Fashion

What to wear als je een bleke huid hebt

Hoe cliché, maar toch… Mensen komen in verschillende soorten en maten. En sommige meiden hebben een bleke huid. Naast dat je snel verbrandt in de zon en moeilijk bruin wordt, heeft bleek zijn toch iets moois. En je kunt jezelf mooi maken! Door de juiste kleuren en kleding te dragen complementeer je jouw huid en jouw figuur. Lees verder voor de tips en een handige shopping!

Meiden met een heel lichte huid: I feel you. Ik – Renée – ben erg fair en inmiddels heb ik het geaccepteerd. Foundations zijn standaard te donker – en oranje – en mijn benen wil je echt niet zien zonder een bruin kleurtje. Geel en oranje zijn kleuren waar ik ab-so-luut niet voor gemaakt ben om maar te zwijgen over de zachte poederkleuren. Nee, dat moet ik gewoon niet doen. 

Ben jij net zoals ik iemand die altijd de lichtste huidskleur heeft in je vriendengroep en altijd grappen maakt over Duo Penotti (jij de witte chocolade, de ander de bruine chocolade) als je naast iemand staat met een zongebruinde huid? Dan is dit artikel voor jou. 

Natuurlijk heb je bleek en bleek. Het ligt mede aan je ondertoon. Zo ben ik koel met een rode ondertoon en zijn rood, blauw en paars kleuren die mij goed staan. Maar misschien ben jij wel iemand die warmer is met een gele of olijfkleurige ondertoon. Hoe dan ook is het belangrijk dat je weet welke kleuren kleding (en make-up) jou goed staan. Dit is niet alleen een must voor iemand met een bleke huid, hoor. Iedereen heeft er baat bij. Ik raad je allereerst aan om dit & dit artikel terug te lezen zodat je al globaal een idee hebt wat jou goed staat en wat niet. 

Donker
Heb je donker haar en bruine, donkergroene of hazelkleurige ogen zoals Anne Hathaway? Kies dan voor zalmroze, licht perzik of terracotta kleuren bij een warme ondertoon of kies kleuren zoals fuchsia, ijzig roze en bordeaux als je koel bent. 

Warm

ASOS top, €5,62 & Forever 21 jurk, €21,75

Koel

American Apparel blouse, €37,92 & C&A broek, €14,90

Licht
Vergelijk jij jezelf met Gwyneth Paltrow of Taylor Swift door jouw lichte lokken en blauw/groene ogen? Dan hoor je in de categorie licht. Koraal, camel, warm rood en moskleuren passen bij jou als je gele ondertonen hebt en diep roze, chocolade en aqua groen is iets voor jou als je koeler bent.

Warm

Forever 21 vest, €14,75 & NLY trend rok, €22,95

Koel

Mango T-shirt, €9,95 & H&M blouse, €19,95

Zacht
Je bent zacht als je goudblond tot middenbruin haar hebt zoals Jennifer Aniston met hazelkleurige, groen/grijze of helderblauwe ogen. Heb je een gele ondertoon? Draag dan zalmroze en olijfgroen. Heb je een rode of een roze ondertoon? Kies dan voor zacht fuchsia, bordeaux en blauw/groen.

Warm

IKKS T-shirt, €27,96 & C&A jas, €29,90

Koel

People's Market broek, €21,07 & AX Paris playsuit, €32,95

Clear
Heb je donker haar met groene of blauwe ogen zoals Megan Fox of heb je blond haar met bruine ogen? Dan ben je clear. Bij een warme huid staat turquoise, warm roze, teal en groen mooi. Bij een koele huid past koninklijk blauw, magenta en dennengroen.

Warm

C&A jurk, €19,90 & Zara top, €19,95

Koel

Forever 21 jurk, €19,75 & New Look kimono, €14,99

Warm
Iemand die warm is – vergelijkbaar met Hilary Duff – heeft van nature een warme of rode kleur haar in combinatie met bruine, hazel- of olijfkleurige of blauwe ogen. Een warme huid staat pompoen, jade en roestrood goed, terwijl mango, helderblauw en middenrood de koele huid complementeren.

Warm

Forever 21 top, €6 & ASOS shorts, €17,56

Koel

Costes trui, €19,95 & NLY Trend top, €17,95

Wat zijn jouw tips voor meiden met een bleke huid? Welke kleuren draag jij?

Pin mode-items in Pinbook

Bedankt voor de tip, Yvonne!

Must reads 👀