Lifestyle

10x DIY’s voor je slaapkamer

Het is (bijna) zomervakantie en dat betekent niets anders dan lekker niksen of met vriendinnen de stad induiken om al je geld uit te geven aan leuke kleding. Maar als je vriendinnen op vakantie zijn met familie weet je eigenlijk niet zo goed wat je met jezelf aan moet. Niet getreurd, want Girlscene heeft 10 DIY slaapkamer ideeën voor je uitgezocht, zodat je als een bezig bijtje je slaapkamer induikt om de DIY's uit te voeren en je vriendinnen bij thuiskomt jaloers zijn op jouw slaapkamer. Let's do this!


Bron

Waslijn voor je sokken
Voor de meiden die het zat zijn wanneer ze in hun sokkenlade kijken en telkens maar één sok van een paar vindt, heeft Girlscene een creatief en leuk idee voor in je slaapkamer. Op dat je nooit meer een sok kwijtraakt en elk paar terugvindt!

Wat heb je nodig? 
♥ Touw
♥ Schaar
♥ Wasklemmetjes
♥ Twee of drie spijkers
♥ Hamer
♥ Pen of potlood
♥ Sokken

Stap 1 
Pak je pen of potlood erbij en zet twee punten op je muur, zodat je ziet waar de uiteindes zijn van je waslijn. Pak nu de spijkers en de hamer om de spijkers in de muur te slaan. Pak met twee vingers de spijker vast en zet deze op het punt waar je de spijker in wil hebben geslagen. Sla nu voorzichtig met de hamer op de spijker. Zorg wel dat je nog een klein stukje ruimte overhoudt, zodat je daaraan het touw kunt vastmaken. 

Stap 2
Meet op hoe lang je de waslijn wil hebben en aan de hand daarvan knip je het touw in de lengte zoals je het wil. Maak aan allebei de uiteindes van het touw een simpele knoop voor een extra touch. 

Stap 3
Na het knippen en knopen kun je nu het touw vastknopen aan de spijkers die je in de muren hebt geslagen. Zorg dat het touw niet te strak hangt, want je wil natuurlijk wel een boogje als effect.

Stap 4 
Als laatste stap pak je je sokken en de wasklemmetjes erbij en hang je simpelweg je sokken op aan de net gebouwde waslijn! Om de waslijn extra leuk te maken kun je natuurlijk nog even nieuwe, leuke sokken inslaan 😉 


Bron

Opgehangen sprei
Heb je het liefst iets op je muur achter je bed hangen, maar weet je niet zo goed wat? Dan heeft Girlscene de oplossing voor je met een quilt headboard. Een wat? Een quilt headboard is een opgehangen sprei aan een gordijnstaaf. 

Wat heb je nodig? 
♥ Sprei naar keuze
♥ Houten gordijnstaaf
♥ Twee haakjes
♥ Potlood

Stap 1
Zet, afhankelijk van hoe hoog je de sprei wil hangen, met potlood streepjes op je muur. Op deze manier weet je precies waar je de houten gordijnstaaf gaat hangen en dat maakt het meteen gemakkelijk. 

Stap 2 
Vervolgens plaats je de gordijnstaaf aan de muur aan de hand van waar je de streepjes hebt neergezet op je muur. 

Stap 3 
Pak je sprei erbij en hang deze over de gordijnstaaf, en zorg dat het gelijk hangt. Daarna pak je de twee haakjes erbij, zodat je de gelijke punten van de sprei aan elkaar vast kunt zetten en de sprei niet ineens van je gordijnstaaf afzakt. Et voilà! 


Bron

Bloemen van karton
In de zomervakantie staat de natuur volledig in bloei en is het ook weer bloementijd voor in je slaapkamer, maar als je geen zin hebt om echte bloemen van een bloemist te onderhouden, of als je vindt dat deze te snel uitgebloeid zijn, heeft de redactie een crea bea oplossing! 

Wat heb je nodig? 
♥ Karton of papier
♥ Schaar
♥ Pen of potlood
♥ Takken from the woods
♥ Vaas 

Stap 1
Bepaal zelf welke kleur papier of karton je wil gebruiken voor deze DIY. Pak het benodigde karton of papier erbij en teken eerst een aantal vierkantjes ter grootte van post its. Dit is afhankelijk van hoe groot je de bloemen wil maken, dus je kunt er ook voor kiezen om het vierkantje groter te maken. 

Stap 2
Teken in deze vierkantjes een grote spiraal en knip deze vervolgens uit langs de lijntjes die je getekend hebt. 

Stap 3 
Begin met het oprollen van het overgebleven spiraal en doe dit tot er niks meer overblijft. Als het goed is heb je nu een papieren of kartonnen roos. 

