Travel

Vijf camping vakantiebestemmingen

Heerlijk in je tentje kruipen wanneer de regen naar beneden stroomt en jij met een muziekje op een boek leest dat je al een tijdje wilde lezen, zodat je even tot jezelf kunt komen. Terwijl een paar vriendinnen een zon, zee en strandvakantie boekten, zijn jouw BFF en jij er samen opuit getrokken. Op de camping waar jullie verblijven valt genoeg te beleven, want kamperen is net zo leuk! Speciaal voor de meiden die liever gaan kamperen in de vakantie geeft Girlscene vijf campings als eindbestemming.

Kamperen wordt veelal gezien als iets saais en dufs. Iets wat je eerder met je ouders moet doen, dan graag met vriendinnen doet omdat het leuk is, maar kamperen kan juist heel leuk zijn. Lekker met een kampvuurtje in de avond naar de sterren kijken, gezellig met zijn tweetjes in een tent slapen en 's avonds elkaar enge verhalen vertellen waar je stiekem een beetje bang van wordt. Met kamperen beleef je een totaal nieuwe ervaring en het is zeker iets wat je minstens één keer gedaan moet hebben. Hieronder staan een aantal bestemmingen opgesomd waar je naartoe kunt voor als je wil kamperen.

♥ Kroatië
Als je niet naar de populaire landen als Frankrijk of Spanje wil voor een kampeervakantie, kun je kiezen voor Kroatië. Het is hét land wat eerst nog door velen kampeerders geheim werd gehouden, maar nu steeds populairder wordt om er te kamperen. Als je naar de Adriatische kust gaat heeft het zo'n zeven uren zon per dag. In totaal heeft Kroatië 2600 zonuren per jaar. In de zomermaanden van juni tot september heeft het een temperatuur van 35 graden en kun je er 's avonds ook gemakkelijk in je korte shorts rondlopen dankzij de zwoele zomeravonden. Als je liever het binnenland induikt kun je richting Split, Osijek of Rijeka gaan. Met het vliegtuig ben je er in enkele uren. Kroatië ligt in het zuiden van Europa en is omringd door Slovenië en Bosnië en heeft in totaal 4,5 miljoen inwoners. De hoofdstad van Kroatië is Sagreb en er wordt voornamelijk Kroatisch gesproken.

Tip
In Kroatië houden ze veel van naturistencampings, dus zoek van tevoren goed uit welke campings naturistisch zijn en welke niet. Voor je het weet loop je naakt rond op de camping 😉

Populaire bestemmingen
De populaire bestemmingen van Kroatië zijn heel divers. Het is afhankelijk van wat je van een camping verwacht (zoals dat je bijvoorbeeld liever aan de kust zit, of eerder in het binnenland). Maar de meeste kampeerders gaan graag naar Istrië, Kvarner en Dalmatië.


Bron

♥ Frankrijk
Wil je liever iets dichterbij huis blijven? Dan kun je kiezen voor het romantische Frankrijk. Het heeft in totaal 61 miljoen inwoners. De hoofdstad is uiteraard Parijs en er wordt Frans gesproken. Wanneer je richting het westen van Frankrijk gaat zijn de zomers vaak fris. Ga je meer richting het zuiden dan wordt het al snel warmer. Zoek dus eerder een camping op in het zuiden van het land, aan de kust. Frankrijk is een zeer populair land wanneer het aankomt op kamperen. Jaarlijks gaan duizenden Nederlanders naar Frankrijk als vakantiebestemming. Je zult op een camping dan ook sneller landgenoten tegenkomen, wat het wel extra gezellig maakt. In Frankrijk ben je zo, pak je het vliegtuig dan ben je er binnen twee uur, maar met de auto ben je wel iets langer onderweg. Maar misschien dat je dan nog even kunt stoppen in Parijs als je onderweg bent!

Populaire bestemmingen
Een populaire bestemming is het meer van Annecy. Andere populaire bestemmingen in Frankrijk zijn bijvoorbeeld Dordogne, Ardeche, Provence, Bretagne, Normandië en de Cote d'Azur. 

♥ Italië
Een andere populaire eindbestemming voor kampeerders is het warme en gezellige Italië. Italië heeft in iets meer dan 61 miljoen inwoners en de hoofdstad is het bekende, romantische Rome. Italië grenst aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De rest van het land wordt omgeven door de Tyrreense, Middellandse, Ionische en Adriatische zee. Italië heeft vaak warme zomers en zachte winters. Ideaal dus voor als je in de zomervakantie wil kamperen in dit warme landje. Italië is goed bereikbaar met zowel de auto als met het vliegtuig. Binnen drie uur ben je in Italië als je besluit te vliegen.
 
Populaire bestemmingen
De populaire bestemmingen in Italië zijn onder andere Toscane, de Adriatische kust en Umbrië. 

Bron

♥ Texel
Wie liever dicht bij huis blijft, kan ervoor kiezen om in het binnenland te blijven en naar Texel te gaan. Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en behoort tot de provincie van Noord-Holland. In totaal heeft het zo'n 13.000 inwoners. Afhankelijk van het weer in Nederland kan Texel vrij warm worden, als je mazzel hebt. Als je de fiets pakt heb je Texel in een dag gefietst en kom je genoeg tegen. Zoals het dorpje waar je misschien wel nostalgische herinneringen aan hebt toen je er met school naartoe ging. Jaarlijks gaan veel jongeren naar Texel in de zomer om daar hun vakantie te vieren. Wanneer je naar Texel toe gaat ben je er met maximaal twee uurtjes. 

Populaire bestemmingen
Op Texel heb je genoeg campings zitten, waaronder de Loodsmansduin, Kogerstrand en de Shelter. 

♥ Hongarije 
Een andere goede aanrader is de eindbestemming Hongarije. Hongarije ligt in centraal Europa, naast Oostenrijk, Slowakije, Oekraïne, Roemenië, Kroatië, Servië en Slovenië. Hongarije staat voornamelijk bekend om het langstdurende festival Sziget, maar je kunt er ook goed kamperen. In totaal heeft het land zo'n 10 miljoen inwoners. De temperatuur kan tijdens de zomer oplopen tot zo'n 35 graden. Hongarije heeft één enorm meer genaamd het Balatonmeer. Hier komen de meeste mensen dan ook op af wanneer ze even willen bijkomen. Je doet er wel iets langer over om in Hongarije te komen, maar met een Cityhopper ben je er met een paar uurtjes.  

Populaire bestemmingen
Zoals al eerder gezegd is het Balatonmeer geliefd onder de meeste mensen. Dit komt doordat het een strandje heeft met mooi water en een enorme camping dat eindeloos doorgaat. In de avonden is het er nog warm en kun je gerust met een korte broek en een vestje rondlopen. Het mooiste aan dit meer is toch wel dat de lucht in de avonden heel helder is, waardoor je gerust een half uur naar de lucht blijft kijken.

Wat is jouw favoriete bestemming om te kamperen? 
Pin je inspiratie in Pinbook