Beauty

10x No heat zomerse haarstijlen

Yes, het is eindelijk zomer! Je haar heeft in de zomer veel te verduren als je bijvoorbeeld veel zwemt en in de zon ligt. Daarom is het een goed idee om je haren rust te geven en de föhn en hete tangen links te laten liggen. En weet je… Eigenlijk heb je niet zoveel nodig om er toch leuk uit te zien! De volgende kapsels creëer je zonder hitte te gebruiken en zien er toch stylish uit. Kijk maar mee.

bron

1. Upside down vlecht
Hoe hoger het haar, hoe beter. Want dat betekent dat het minder warm is in je nek en dat is alleen maar meegenomen op een warme zomerdag! De upside down vlecht is een kwestie van oefenen en oefenen. Wat je moet doen is je haar voorover gooien en het goed uitborstelen. Vervolgens begin je vanaf met een Franse vlecht tot ongeveer de kroon van het hoofd. Trek elke streng goed aan zodat de vlecht bij elkaar blijft. Vervolgens zet je de rest van het haar vast in een paardenstaart of knot. Tada!

bron

2. De Olivia Palermo/Lauren Conrad vlecht
Is de upside down vlecht iets te lastig voor jou? Dan is dit misschien meer jouw ding. Het is heel eenvoudig: je maakt een zijscheiding waarna je beide kanten invlecht. Je eindigt met een paardenstaart waardoor je er chique, maar toch jong en fris uitziet. Dit is één van onze favorieten!

bron

3. Fishtail vlecht
De vissengraatvlecht is hip, hot en happening en dit is een manier om het net even iets anders te dragen. Wederom begin je met een zijscheiding waarna je een brede pluk met haar pakt waarmee je de vissengraat maakt. Hier lees je stap voor stap hoe je dat doet. Bind vervolgens je haren vast in een lage paardenstaart en wikkel een plukje rondom het elastiek heen voor een modieuzer effect.

5. Vissengraat staart
Oké, valt het op dat vlechten favoriet zijn? Een andere manier om je haren uit je nek te haren is door het vast te zetten in een vissengraat staart. Perfect voor meiden met langer haar! De eerste stap is om een hoge paardenstaart te maken en om daarna de staart te vlechten. Zet de onderkant vast met een dun elastiek en trek vervolgens de vlecht zachtjes uit elkaar zodat het breder en dikker wordt. Voilà! Tip: gebruik een elastiek met metalen ring (verkrijgbaar bij H&M) voor de staart.

bron

6. Hair tuck
De zesde haarstijl ziet er ingewikkelder uit dan het daadwerkelijk is. Een manier om deze look na te maken is door een haarband om je hoofd te schuiven. Vervolgens ga je vanaf je oor steeds plukken haar om het haarbandje vouwen. Dit herhaal je tot het midden van het hoofd en daarna begin je aan de andere kant vanaf je oor. Zet eventueel plukken vast met schuifspeldjes zodat het de hele dag blijft zitten. Is de hair tuck techniek niet duidelijk? Bekijk dan deze video. 

bron

7. Knot met vlecht
Met een knot zit je altijd goed. Het is snel, eenvoudig en ideaal voor de zomer. Deze variant is net iets leuker omdat er een losse vlecht in verwerkt is. Dit krijg je voor elkaar door de haaraanzet licht te touperen voordat je begint met – losjes! – invlechten. Rommelig = goed. 

bron

8. Accessoires
Ben je inspiratieloos? Verwerk dan accessoires in je haar, zoals een bloemenkrans of een haarband. Dat staat zomers en geeft je net iets meer pit. Helemaal festival proof! Deze versie met de krans om de knot is één van onze favorieten.


bron

9. De Miley
De Miley… Hoe simpel en no heat wil je het hebben? Maak een middenscheiding en zet vervolgens je haar vast in twee kleine knotjes. Helemaal in Micky Mouse stijl. Oh enne: de Girlscene redactie ging je al voor, zoals je hier ziet. 😉


bron

10. Hoge staart
Misschien is de laatste look wel de makkelijkste. Het mag rommelig of juist heel volumineus of strak… De hoge paardenstaart gaat nooit uit de mode en is een snelle manier om je haren omhoog te gooien. Gebruik een texture spray om extra structuur te geven aan het haar en wikkel voor het mooie een dunne pluk haar om je elastiek om het af te maken.

Welke no heat haarstijl is jouw favoriet? 

Pin je favoriete haarstijl in Pinbook