Lifestyle

Kun jij 100 dagen gelukkig zijn?

De hashtag #100happydays neemt het internet over. Twitter, Instagram en Facebook ontkomen er niet aan. Het is gekoppeld aan een vrolijke foto met een positief onderschrift. De persoon die dat plaatst, zal dat 100 dagen doen. Althans, als zij genoeg doorzettingsvermogen heeft. De challenge klinkt misschien makkelijk, maar ruim de helft faalt. Iedereen mag meedoen aan #100happydays. Zou jij elke dag de tijd kunnen nemen om gelukkig te zijn?

Waar de #100happydays challenge vandaan komt weet niemand precies. Wat bekend is over de bedenker is zijn kijk op het leven. Volgens deze mysterieuze man leven mensen steeds in een sneller tempo. Zo snel, dat we vergeten om van de kleine momenten in het leven te genieten. Dat kan een lekker ijskoud colaatje op het terras zijn, maar ook simpelweg het horen van een leuk liedje op de radio. Om mensen bewust te maken van deze fijne momentjes, is #100happydays in het leven geroepen.

Meedoen aan #100happydays is heel makkelijk. Geef jezelf op voor de challenge op 100happydays.com (geen vereiste). Als deelnemer maak je honderd achtereenvolgende dagen elke dag een foto van iets dat jou gelukkig maakt. Het enige wat je voor deze uitdaging nodig hebt, is een fotocamera of een mobiel met camera. Een social media account is niet nodig, want je kunt de uitdaging ook offline doen. Makkelijk zat, zou je denken. Uiteindelijk haakt 71 procent van de deelnemers af. Reden? Meestal gebrek aan tijd.


Bron

Misschien ben je nog niet overtuigd. Waarom zou je meedoen? Mensen die uitdaging hebben voltooid, beweren dat #100happydays een positieve invloed heeft gehad op hun leven. Zo ontdekten zij onder andere wat hun gelukkig maakt, dat zij optimistischer waren, hoe gelukkig ze zijn met het leven dat zij hebben en dat zij meer complimentjes kregen van anderen.

“Als je probeert om anderen tevreden te stellen of jaloers te maken met je foto's, dan verlies je nog voor je zelfs maar begonnen bent”, staat op de website. Meedoen aan de #100happydays doe je dus voor jezelf. Als jij de challenge succesvol afrondt, kun je eventueel een fotoboekje maken van alle gelukkige momenten die jij hebt vastgelegd. Of je kunt gewoon doorgaan met #happylife.

Door Lisa