News

Plus-size bloggers cover Beyoncé Flawless videoclip

Niet alleen Beyoncé's zus Solange Knowles is in het nieuws door het incident met schoonbroer Jay-Z, ook Queen B herself staat in de spotlight. Op dit moment gaat het erg goed met de carrière en het nieuwe album van Beyoncé. Drie plus-size bloggers voelen zich geroepen om haar Flawless videoclip na te maken om andere vrouwen te laten weten dat er meer is dan het ideale lichaam. Kijk maar mee!

Wie kent Beyoncé's hit 'Flawless' niet? Plus-size bloggers GabiFresh, Nadia Aboulhosn en Tess Munster spelen met hun filosofie over beauty in op het ideale zelfbeeld door de hashtag #everyBODYisflawless te promoten. Het idee achter de samenwerking is dat er niet zoiets moet bestaan als het perfecte lichaam, want het moet juist gaan om een positief zelfbeeld. GabiFresh: "Als een dikke, gekleurde vrouw word ik vaak anders behandeld dan mijn witte en dunne collega's. Door merken, door mede bloggers, door media… Ik word nagestaard en krijg de cold shoulder tijdens mode-events. Ik hoor gefluister. Ik krijg haatmail en reacties van mensen die me walgelijk vinden en zeggen dat ik me niet in het openbaar zou mogen begeven. Net zoals Beyoncé trek ik mij niets van deze mensen aan. Dus toen ik Beyoncé tegen haar haters hoorde zeggen: "Bow Down Bitches" in Flawless was ik meteen verliefd op het nummer."


bron

GabiFresh trommelde twee andere belangrijke spelers uit de plus-size modewereld op om samen de clip Flawless na te maken. Want volgens de bloggers hoef je niet per se een bepaalde maat te hebben om flawless te zijn. Dik zijn is geen flaw, het is niet fout. "Deze video is speciaal voor mainstream media, de mode-industrie, pesters op het internet en iedereen die denkt het recht te hebben om ons minder te laten voelen omdat ZIJ degenen zijn die onzeker zijn", aldus blogger Gabi. 
 

Bekijk de video:

Wij zijn het helemaal eens met Gabi en haar collega plus-size bloggers Nadia en Tess. #everyBODYisflawless

Wat vind jij van de video en dit initiatief?

Pin inspirerende quotes in Pinbook