Lifestyle

Opgesloten zitten voor het goede doel

Jezelf vrijwillig laten opsluiten in een hok dat niet veel groter is dan een bezemkast, en dat 12 uur lang… Waarom zou je dat in godsnaam doen? Tussen 20 mei en 24 mei gaan tientallen mensen het toch doen, maar dan wel voor het goede doel. Voor duizenden meisjes in India is dit namelijk dagelijkse kost, zij worden gedwongen tot prostitutie en worden opgesloten in vergelijkbare hokken. De mensen die zich binnenkort laten opsluiten in een hok halen geld op voor deze meisjes. Meer informatie over deze actie lees je hier.

Opgesloten zitten in een klein hok is geen pretje, dat kun je je vast wel voorstellen. Het is misschien een beetje ver van ons bed, maar voor veel meiden is het de realiteit. In India worden duizenden meisjes opgesloten in bordelen, in hokjes van 1 bij 2 meter. Hun leven is een hel. Om aandacht te vragen voor dit probleem, houdt Free a Girl van dinsdag 20 mei tot en met zaterdag 24 mei de actie Lock me Up – Free a Girl. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen, laten deelnemers zich op verschillende locaties door heel Nederland, 12 uur lang opsluiten in zo’n hokje. Hoe meer geld er wordt opgehaald, hoe meer meisjes Free a Girl uit de prostitutie kan bevrijden.

Even over Free a Girl… Deze stichting zet zich in om jonge meisjes uit de prostitutie te halen. Het is een beetje ver van ons bed, maar over de hele wereld worden miljoenen meisjes gedwongen tot prostitutie. In India specifiek, worden jonge meisjes opgesloten in hokjes en dag in dag uit seksueel uitgebuit. Free a Girl steunt organisaties die kinderen uit bordelen bevrijden of van de straat halen en een kans op een nieuwe toekomst bieden. Met succes, want ze hebben al bijna 2.600 meisjes bevrijd! Ook heeft de stichting opvanghuizen uitgebreid en investeren ze in medische zorg, onderwijs, traumaverwerking en re-integratie van de slachtoffers.

Free a Girl wil ook het bewustzijn over het bestaan van kinderprostitutie vergroten. Dit doen ze door gerichte voorlichting te geven op scholen, evenementen en via de media. Bekende Nederlanders steunen de stichting massaal. Froukje de Both, Arjan Erkel, Glennis Grace, Vivian Reijs, Wesley Sneijder, Yolanthe Sneijder Cabau, John Ewbank, Jim Bakkum en Bettina Holwerda-Bakkum zijn allemaal ambassadeur van Free a Girl.

Voor gemiddeld €50,00 bevrijd je een meisje uit deze omstandigheid en een rehabilitatieprogramma kost gemiddeld €1000 inclusief opvang, begeleiding, onderwijs, trainingen en terugreis naar huis. Alle beetjes helpen!

Ben je overtuigd en wil je deze actie graag steunen? Doneren kan op de website: www.lockmeup.nl.