Beauty

Nieuwe manieren om je paardenstaart op te pimpen

We <3 ponytails! De ideale manier om je haar te dragen tijdens een warme zomerdag is door je haren in een (hoge) paardenstaart te gooien. Maar elke dag je haren op dezelfde manier dragen begint op een gegeven moment te vervelen, of niet? Daarom zet Girlscene tien manieren op een rij hoe je de eenvoudige paardenstaart omtovert tot een minder saaie look. Kijk maar mee!


Vlecht
Laat je inspireren door Anna Kendrick en verwerk verschillende vlechten in je hairdo! Onthoud hierbij dat het prettiger is als de bovenkant van je haren steil is. Houd je de look van Anna Kendrick aan? Vlecht dan vanaf je zijscheiding drie dunne vlechtjes en laat de buitenste vlecht hangen. Bind de rest van je haren vast in een paardenstaart. Als je dunner haar hebt is het mooi om de haren op de kroon van het hoofd te touperen voor wat extra volume, maar dit hoeft natuurlijk niet per se. Zodra je een elastiek om je haar hebt gebonden pak je het buitenste vlechtje dat nog loshangt. Dit wikkel je om de staart heen om het elastiek te verbergen. Zet het vast met een pin aan de onderkant et voilà… Een super fabulous paardenstaart!


Twist
Ook tijdens een speciale gelegenheid zoals de Oscars is het helemaal niet gek om een paardenstaart te dragen. Dat bewijst Emma Watson! Ze ziet er chique uit met haar gedraaide versie op de paardenstaart en blingende sterren in het haar. Bij deze paardenstaart is het oké als je haar rommelig is, omdat het een speels effect geeft. Gebruik daarom je natuurlijke haar als het een slag heeft of spuit er texture spray in om het meer structuur te geven. Om het jezelf makkelijker te maken toupeer je het haar eerst voor extra volume waarna je het vastzet in een lage paardenstaart. Laat dan wel de plukken haar die je gaat draaien los.

Nadat je een zijscheiding maakt begin je met het draaien van het haar boven je oor. Pak twee verschillende plukken, draai het en wikkel het vervolgens in tegenovergestelde richting naar elkaar toe. Zet het vast met een pin in het midden en herhaal aan de andere kant van het hoofd. Doe dit met drie plukken aan elke zijde. Door pinnetjes kriskras over elkaar te schuiven weet je zeker dat het op z'n plek blijft zitten. Je kunt ook de volgende methode volgen: 

Watch on YouTube

Wil je net zoals Emma Watson het geheel net iets specialer maken? Draai er dan steentjes of studs in! Deze koop je bij Zenner.


Volume
Wil je er chique uitzien zonder dat het lijkt alsof je veel moeite hebt gedaan? Dan is deze Lea Michele paardenstaart iets voor jou. Het ziet er naar uit dat Lea Michele met haar natuurlijke haren werkt, dus je hoeft het niet per se te steilen of te krullen. Allereerst wordt er bovenop het hoofd veel getoupeerd zodat je een goede bump krijgt. Toupeer vanaf het voorhoofd naar de kroon en ga vervolgens licht met de kam of borstel over het haar om het glad te krijgen. Pak vervolgens met je vingers steeds een pluk haar aan de zijkant van het hoofd om het in een losse paardenstaart te binden. Hierbij laat je een pluk aan de onderkant los, ter breedte van een centimeter of twee. Die pluk wikkel je namelijk om het elastiek heen voor de finishing touch. Perfect als je niet zoveel tijd hebt om bovenstaande haarstijlen uit te proberen. 


Speels
Blake Lively schuwt de paardenstaart niet, zelfs niet als het haar een jeugdige look geeft. Deze speelse stijl maakt namelijk jonger, maar is wel eenvoudig om voor elkaar te krijgen. Pak het haar vanaf de oren naar de kroon en zet het vast in een staart. Bind daar een dunne pluk haar omheen en zet dit vast met een pin. Daarna pak je vanaf onder de oren het haar en dit zet je weer vast met een plukje haar eromheen. Hetzelfde geldt voor de pluk haar die nu nog loshangt. Nu heb je één staart waarna je nog een keer een dun elastiek gebruikt ter hoogte van je schouderbladen. Zorg dat de plukken haren die vastgebonden zijn losjes zitten zodat het er rommelig uitziet en niet te gemaakt. Dit doe je door het haar los te trekken, net zoals je bij een vlecht doet om het haar dikker te laten lijken. 


Lage twist
Vanessa Hudgens draagt haar haren op zo'n manier dat het bijna lijkt alsof ze een vlecht in heeft. Ze ziet er verzorgd uit, maar niet saai. Deze stijl werkt het beste als je lang hebt en anders is het aan te raden om clip-in extensions te gebruiken. Het geheim van deze look is door het haar los vast te zetten in een paardenstaart. De staart draai je licht zodat je dit vast kan zetten met een dun elastiek net iets boven je borst. Wederom wikkel je een pluk haar om het elastiek heen wat je vervolgens vastzet met een pin. 

Aan inspiratie geen gebrek… Bekijk hier meer artikelen over verschillende haarstijlen!

Welke paardenstaart vind jij het mooiste? Ga je de looks namaken?

Beeld: Getty Images

Pin je favoriete haarstijl in Pinbook