Travel

What to do als het regent in de zomer?

Het is zomervakantie en je hebt alle tijd om leuke dingen te doen. Na je ochtendritueeltje waarbij je ontbijt, doucht en je aankleedt, besluit je om lekker naar buiten te gaan, want de zon schijnt en daarvan wil je geen straaltje missen. Terwijl je één stap buiten de deur neemt voel je een spetter water op je hoofd vallen, waarop de regenstralen vanuit het niets met een snelheid waar je u tegen zegt naar beneden vallen. Je blijft maar binnen, want buiten valt niets te beleven met deze regen. What to do? Girlscene geeft je een aantal tips!

Je ouders zijn aan het werk, je broertje zit achter zijn computer op zolder, waardoor je dus op jezelf bent aangewezen. Je probeert te bedenken wat je wil gaan doen op deze regenachtige dag, maar eigenlijk weet je het niet zo goed. Niet getreurd! Met de volgende tips kom jij je dag wel door. 

♥ De meest voor de handliggende is de tv aanzetten en een serie of film in de dvd-speler stoppen. Chipjes of popcorn en een blikje cola erbij en je bent voorlopig wel even zoet. Tot je het vierkante scherm op een gegeven moment zat bent en je de tv besluit uit te zetten. Wat nu? 


Bron

♥ Pak je stapel tijdschriften erbij – de tijdschriften waarin gescheurd en geknipt mag worden – en knip de plaatjes uit die jij het leukst vindt. Haal een A4tje erbij en maak een collage van de leukste plaatjes! Nadat je de tijdschriften eerst hebt gelezen natuurlijk 😉 

♥ Heb je de smaak te pakken gekregen? Probeer dan de DIY's van Girlscene! Grijp bijvoorbeeld al je nagellakjes bij elkaar en geef je oude, verrotte telefoonhoesje een nieuwe look. Als je zin hebt om jezelf helemaal mooi te maken, pak je gewoon de stijltang van je ma erbij (wie niet weet, wat niet deert) en maak je van je steile haren mooie krullen met deze DIY. Voor de finishing touch lak je je nagels nog even bij door middel van deze DIY tips

♥ Aangezien je toch je nagellak bij de hand hebt, kun je meteen even een blik werpen op al je beautyproducten. Raap al je beautyproducten bij elkaar en zoek uit welke over datum is, welke je niet en welke je wel gebruikt. Aan het einde van deze rit heb jij weer een opgeruimd beautykastje.

♥ Wil je toch iets productievers doen? Sla dan je kledingkast open en pluis elk hoekje uit tot al je kleding op je bed ligt, zodat je even kunt nagaan of je dat ene shirtje nog wel echt gaat dragen. Maak links een stapel met de kleding die je wil houden en rechts de stapel kleding die je niet meer gaat dragen. Is alles uitgepluisd? Maak dan een Marktplaats account aan en fotografeer je kledingitems die je wil verkopen. Bedenk wat je voor een item zou willen vragen qua prijs en plaats het op Marktplaats. Binnen no time heb jij je kleding verkocht voor een aardig prijsje en heb je weer wat centjes op je bankrekening staan. Kaching! Vergeet trouwens niet om de linker stapel weer netjes op te vouwen en terug te leggen in je kledingkast, voordat je ma thuiskomt en je betrapt met een rommelige kamer! 

♥ Wil je je kleding niet verkopen via Marktplaats? Stop de kleding dan in een vuilniszak en dump het op zolder bij je broertje, die vast niet in de gaten heeft dat je in zijn kamer rondsluipt. Wellicht dat je de kleding uiteindelijk op een rommelmarkt kunt verkopen met beter weer. 

♥ Terwijl je de regen hoort kletteren tegen de ramen kun je ook een heerlijk recept op zoeken en deze klaar gaan maken. Zolang je dan maar wel de benodigdheden in huis hebt, of je vraagt aan je ma of pa (als één van hen thuis is) of ze even langs de supermarkt willen rijden. Dan kun jij mooi je benodigdheden scoren om vervolgens een heerlijk taartje te bakken, waar je ouders ook nog van kunnen meegenieten. Probeer bijvoorbeeld de Chocolade hazelnoottaart klaar te maken. Een waar genot wanneer je er een hapje van neemt. 

♥ Een andere mogelijkheid is om – als je budget het toelaat – online te gaan shoppen, want dat ene jurkje kun jij voor de vakantie nog wel goed gebruiken wanneer je uiteten gaat. Als je budget het niet toelaat kun je altijd op de webshops inspiratie op doen, of je winkelmandje volgooien om het vervolgens weer te legen, zodat je uiteindelijk met een goed gevoel de webshop verlaat. We don't need no clothes!

♥ Om even bij te komen van het bijkomen in de zomervakantie kun je ook je bad vol laden met lauw water. Pak het boek dat je al een tijdje wilde gaan lezen erbij en droom even helemaal weg tijdens een moment voor jezelf. Voor extra sfeer kun je eventueel het licht uitzetten en de kaarsjes aansteken. Ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu. 


Bron

♥ Vroeger toen je klein was, stopten je ouders je op vakantie altijd even in rond het middaguur voor een kleine siësta. Maar waarom zou je dat nu niet meer doen? Neem een lekker dutje rond het middaguur. Niets is lekkerder dan even te mogen slapen zonder enige verplichtingen. Heerlijk! 

♥ Heb je een bucketlist? Werk deze dan bij. Je zult merken dat het je een goed gevoel geeft wanneer je weer iets kunt afstrepen van dat lijstje. Zorg dan wel dat de punten op dat bucketlijstje te doen zijn wanneer je binnen bent.

♥ Last but not least! Zet al je apparatuur eens uit. Je laptop, je telefoon, de huistelefoon, televisie en zelfs het licht. Pak een aansteker en zet de kaarsen aan voor een gezellige sfeer in huis. Zet een kopje thee en probeer te luisteren naar het geluid van de regen, en neem een kijkje naar buiten met de gedachte dat je niet door de regen hoeft te lopen. Met de gedachte dat je heerlijk binnenblijft en niks hoeft te doen, maar wel alles mag. Adem diep in en zucht het lekker uit met de ogen dicht. Even een momentje van totale rust en geen technische, verslavende snufjes. 

Wat doe jij zoal in de zomervakantie op regenachtige dagen? Heb je nog tips voor meiden? 

Pin je inspiratie in Pinbook