Food

10x simpele, zomerse salades

De hele dag door drink je water, maar tijdens deze hitte heb je absoluut geen behoefte aan een lauwe boterham met smeerworst. Doe dan maar eerder een ijsje als lunch, maar om toch nog een beetje te denken aan dat strakke buikje voor deze dagen, wil je een lekkere, gezonde en zomerse salade klaarmaken. Alleen ben je eventjes inspiratieloos en weet je niet zo goed wat je nou in de saladebak zal gooien. Hier wat ideetjes!


Bron

♥ Watermeloen salade
Mjam! Als eerste hebben we de salade met watermeloen en feta. Tijdens de hitte is het vooral lekker om watermeloen te slurpen én al helemaal als je het verwerkt in een salade. Stop er wat rode ui en basilicum bij et voilá! 

Wat heb je nodig? 
♥ Watermeloen (het liefst zonder pitjes)
♥ Feta 
♥ Basilicum
♥ Rode ui 

Bereidingswijze
Snijd de watermeloen en feta in kleine stukjes en stop deze in een grote bak. Voeg daaraan toe de in ringen gesneden rode ui en de blaadjes basilicum. Meng het even door elkaar en voeg hieraan eventueel nog wat citroenspetters toe.


Bron

♥ Salade met meloen en blauwe kaas
Op de site leukerecepten.nl vind je genoeg salades. Zo ook de salade met meloen en blauwe kaas! 

Wat heb je nodig? 
♥ Blauwe kaas
♥ Parma ham
♥ Mango
♥ Rucola
♥ Pijnboompitten
♥ Balsamicoazijn

Bereidingswijze
Snijd de mango, blauwe kaas en de parma ham in kleine stukjes. Doe het vervolgens in een kom en meng het door elkaar. Stop nu de rucola erbij en strooi er vervolgens wat pijnboompitten overheen. Als laatst kun je er als dressing nog wat balsamicoazijn overheen gieten en klaar ben je! 


Bron

♥ Salade met komkommer, avocado en parmezaanse kaas
Leonie van Gewoon wat een studentje 's avonds eet maakte een salade met gemengde sla, avocado, komkommer, parmezaanse kaas en balsamicosiroop. 

Wat heb je nodig? 
♥ Handje gemengde sla
♥ Avocado
♥ Komkommer
♥ Balsamicosiroop
♥ Parmezaanse kaas

Bereidingswijze
Vrijwel elke salade is gemakkelijk klaar te maken en natuurlijk ook deze. Snijd de komkommer in ronde schijfjes en avocado in kleine stukjes. Pak een handje gemengde sla en doe dit op je bord. Strooi vervolgens de komkommer en de avocado eroverheen. Wat parmezaanse kaas en balsimicosiroop erover en tada! 


Bron

Salade met mozzarella, kip en avocado
Een andere salade die onze interesse opwekte was deze salade. Ook gemaakt door Leonie van Gewoon wat een studentje 's avonds eet. Lekker als avondmaaltijd, maar ook als tussendoortje wanneer je even geen zin hebt in een standaard bammetje. 

Wat heb je nodig? 
♥ Basilicum
♥ Tomaat
♥ Avocado
♥ Kip
♥ Mozzarella
♥ Eikenblad slamelange

Bereidingswijze
Eigenlijk is de bereidingswijze hetzelfde als elke andere salade. Je snijdt de stukjes tomaat, avocado en mozzarella in stukjes. De kip bak je even in de pan tot er een krokant laagje erop verschijnt. Vervolgens gooi je alles bij elkaar op je schotel en je hebt weer een heerlijke salade bereid. 


Bron

♥ Salade met mango en garnalen
Niets is lekkerder dan een salade met mango en garnalen, althans dat vind ik. Maar het is vooral lekker als je het eet wanneer je op een terrasje zit tijdens de vakantie en ook nog eens erg smakelijk ;-). 

Wat heb je nodig?
♥ Mango
♥ Garnalen
♥ Sla
♥ Avocado
♥ Dressing naar keuze

Bereidingswijze
Bak de garnalen gaar en snijd de mango in langwerpige stukjes. Tenminste als dat wil lukken, want bij mij wordt het altijd een rommeltje. Doe dit trouwens ook met de avocado. Leg de sla op een bordje samen met de mango, garnalen en avocado en voeg hier eventueel nog een dressing aan toe. Ook lekker hierbij zijn stukjes tomaat! Voor als je even geen zin hebt in avocado bijvoorbeeld.


