Lifestyle

DIY: Schaal van speelgoed

Strijkkralen, wie was er vroeger niet gek op? Je kon er de leukste figuren mee maken voor allerlei doeleinden. Onderzetters, kettinkjes of gewoon ‘voor de leuk’. De kans is groot dat je nu, jaren later, al tijden geen strijkkralen meer hebt gebruikt. Daar gaat dan nu verandering in komen! Met deze kralen kan je namelijk een mooie schaal maken. Super simpel en niets kinderachtigs aan.

Benodigdheden:
– Schaal die in de oven mag
– Olie
– Strijkkralen

Stap 1: Invetten
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Vet vervolgens de schaal in met olie. Dit gaat het makkelijkste door de olie met een keukenpapiertje uit te smeren. Zorg er voor dat de olie goed verdeeld is en er geen ‘plasje’ olie in de schaal blijft liggen.

Stap 2: Strijkkralen
Verdeel nu de strijkkralen over de schaal. Als je de schaal voorzichtig door je handen laat rollen, verdelen de kralen zich grotendeels vanzelf. Door de olie blijven de kralen goed aan de wanden plakken. Het resultaat wordt het mooiste wanneer de kralen goed op elkaar aansluiten en er dus geen grote gaten tussen zitten. Kijk ook of er geen kralen op elkaar liggen, één enkele laag kralen is genoeg.

Stap 3: Oven
Als de oven is voorverwarmd op 200 graden, zet je voorzichtig de schaal er in. Kijk na ongeveer 8 minuten of de strijkkralen al goed gesmolten zijn. Nee? Zet de schaal dan nog even kort terug in de oven. Houd de kralen wel goed in de gaten, als ze te lang in de oven staan is de kans groot dat ze gaan uitzakken. Heb je een kleinere schaal? Dan hoeft je kunstwerk minder lang in de oven.

Stap 4: Afkoelen
Je zelfgemaakte schaal is nu klaar! Laat de kralen goed afkoelen. Wanneer de schaal helemaal afgekoeld is, kan je deze uit de glazen schaal halen. Je kan dit proces iets versnellen door de schaal vol te laten lopen met water. Na een minuut of tien kan je het kralenwerk zo uit de schaal wippen. Even goed schoonmaken met water en zeep en je werk is klaar voor gebruik! Leuk om bijvoorbeeld make-up, fruit of je sleutels in te leggen.

Succes en veel plezier! 

Bedankt Annabel, voor deze leuke DIY!
Pin jouw DIY in Pinbook

Must reads 👀