News

Dood na Facebookpost

We zijn verslaafd aan onze smartphone. Waar we ook zijn, er is altijd wel een momentje om Facebook, Twitter en Instagram te checken. Steeds meer mensen zitten op hun smartphone in het verkeer. Het werd een 32-jarige vrouw fataal. Courtney Sanford maakte selfies tijdens het rijden en ze plaatste een bericht op Facebook over Pharrell's 'Happy'. Ze overleed enkele seconden later in een auto-ongeluk.

Is het je ook opgevallen dat er steeds vaker borden langs de weg staan die je waarschuwen om je ogen op de weg te houden in plaats van op je telefoon? Dat is niet voor niks, want de smartphoneverslaving sluipt er op steeds meer momenten in. Het is al bijna normaal om regelmatig op je telefoon te zitten onder het eten of tijdens een afspraak met een vriendin. Maar de smartphones zijn pas echt een probleem in het verkeer. Een onschuldige Facebookpost tijdens het rijden kan zomaar je laatste zijn.

Voor Courtney Sanford werd het werkelijkheid. De 32-jarige vrouw maakte selfies en plaatste een bericht op Facebook over Pharrell's nummer 'Happy' dat ze op het moment aan het luisteren was. Even later knalde ze op een vrachtwagen en overleed ze. De politie zegt dat de Facebookpost om 8.33 uur is geplaatst en dat het belletje naar de ambulance nog geen minuut later kwam: "In een paar seconden was haar leven voorbij, alleen maar omdat ze met haar vrienden wilde delen dat ze zo gelukkig was."

De laatste woorden die Courtney met haar vrienden deelde? 'The happy song makes me HAPPY'.

De boodschap lijkt ons duidelijk: leg je smartphone weg als je in de auto zit! Maar betrap jij jezelf of anderen er wel eens op telefoongebruik tijdens het rijden? Hoe zouden we dit tegen kunnen gaan?

Bron: dailymail, thehollywoodgossip, people