Beauty

Welke kleuren passen bij jou?

Even een middagje ontspannen en niet met je eetstoornis bezig zijn. Dat was het doel van De Verwendag, die op 29 april georganiseerd werd door de Leontien Foundation. Samen met alle andere meiden kregen we als eerste make-up tips. Daarna werd aan de hand van onze kleur huid, haar en ogen geadviseerd welke kleuren wij het beste kunnen dragen. Pas toen er sjaaltjes met kleuren tevoorschijn kwamen, zag iedereen wat kleur met jouw uitstraling kan doen. Maar welke kleuren passen nou eigenlijk bij jou?


Bron

Hiervoor is het allereerst van belang om onderscheid te maken in vier types:

Lente
Dit type wordt gekenmerkt door licht tot donkerblond haar, met een rode of gouden gloed. De ogen van lentetypes kunnen zowel bruin, groen als blauw zijn. Voor het lentetype zijn heldere kleuren een aanrader: frisse kleuren zoals lime, maar ook helderblauw zoals aquamarijn en turkoois laten jouw huid stralen. Deze kleuren kunnen het beste gecombineerd worden met gouden tinten.

Zomer
Als zomertype heb je licht tot donkerblond haar en meestal een lichte kleur ogen. Met mijn witblonde lokken en blauwe ogen val ik zeker weten onder dit type! De huidskleur is licht en verkleurt meestal niet veel in de zon. De kleuren die op het zomertype aansluiten zijn ook licht en ze bestaan voornamelijk uit koele tinten. Grijs en rood zijn dé kleuren om het accent op jouw ogen te leggen. De basiskleur voor een zomertype is blauw.

Herfst
Als herfsttype heb je een gouden of rode gloed in je haar. Meestal heb je als herfsttype bruine of groene ogen. De huid heeft sproetjes en verkleurt heel snel in de zon. Als herfsttype kun je het beste groene, oranje en gele kleuren dragen. Denk maar eens aan de kleur van bladeren in de herfst. Deze kleuren kun je het beste combineren met koude aardkleuren zoals brons en koper.

Winter
Een wintertype heeft donkerblond of bruin haar en meestal groen, blauw of grijze ogen. De lippen zijn meestal frambooskleurig en de huid verkleurt snel of blijft juist heel bleek bij zonlicht. Heldere en donkere kleuren zoals bourgogne , indigo en nachtblauw zijn echte aanraders voor wintertypes. De kleuren zwart en zilver zijn daarbij een must. Door deze kleuren brengen de koele tinten in je huid meer naar voren, waardoor je huid meer straalt.

Veel meiden werden tijdens de Verwenmiddag verrast door het advies: het was in strijd met wat zij zelf zouden kiezen. Zo draag ik het liefst zwarte kleding, maar werd mij geadviseerd om lichte kleuren te dragen zoals beige. Een kleur die lijkt op mijn huidskleur zou ik zelf nooit uit zoeken. Pas toen ik het sjaaltje omdeed zag ik hoeveel het met me deed. Mijn ogen sprongen er meteen uit, waardoor ik meer straalde.

Mijn advies: durf te spelen met de kleuren die jou geadviseerd worden! Doe eens gek en probeer een kleur uit het rijtje die jij normaal nooit zou dragen. Zelfs in je make-up kun je een van deze tinten terug laten komen. Het zal je verbazen wat het met je doet. Voortaan zal ik zeker mijn garderobe en make-up erop aanpassen!

Door Lisa

Welk type ben jij? Welke kleuren ga jij dragen? 
Pin je inspiratie in Pinbook