Beauty

How to: zomerproof make-up

Pff, peentjes zweten is het soms als de zon doorbreekt in Nederland. Het warme weer zijn we natuurlijk niet gewend, dus als die twee zonovergoten weken eindelijk aanbreken is het wel belangrijk dat je goed voorbereid bent. Hoewel je liever een siësta houdt gaat het leven voor de meeste meiden gewoon door, maar dat betekent wel dat je jouw make-up routine moet aanpassen. Met de volgende tips blijft jouw make-up de hele dag zitten!

Krijg je al een hitte-aanval als je denkt aan make-up aanbrengen terwijl de kwik meer dan 30 graden Celsius aangeeft? Don't sweat it! Maar hey… Als je geen make-up nodig hebt raden we vooral aan om niks te dragen. In sommige situaties moet je wel netjes en verzorgd voor de dag komen en daarbij helpen de volgende tips. 

Dunne lagen make-up
Hoe minder make-up je draagt, hoe kleiner de kans is dat het gaat schuiven of dat het verdwijnt. Breng daarom je (gezichts)make-up aan in dunne lagen om het geheel luchtig te houden. Dat is veel prettiger dan een dikke laag zware foundation dragen!

bron

Siliconen
Gebruik producten op basis van siliconen om te zorgen dat de make-up niet in je poriën trekt en van je gezicht afdruipt. Natuurlijk vraag je om problemen als je gewoon nog foundation draagt terwijl je de hele dag in de zon bent, daarom kun je beter kiezen voor de siliconen optie. Het werkt als een barrière tussen de huid en de vochtigheid van buiten.

Primer
Prime, prime, prime! Een primer voor het gezicht en de ogen is onmisbaar als je besluit om gezichtsmake-up te dragen en/of oogschaduw op te doen. Leg een dun laagje primer op de huid en smeer het zachtjes met de platte hand uit. Het is belangrijk om het niet in te masseren zoals je doet met een dagcrème, want dan werkt het niet zo goed. 

Getinte dagcrème
Soms heb je net iets meer dekking nodig dan alleen concealer of poeder. Ga dan voor een getinte dagcrème of CC cream zoals deze van Max Factor. Het is licht en luchtig maar maakt de huid net iets egaler. En zoals je weet blijft make-up beter zitten als het in dunne lagen wordt aangebracht, dus win-win! 

Poeder
Poeder is jouw levensredder in de zomer. Het houdt glans onder controle en blijft veel langer zitten dan vloeibare make-up. Je kunt bijvoorbeeld een poeder gebruiken die dekking geeft of gewoon een transparante poeder voor je gezicht. Maar denk ook aan poeder oogschaduw en poeder blush in tegenstelling tot crème oogschaduw en crème blush. Gebruik ook poeder in je wenkbrauwen als je die wil bijtekenen en laat het potlood links liggen.

Setting spray
Speciale setting sprays helpen om je make-up net iets langer in tact te houden. Vooral Urban Decay bestaat bekend om deze sprays. De all nighter en oil control versie zijn favoriet! Spray dit licht over de huid als je klaar bent met het aanbrengen van al je producten. Let op: gebruik niet te veel, anders bereik je het tegenovergestelde effect. Spray het in een x-vorm en vervolgens recht naar beneden vanaf het voorhoofd naar de neus.


Stains

Lip en cheekstains zijn ideaal als het warm is buiten. Het product zet zich vast op de huid waardoor het de hele dag meegaat. Een favoriet voor de lippen is de Max Factor Lipfinity Lip Color! Eerst breng je een laagje van de kleur aan die je compleet laat opdrogen. Gedurende dag hydrateer je de lippen en de kleur door de balsem erover aan te brengen. 

Waterproof potlood & mascara
Waterproof is het woord waar je naar zoekt bij de make-up displays. Waterproof oogpotlood, zoals Essence Stays No Matter What, en mascara heb je in de zomer namelijk wel nodig. Het zorgt ervoor dat je niet eindigt met panda-ogen. Hoe moeilijker het van je ogen te krijgen is, hoe beter het eigenlijk is qua houdbaarheid. Ook vloeibare eyeliner is een aanrader. 

Bronzer & highlighter
Als je bronzer draagt of zelf al gebronsd bent heb je niet veel make-up meer nodig. Kies het liefst voor een bronzer die mat is of een lichte glans heeft. Glitters en fel zonlicht is namelijk echt een no go, omdat je dit heel goed op de huid ziet liggen. Daarom is het beter om highlighter in z'n geheel te vermijden. Bovendien krijg je vanzelf al een natuurlijke glans door de warmte buiten. 😉

Wat zijn jouw tips voor zomerproof make-up? Draag jij make-up in de zomer? 

Laat je inspireren in Pinbook

Must reads 👀