Beauty

How to: mooie voeten voor de zomer

Als het kwik boven de 20 graden stijgt is het bijna onverantwoord om je voeten te verhullen in warme UGGs. De zomer is de tijd om die mooie sandalen uit je kast te halen of om juist op comfortabele slippers te lopen! Houd je daar niet zo van omdat je jouw voeten niet mooi (verzorgd) vindt? Dan is het nu tijd om dat probleem aan te pakken. Girlscene legt uit hoe je mooie voeten voor de zomer krijgt.


Hoewel een goede kleur nagellak veel voor je voeten doet, is het niet voldoende als je jouw voeten echt zomerklaar wilt maken. Voordat je jouw voeten in open schoenen steekt is het best oké om ze eerst even te verzorgen. Misschien maakt het jou niets uit hoe je erbij loopt, maar een dikke eeltlaag is heus niet charming… 😉 Je hoeft niet elke dag je routine uit de kast te halen, want het gaat er om dat je het allemaal netjes bijhoudt. Girlscene geeft tips  over hoe je die felbegeerde zomerse voeten krijgt!


Eeltsokken
Eelt vormt vaak het grootste probleem als het aankomt op poezelige voetjes. Daarom vind je tegenwoordig verschillende eelt treatments in de winkel om de ruwe huid zacht te maken. Kruidvat brengt bijvoorbeeld speciale eeltsokken uit die je een uur lang draagt – met je eigen sok daarboven – waarna de huid zacht en week wordt. Nadat je de gel van je voeten wast is het een kwestie van geduld hebben. De komende vijf tot zeven dagen vallen de harde huidstukken namelijk van je voet af. Klinkt niet prettig, maar het is wel effectief! Wat nog sneller werkt zijn de Callus Reducer Heel Patches van Purederm die verkrijgbaar zijn in verschillende Etos filialen. Een zakje met patches die je op je hielen plakt gebruik je één keer en kost je slechts €1,50.


Eelt verwijderen lukt ook met een voetvijl (Wilkinson, €6,49) en puimsteen (Wilkinson, €4,99).


Pedicure
Nu de huid er netjes uitziet is het tijd voor een pedicure. Begin allereerst met het vijlen of knippen van je nagels. Vijlen is beter, omdat dit splijten van de nagels voorkomt. De nagelvijl van Sally Hansen (€6,99) is compact en voorkomt dus splijten en scheuren. Een andere optie is om een glasvijl te gebruiken. Glasvijlen gaan (bijna) je leven lang mee en houdt je nagel in goede conditie.

Verwijder verder oude restjes nagellak voordat je jouw teennagels voorziet van een basecoat. Laat deze laag even drogen en breng vervolgens nagellak aan. Eindig tot slot met een topcoat, zoals Sally Hansen Big Shine Topcoat (€9,99) zodat de kleur er zo lang mogelijk mooi uitziet. Vergeet niet om je nagelriemen in te vetten met een speciale nagelriemolie of -crème en om je voeten te voorzien van een laag lotion.


Bourjois nagellak
, €3
Essence nagelriemcrème, €1,99
Catrice topcoat, €2,99


Verzorging
Zomer staat ook vaak gelijk aan blaren, omdat je voeten de open schoenen niet meer gewend zijn. Bandjes schuren en randjes laten blaren achter op je hielen. Begin daarom met blaarpleisters op je voeten of neem een pakje mee in je tas. Daarnaast vinden veel mensen het lekkerder om zonder sokken te lopen. Maar dat betekent vaak een vieze lucht waar niemand blij van wordt… 😉 Spuit je voeten daarom bijvoorbeeld in met een speciale voetspray die als een anti-transpirant werkt.

Voor optimaal resultaat is het beter om je voeten elke avond in te smeren met een voedende crème. Trek vervolgens een paar sokken aan en je wordt iedere ochtend wakker met zachte voeten!

Hoe maak jij je voeten zomerklaar?

Inspireer andere Girlscene lezeressen in Pinbook

Must reads 👀