Beauty

Summer time: zo word je extra blond in de zomer

Eén van de leuke dingen aan de zomer is dat ons haar altijd een paar tinten lichter wordt. De zon zorgt ervoor dat sommige plukjes in onze lokken oplichten en dat geeft je een zomerse look, vooral in combinatie met een zongebruinde huid. De zon doet dus altijd goed z’n werk, maar wil je het proces versnellen of wil je deze zomer extra blond haar? Gelukkig zijn er genoeg middeltjes die je een handje kunnen helpen. Girlscene zet ze op een rij.

Zo word je extra blond in de zomer

Citroen
Wil je eruitzien alsof je net op een strandvakantie bent geweest? Dan kan een simpele citroen veel voor je doen. Snijd een citroen doormidden en pers hem uit. Maak je haar nat, masseer je haar in met het sap van de citroen en ga vervolgens in het zonnetje liggen. Als je zo’n 15 minuten hebt gerelaxed, was dan weer je haren om het citroensap eruit te spoelen.

Masker
Als je een beetje krap bij kas zit of geen zin hebt om geld uit te geven, dan is een zelfgemaakt masker een goedkope optie. Zo kun je al een haarmasker maken met honing, water of appelazijn, conditioner. In dit artikel hebben we zes verschillende haarmaskers op een rij gezet die je haar laten oplichten.

Appelazijn
Appelazijn is een wondermiddel voor blonde lokken. Als je in de douche staat, spoel je haar dan met appelazijn. De eerste keer zul je misschien niet meteen veel merken, maar als je dit regelmatig doet dan wordt het op den duur lichter.

Zeewater
De makkelijkste en meest voor de hand liggende tip is: zeewater! Plan dus veel dagjes naar het strand en neem zo vaak als je kan een frisse duik. Ga vervolgens met je natte haar in de zon liggen en wachten maar! Aan het einde van de dag heb je gegarandeerd beach hair.

Lees ook: Blondes do better: tips om je haar op te lichten