Stap 4
Pak nu de takken erbij. Deze kun je eventueel uit de tuin van je buren plukken, of uit het bos bij je in de buurt. Stop deze takken in een van je vaasjes en voeg de opgerolde rozen eraan vast, en klaar is Kees! 


Bron

Pimp je lamp
Ben je je lamp zat en wil je er weer wat leven aan geven? Probeer dan de DIY lamp uit van tissue papier zoals op bovenstaande foto.

Wat heb je nodig? 
♥ Dubbelzijdig plakband
♥ Tissue papier, rond
♥ Lampenkap

Stap 1
Zorg dat je de lampenkap loshaalt van de lamp zelf, want anders krijg je al snel vermoeide armen. Van tevoren plak je het plakband al op het tissue papier. Dit scheelt namelijk een hoop tijd! 

Stap 2
Plak nu één voor één de tissue papiertjes op de lamp. Kijk eventueel of je kunt afwisselen met kleuren, of dat je het geheel in één kleur wil. Plak de tissue papiertjes tot je niks meer ziet van je oude lampenkap. Check nog even of alle tissue papiertjes goed vast zitten, zodat er niet ineens eentje naar beneden valt tijdens een etentje met vriendinnen 😉 

Piece of cake!


Bron

Stoffen prikbord
Vind je je huidige prikbord maar saai en duf? Girlscene geeft je dé tip om deze weer op te fleuren. Zie bijvoorbeeld de bovenstaande foto. Zo kun je op een makkelijke manier toch weer wat leuks maken van iets ouds! 

Wat heb je nodig?
♥ Punaises 
♥ Stof (bijvoorbeeld kant)

Stap 1
Zorg dat je alle spullen die je op je prikbord hebt hangen van het prikbord hebt verwijderd. 

Stap 2 
Leg nu de stof op de grond en leg hier vervolgens het prikbord op om te kijken hoeveel stof je nodig hebt om het prikbord vol te krijgen met de stof. Zorg hierbij dat de stof aan de achterkant komt, zodat je die stof kunt vast maken met de punaises.

Stap 3
Pak nu de punaises erbij en zet deze vast in de stof aan de achterkant op het prikbord. Easy, breasy, klaar! 


Bron

Vlinder canvas
Als je even tot rust wil komen, kun je aan de slag met deze DIY, waarbij je een canvas maakt met papieren vlindertjes. 

Wat heb je nodig? 
♥ Acryl- of waterverf
♥ Canvas 
♥ Wit papier
♥ Lijm
♥ Papier drukker (in vlindervormpje)

Stap 1 
Pak het witte papier erbij en verf daarop de kleuren die je wil hebben voor je vlinders. Laat dit vervolgens even opdrogen. 

Stap 2
Vervolgens haal je je papier drukker erbij. Deze kan in de vorm van een vlinder, maar ander mag natuurlijk ook! Zoals een bloem of hartje. Als het papier met verf is opgedroogd kun je beginnen met het drukken van het papier. Je houdt de papier drukker op het geverfde papier en drukt daaruit het vormpje dat je nodig hebt voor op de canvas. Druk er zoveel je wil, maar kijk even naar hoeveel je er ongeveer nodig denkt te hebben op de canvas.

Stap 3
Bij het opplakken van de vormpjes op de canvas is het belangrijk dat je kijkt naar hoe de vormpjes liggen. Zo wil je bijvoorbeeld niet een omgekeerd hartje hebben, of wel als je dat mooi vindt natuurlijk! Gebruik de lijm om de vormpjes op de canvas te plakken en laat ook dit weer eventjes drogen. Als het goed is heb je daarna je gewenste resultaat met een creatieve, zelfgemaakte canvas. We like! 


Bron

Telefoon oplaadhanger
Niets is vervelender dan wanneer de stekker van je telefoonoplader te kort is om je telefoon nog ergens neer te kunnen leggen. Met als gevolg dat je telefoon hangt aan een zijden draadje tot het opgeladen is. Gelukkig is daar de telefoon oplaadhanger waarin je je mobiel kwijt kunt. 

Wat heb je nodig? 
♥ Plastic flesje
♥ Pen of potlood
♥ Papier
♥ Stof
♥ Schaar
♥ Telefoon
♥ Schuurpapier

Stap 1
Ga op zoek naar oude shampoo- of doucheflesjes, of kijk even in de douche of er bijna eentje leeg is, zodat je die stiekem leeg kunt gooien en kunt gebruiken voor deze DIY. Maak de binnenkant vervolgens schoon en droog deze ook meteen even af.