Bron

♥ Vijgen salade
Als iets eruitziet om op te eten is het de bovenstaande salade met vijgen wel! Bovendien is het gezond, fris, zomers en lekker kleurrijk. Op Foodness.nl vind je het gehele recept. Dus neem vooral even een kijkje! 

Wat heb je nodig? 
♥ Veldsla
♥ Pistachenoten
♥ Rosbief
♥ Romaatjes
♥ Vijgen
♥ Parmezaanse kaas
♥ Balsamico 
♥ Azijn

Bereidingswijze
Snijd de vijgen in stukjes zoals je op de afbeelding kunt zien. Pak een grote bak erbij en stop hierin de veldsla, romaatjes, balsamico, rosbief, pistachenoten en de vijgen. Als finishing touch strooi je er nog wat parmezaanse kaas over heen! 


Bron

♥ Salade met aardbeien 
Een fruitsoort dat bij de zomer hoort is zeker de aardbei, maar wist je dat aardbeien ook hartstikke lekker zijn in een salade? Stop er bijvoorbeeld pistachenoten, slamelange, stukjes kip bij en je hebt een super zomerse salade. Dat wordt smullen! 

Wat heb je nodig?
♥ Aardbeien
♥ Pistachenoten
♥ Slamelange
♥ Kip
♥ Citroen
♥ Balsamico

Bereidingswijze
Snijd de aardbeien in stukjes van twee en leg deze even apart. Pak er een schaaltje bij en stop hierin de slamelange. Strooi hierover alvast wat citroensap. Zorg dat je de kip hebt gebakken en voeg het daarna toe aan de slamelange. Stop nu de aardbeien erbij en de pistachenoten. Als laatst doe je er nog wat balsamico over en eten maar! 


Bron

♥ Fruitige salade
Nog een salade met heerlijk fruit is deze met framboos, walnoten, blauwe bessen en slamelange. Voor als je even geen zin hebt in de voorgaande fruitsoorten ;-). 

Wat heb je nodig? 
♥ Framboos
♥ Walnoten
♥ Blauwe bessen
♥ Slamelange

Bereidingswijze
Het enige wat je hoeft te doen zijn de walnoten in kleine stukjes breken en voor de rest stop je het in een bak, en aanvallen maar! Eventueel kun je er nog wat limoen over strooien voor wat extra smaak. 

Rucolasalade met grapefruit en munt
Foodness.nl bereidde deze salade met grapefruit, komkommer en munt. Bij ons beginnen de mondjes al te kwijlen bij het zien van dit plaatje. Tijd om deze eens klaar te maken! 

Wat heb je nodig?
♥ Walnoten
♥ Grapefruit
♥ Komkommer
♥ Munt

Bereidingswijze
Snijd de grapefruit en komkommer in stukjes en breek de walnoten in de grootte hoe je het zelf wil. Stop het vervolgens op een bordje bij elkaar en in principe ben je al klaar. 


Bron

Quinoa, citrusfruit en granaatappelpitten salade
Als je de sla zat bent kun je kiezen voor een andere optie, namelijk: quinoa, of wat dacht je van couscous? Voor een fris hapje voeg je hieraan citrusfruit, granaatappelpitten en avocado toe. Op Foodness.nl zie je het gehele recept. Mnom! 

Wat heb je nodig? 
Quinoa of couscous
Citrusfruit
Granaatappelpitten
Avocado

Bereidingswijze
Het enige wat je hoeft te doen is het snijden van de avocado en citrusfruit. Kook de quinoa en gooi dit in een bakje als het klaar is. Daarna stop je de gesneden citrusfruit en avocado erbij en voeg je hieraan nog de granaatappelpitten toe. Eetsmakelijk!

Bron: leukerecepten.nlGewoon wat een studentje 's avonds eet & Foodness.nl

Wat is jouw favoriete zomerse salade? En welke ga jij bereiden? 
Pin je inspiratie in Pinbook

Must reads 👀