Fashion

Tijdloze trend: streepjes

Het weekend staat weer voor de deur en dus tijd voor wat inspiratie! Girlscene’s grote zus Fashionscene geeft je iedere vrijdag tips en tricks over trends, shopping of laat je inspirerende bloggers zien. Deze week focussen we op een tijdloze trend, namelijk streepjes. Zet deze zomer je beste streepje voor!

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, ieder seizoen zien we wel een streepje terugkomen in het trendbeeld. Vorig jaar was dit vooral de verticale streep, maar op dit moment is de horizontale Bretonse streep weer helemaal terug. Gekleurd of simpel zwart-wit, dit modeseizoen mag het weer allemaal.

Bron

Maar waar komt die streep nu eigenlijk vandaan? Oorspronkelijk droegen Franse zeelieden een gestreept shirt, zodat zij wanneer zij overboord vielen gemakkelijk te zien waren in het water. Daar komt ook de Bretonse streep vandaan: het shirt had namelijk een ronde hals en 21 blauwe en witte strepen. Iedere streep stond symbool voor een overwinning van Napoleon.

De Bretonse streep is echter niet door Napoleon in het modebeeld terecht gekomen, maar door Coco Chanel. Zij nam de Bretonse streepjes van Franse vissers als inspiratie en creëerde daarmee een modetrend. Daarna volgden vele grote designers zoals Jean Paul Gaultier die inmiddels ook bekend staat om het gebruik van strepen in zijn collectie.

Streepjes kun je op eindeloos veel manieren combineren. Wij combineren de streepjestrend graag met andere trends. Zo staat een streepjes shirt heel gaaf onder een denim tuinbroek, zoals bij Alessandra Ambrosio. Voor een Parijse casual outfit combineer je een top met streepjes met een simpele skinny jeans en een mooi leren jasje, helemaal je ne sais quoi zoals de Parijse fashionista’s dat mooi kunnen zeggen. Ook kunnen streepjes heel mooi staan in een avondlook. Draag bijvoorbeeld een mooi gestreept rokje met een zwarte top. Hoe celebs het combineren? Khloe Kardashian gaat voor een rood gestreepte jurk. Doutzen draagt een sexy gestreept rokje en Miranda Kerr hult zichzelf, maar ook zoontje Flynn in streepjes.

Nu is het tijd voor streetstyle en beeld van bloggers om jou inspiratie te geven bij het samenstellen van een striped outfit. Kijk je mee?

Bron

Links & Rechts

Bron

Bron

Links & Rechts

Bron

Bron

Links & Rechts

Links & Rechts

Links & Rechts

Naast de bovenstaande strepen bestaat er ook het fijne krijtstreepje. Sommigen vinden het classy, anderen vinden het iets voor kakkers. Een ding is zeker: blogger Aimee Song van Song of Style weet het op een modieuze manier te combineren, waardoor wij ook graag zo’n krijtstreep blouse willen!

Bron

Bron

Links & Rechts

Meer streepjes inspiratie? Doe dan hier, hier of hier je inspiratie op!  🙂

Welk streepje ga jij kopen? En hoe draag jij je streepjes? 

Pin je streepjes in Pinbook

Must reads 👀