Lifestyle

Kort verhaal: motivatie

Oke, het leven is niet altijd gemakkelijk. Maar is dat een reden om alles zomaar op te geven? Nee, en toch doen we dit vaak. Alles opgeven omdat alles mis gaat. Maar gaat alles wel echt mis? Kan het niet erger? Is het echt niet op te lossen? Daar kom je maar op één manier achter. Kijk naar het probleem en pak het probleem aan. Niet alles gaat verkeerd. Er zijn ook heus dingen die wel sterk zijn of goed. Mooi of perfect. En onthoud, bij alles wat je doet, je kan altijd beter worden. Leg de lat niet te hoog voor jezelf, want dan val je als je eroverheen springt. Wees realistisch en perfectionistisch, maar niet té. Zoek een goede balans tussen die twee en dan komt het helemaal goed met jou. 

Bron

Je moet jezelf sturen naar waar je wil gaan. Jij bent het kompas van je eigen leven. Van je eigen dromen. Van je eigen gedachten. Van je eigen gevoelens. Alleen jij kan de koers bepalen. De richting in waar je wil gaan. Waar je naar toe wil. Je eindbestemming. Soms is die dichterbij dan je denkt en soms moet je wat verder zoeken. Dat is niet erg. Het is niet erg als je langer onderweg bent. Als je de eindbestemming maar haalt. Heb vertrouwen in jezelf en in je eigen kunnen. Wees gelukkig met jezelf en durf tegen jezelf te zeggen dat je trots mag zijn op alles wat je doet en gedaan hebt. Het leven is er voor om trots te zijn. Het leven is te kort om te verspillen aan nutteloze dingen. Maak lol, lach, dans en spring. Wees vrolijk en gezellig. Maak anderen blij. Het is het niet waard om alles weg te gooien.

Leer van je fouten en neem ze mee in de toekomst. Het zijn je bouwstenen. Je fundament waar je hele mooie dingen op kan bouwen. Fouten zijn er om van te leren. Het maakt niet uit als je fouten maakt. Het mag allemaal. Het leven is er om fouten te maken en daarvan te leren. Je leert jezelf kennen maar ook de mensen om je heen.

Soms is het goed om even terug te kijken, maar laat je niet meeslepen door alles wat er is gebeurd. Laat je niet meeslepen door mensen die je naar beneden proberen te halen. Kom voor jezelf op en maak iets moois van je leven. Elke dag is weer schoon en fris. Klaar voor nieuwe dingen en nieuwe kansen. Maak je dromen waar en vecht voor je toekomst. Vecht voor je dromen en vecht voor jezelf. Zorg dat je het zelf goed hebt en geef om anderen. Maar niet te veel. Laat jezelf niet kapot maken door wat anderen zeggen of vinden.


Bron

Het is het niet waard om het weg te gooien. Het leven is iets moois waar je van moet genieten zolang het kan. Het is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend dat het er is. Doe mensen geen pijn en maak geen overhaaste beslissingen. Neem de tijd die je nodig hebt. Maak de juiste keuzes en zeg eens tegen jezelf dat je trots mag zijn op wie je bent en wat je doet. Iedereen is goed en daar hoor jij dus ook bij. Iedereen heeft andere kwaliteiten die hij of zij moet ontwikkelen. Laat niet te snel het achterste van je tong zien, maar bouw het rustig op. Leer de mensen kennen en leer mensen jou kennen. Wie ben je echt en wat wil je nou precies?

Vraag aan jezelf wat je wil bereiken. Schrijf het op of onthoud het goed. Neem het met je mee, overal waar je gaat. Denk eraan als het even niet meer zo goed gaat. Als je er even genoeg van hebt, maar gooi het niet weg want dat zou zonde zijn.

Door Maaike

Pin je inspiratie in Pinbook