Stap 2 
Leg vervolgens de droge, plastic fles neer op een wit velletje papier met je telefoon ernaast. Op deze manier weet je hoe groot de hanger moet worden. Knip het vervolgens uit zoals op de afbeelding te zien is. Zorg ervoor dat je aan de achterkant een gat maakt waar de stekker van je oplader doorheen kan, maar wel nog stevig genoeg, aangezien dit deel de oplaadhanger en je telefoon draagt. 

Stap 3
Voordat je de hanger in gebruik neemt is het verstandig dat je de randjes van de hanger nog even bijschuurt, want anders is het mogelijk dat je je daaraan gaat bezeren en dat wil de redactie natuurlijk niet hebben 😉

Stap 4
Nu is de buitenkant van je plastic fles waarschijnlijk niet de allermooiste buitenkant en kun je eventueel dit nog opvrolijken met wat stof zoals ook op het plaatje te zien is. 

Tijdschriftenhouder
Van een glaasje frisdrank houden we natuurlijk allemaal, maar de plastic flessen waaruit het komt zijn ook multifunctioneel! Zoals op deze foto, wellicht niet de mooiste kleur flessen, maar wel handig. 

Wat heb je nodig? 
♥ Stof
♥ Plastic flessen
♥ Spijkers
♥ Lijm
♥ Hamer
♥ Staal of hout
♥ Schaar
♥ Tijdschriften
Tape

Stap 1
Kijk even in je kamer wat de meest handige plek is om de tijdschriftenhouder te plaatsen. Vervolgens pak je de spijkers en het stukje staal of hout waaraan je de plastic flessen wil vastmaken en zet je deze aan de muur vast door middel van de spijkers met een hamer erin te slaan. 

Stap 2 
Vervolgens knip je de bovenkant los van de plastic flessen, zodat de dop in ieder geval verwijderd is. Pak daarna de lijm en gebruik dit voor de onderhand van de flessen. 

Stap 3 
De plastic flessen hebben maar een saaie uitstraling, dus om het wat mooier te maken kun je er wat stof omheen vast maken. 

Stap 4
Plak de plastic flessen vast aan het stukje staal of hout dat je vast hebt gemaakt aan de muur en houd dit een tijdje vast. Als je denkt dat de lijm is opgedroogd kun je het loslaten. Dit is natuurlijk gewoon een beetje aftasten! Daarna leg je de tijdschriften die je erin kwijt wil erin en je hebt een simpele, goedkope tijdschriftenhouder.


Bron

Inspiratiewall
Niets is leuker dan een muur vol inspiratieplaatjes of foto's van je vriendinnen, vriendje en familie. Al helemaal als er ook nog eens kerstlichtjes omheen hangen. 

Wat heb je nodig? 
♥ Kerstlichtjes
♥ Punaises of tape
♥ Foto's/inspiratieplaatjes

Stap 1 
Hang de kerstlichtjes op je muur op aan de hand van hoe je het wil hangen, dit kan bijvoorbeeld in hartjesvorm, maar ook in een simpel rondje. Gebruik, om het vast te maken, de punaises of eventueel tape als punaises niet genoeg zijn. 

Stap 2
Gebruik vervolgens de punaises of de tape om daarmee de foto's of inspiratieplaatjes op te hangen en eigenlijk ben je daarna al klaar! Je moet alleen wel even zorgen dat je stopcontact dichtbij genoeg is voor je stekker van de kerstlichtjes. Schaf desnoods een nieuwe stekkerdoos aan, zodat je zeker weet dat je kerstlichtjes verlicht kunnen worden! 


Bron

Date ideeën op een lollystokje
Wanneer je op een date gaat en de jongen je zegt dat jij mag beslissen wat jullie gaan doen, gaan de belletjes in je hoofd meteen rinkelen. Want wat is nou eigenlijk leuk om zoal te doen? Heel vaak vergeet je ook leuke ideeën die je kunt doen tijdens een date. Bij deze een DIY waarbij je nooit meer een date idee gaat vergeten, omdat je ze hebt opgeschreven op een lollystokje! 

Wat heb je nodig? 
♥ Lollystokjes (of ijsstokjes)
♥ Date ideeën
♥ Decoratiepotje
♥ Decoratiestrikje
♥ Pen

Stap 1
Schrijf elk idee op een lollystokje en stop deze vervolgens in het potje.

Stap 2
Zorg dat alle date ideeën op de lollystokjes in het decoratiepotje zitten en doe vervolgens als finishing touch een strikje om het potje heen. Zo ziet het er net wat aantrekkelijker uit. 

Weet jij nog een leuke DIY voor tijdens deze zomerdagen? En welke DIY ga jij uitproberen?

Bron: Martha Stewart, Welke.nl en Do it yourself diy 

Pin je inspiratie in Pinbook