Fashion

Awkward modetrends van de 20e eeuw

Trends blijven toch dingen waar niet ieder persoon mee wegkomt… Die crop top staat jou misschien geweldig met je platte buik, maar iemand die wat steviger is voelt zich toch minder op haar gemak om zo'n naveltruitje aan te trekken. Sommige trends uit de twintigste eeuw hadden beter op de catwalk kunnen blijven. Kijk verder voor de tien awkward modetrends!


Jumpsuit
De jumpsuit mag dan wel een veel gezien item zijn in winkels zoals Zara, maar om heel eerlijk te zijn is het maar een ongemakkelijk kledingstuk. Om de juiste jumpsuit te vinden moet je meer obstakels overwinnen dan tijdens een zoektocht naar de perfecte jeans. Om nog maar te zwijgen over bezoekjes aan het toilet… Nope, het dragen van een jumpsuit maakt je leven niet per definitie makkelijker. 


Heupbroek
Oh, de heupbroek… Wie heeft dat verzonnen? Bijna iedereen liep ermee en bij bijna iedereen kwam er vetjes over de broekrand en was het ondergoed zichtbaar zodra de persoon ging zitten. Onder andere Britney Spears was onder de celebrities een fervent fan van dit model broek. 


Schoudervulling
Als je echt met jaren '80 schoudervullingen wilt wegkomen moet je die outfit ownen zoals Lady Gaga doet. Een klein beetje vulling is goed voor iedere vrouw, maar wij hopen dat de extreme schoudervulling echt niet meer terugkomt in de mode.

Platform schoenen
Wie kent ze nog? De platform schoenen à la de Spice Girls. Veel toelichting hebben deze schoenen niet nodig… Laten we deze trend snel vergeten nadat we er nog even om gelachen hebben. 😉

Creepers
Je houdt ervan of niet: creepers. Eén van dé schoenen die je veel in Londen spot. Toch zijn wij er niet van overtuigd dat deze schoenen in onze kast zouden moeten staan.


Tie dye
Tie dye is zo'n geval dat je echt terugbrengt in de tijd. Je moet deze oude trend wel erg goed stijlen wil je ermee wegkomen. Leuk voor op een festival of tijdens een kinderfeestje, maar verder… Laten we het een jaren '60 trend houden de komende tijd.


Hammer pants
Met Hammer pants kom je misschien weg als je 1.80 meter lang bent en prachtige slanke benen hebt. Verder kunnen we deze broek beter terugbrengen naar de jaren '90, waar het thuishoort. De luier look die deze broek geeft doet niemand goed.


Punt bh
Trends zoals de punt bh zijn waarschijnlijk voor jouw tijd, maar geloof ons: Madonna is gek op haar Jean Paul Gaultier creaties. Tegenwoordig vind je zulke bh's nog in winkels zoals Episode, maar erg draagbaar is het niet meer.


bron

Beenwarmers
Een trend die de dansvloer verliet en op straat verscheen is die van de beenwarmers. En die tijd ligt nog niet eens zo heel lang achter ons! Helaas zijn beenwarmers niet erg flatteus en maken ze je benen optisch dikker. Gelukkig is deze trend voorbij.

Welke trend vind jij awkward? Is er nog een trend die je mist in dit rijtje?

beeld: getty images

Laat je inspireren in Pinbook

Must reads 👀