Beauty

Het perfecte haarelastiek: Invisibobble

Durf jij tegenwoordig ook niet meer te kijken hoeveel haren je uit je hoofd trekt als je het haarelastiek eruit trekt? Dat was een van de redenen waarom Girlscene's Renée haar lokken korter knipte. Het was too much. Maar goed, als het ideale haarelastiek eerder op haar pad zou komen had dit helemaal niet gehoeven! Het perfecte haarelastiek? Jup, het bestaat echt. Lees maar verder.

Met woorden zoals perfect moet je altijd een beetje oppassen, maar het past goed bij het ideale haarelastiekje van Renée. Tegenwoordig zijn we misschien een beetje wantrouwig. Je hebt crèmes die tien verschillende dingen beloven waardoor je er weer fris en fruitig uitziet en je hebt verpakking van haarproducten waarop staat dat je echt langer, dikker, voller, minder pluizig en stijler haar krijgt als je dat product gebruikt. Ja, natuurlijk…  Maar als het aankomt op het 'wonder elastiek' uit dit artikel durven we wel het woord perfect te gebruiken. Yes, we do!


Dit kleine doosje bevat drie haarelastieken. Echt waar! De kleur van deze variant is transparant, maar in principe is elke kleur van de regenboog verkrijgbaar. Het wonder elastiek heet Invisibobble, oftewel: the traceless hair ring. 


En dit is hoe het perfecte elastiek eruitziet. Oké, het wint misschien niet de prijs voor de meest aantrekkelijke looks, maar het gaat hier eerder om functionaliteit. Het perfecte elastiek belooft het volgende:
– Geen knikken en vouwen in je haar
– Voorkomt hoofdpijn
– Geen gespleten haarpunten
– Sterke grip
– Voor alle haartypes


Als je zwaar haar hebt is de kans inderdaad groot dat je hoofdpijn krijgt wanneer je het haar vastzet in een paardenstaart. De Invisibobble trekt niet aan je haar waardoor de kans op hoofdpijn kleiner is. Die belofte komt de Invisibobble in ieder geval na! Nu de rest. Je ziet inderdaad nauwelijks iets van knik in je haar als je het elastiek uitdoet, maar het eco-friendly elastiek neemt wel een paar haren mee. Lang niet zoveel in vergelijking met een elastiek met metalen sluiting, hoor. Dus dat scheelt! En wonder boven wonder heeft dit elastiek inderdaad een sterke grip. Spring op en neer wat je wilt, it doesn't move. En ja, dit hebben we uiteraard getest. 😉 Van de gespleten haarpunten is trouwens geen spoor te bekennen, maar dit is over het algemeen geen issue als je regelmatig naar de kapper gaat.

Al met al is dit dus een erg goed elastiek! Het enige nadeel is dat de Invisibobble uitrekt. Ondanks dat het terugspringt naar de oude vorm ziet het elastiek er nooit meer zo strak en klein uit als in de verpakking. De InvisiBobble gaat alsnog lang mee en springt niet stuk, wat een groot pluspunt is. Voor de prijs hoef je het daarom niet te laten, want voor drie stuks betaal je €4,20. Het is onder andere verkrijgbaar bij de webshop van John Beerens. Of neem een abonnement op de Beautybox, want daar zit de Invisibobble in de volgende editie ook bij! 

Tip!
Krul jij je haren en wil je de krul twee dagen of langer behouden? Gebruik dan voordat je gaat slapen een elastiek zoals de Invisibobble om de krullen in een knot te draaien. De volgende ochtend hoef je de krullen alleen nog even te kneden met je handen en je bent good to go

Welk haarelastiek gebruik jij? 

Laat je inspireren in Pinbook