show. De redactie van Girlscene is in elk geval helemaal fan het nummer. Vooral vanwege de mooie tekst:

'♥ I like being independent
Not much of an investment
No one to tell me what to do
I like being by myself
Don't gotta entertain anybody else
No one to answer to
But sometimes, I just want somebody to hold
Someone to give me their jacket when it's cold
Got that young love even when we're old ♥

Watch on YouTube

Helaas komt ze nog even niet naar Nederland, maar laten we hopen dat ze een grootse carrière move maakt, zodat ze binnenkort in de Ziggo Dome staat met duizenden toeschouwers :-), en volgens ons komt dat wel goed. Wat jullie?

Wel kun je haar album 'Foreward' met vijf liedjes, waaronder Dear No One, vinden op iTunes! & als je haar dagelijks wil volgen kun je haar toevoegen op Instagram!

Wat vind jij van Tori?
Zit je al in Pinbook?

Must reads 👀