Beauty

How to: drie verschillende looks met één krultang

Op de Girlscene redactie zijn we altijd on the hunt naar tangen die onze haren een mooie slag of krul geven. De beautylades zijn gevuld met tangen in alle soorten en maten. Van dik tot dun tot met en zonder klem… In dit artikel laat Girlscene’s Renée zien hoe je drie verschillende looks creëert met slechts één krultang. Dat is niet alleen ruimtebesparend in je kast, maar ook nog eens efficiënt! Lees verder voor de looks en review van de Carmen 3 in 1 Celebrity krultang.

Oké, ik geef toe: in mijn la vind je meer dan drie krultangen… Het is toch meer dan logisch dat je voor elke gelegenheid en elke haarlengte een goede krultang hebt? 😉 Om ruimte te besparen en mijn kleine kamertje wat efficiënter in te delen heb ik sinds kort de Carmen 3 in 1 Celebrity krultang in mijn bezit. Dat is één tang met drie opzetstukken voor verschillende soorten krullen. Me like! Ik test de tang voor je uit – obviously – en laat daarbij het verschil tussen bepaalde krullen/slag zien.


De opzetstukken van boven naar beneden: 38 mm | 32 mm | 25 mm. De binnenkant van de reistas is hittebestendig, waardoor je prima de opzetstukken warm in de tas kunt laten. 

De Carmen 3 in 1 Celebrity krultang heeft drie opzetstukken, waarmee je drie verschillende looks creëert. Zo bevat de set opzetstukken met een diameter van 25 mm, 32 mm en 38 mm. De 25 mm tang geeft je haar een strakkere krul à la Taylor Swift terwijl de 38 mm tang je golvende haren geeft. Het opzetstuk van 32 mm geeft je een krul die daar tussenin valt, maar om eerlijk te zijn zie je op halflang haar niet veel verschil tussen de middelste en grootste variant. Wat prettig is aan deze tang is dat het werkt op verschillende haarlengtes. Tenminste, als je halflang tot lang haar hebt. Daarnaast stel je de krultang in tussen 120 en 200 graden. Dus als je dun haar hebt kies je voor een lagere temperatuur in tegenstelling tot dikker haar. Krult je haar moeilijk? Ga dan voor de 200 graden setting. Verder heeft elk opzetstuk een keramische coating – wat op den duur helaas kan slijten – en een handige klem die je wel of niet gebruikt tijdens het krullen van je haar. Het ligt er maar net aan welke techniek je gebruikt! Tot slot komt de krultang in een handige reistas, zodat de opzetstukken altijd beschermd zijn en je het makkelijk meeneemt als je op pad gaat. 


De krultang is eenvoudig in gebruik. Je drukt het aan/uit knopje een paar seconden in om de tang in of uit te schakelen en met de + en – knop regel je de temperatuur van de tang. Ook niet onbelangrijk: na 45 minuten schakelt de tang zichzelf uit, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je (bad)kamer in vuur en vlam staat als je weer thuiskomt. 😉


De ring waar het slot opstaat is draaibaar. Je klikt het opzetstuk op de tang om vervolgens de ring naar links te draaien en het op slot te zetten. Op die manier valt het gloeiend hete opzetstuk dus niet van de tang als je bezig bent met het krullen van je haar! Om het opzetstuk er af te krijgen draai je de ring weer naar rechts om het weer van slot te halen. 

Ik krul mijn haar het liefste met de onderstaande methode zonder de klem te gebruiken. Als ik een pluk naar mijn gezicht toe krul zorg ik ervoor dat ik de volgende pluk van mijn gezicht af krul. Mijn dikke haren krul ik op 190 graden. 


25 mm
Meiden die gek zijn op een echte krul à la Taylor Swift raad ik aan om de 25 mm te gebruiken. Op halflang haar geeft dit een relaxte krul en op lang haar neigt het meer naar een pijpenkrul. Dit is mijn favoriet!


32 mm
De 32 mm is een behoorlijke slag groter. Op halflang haar creëer je hiermee een slag in het haar, maar again… Met lang haar is de krul natuurlijk wat strakker omdat je een langere lengte hebt om te krullen.


38 mm
Wil je Victoria's Secret krullen oftewel een romantische slag in je haar? Dan is de 38 mm de juiste keuze. Dit is tevens ook het opzetstuk waarbij je krullen het snelst uitzakken omdat ze zo los zijn. 


25 mm | 32 mm | 38 mm

Eindoordeel Carmen 3 in 1 Celebrity krultang
Verpakking: Het voordeel van de Carmen 3 in 1 Celebrity krultang is dat het in een handige (reis)verpakking komt, waardoor de opzetstukken altijd veilig opgeborgen zijn. Op deze manier raakt het snoer van de tang niet in de knoop met je andere haartangen en heb je alles netjes op één plek. De krultang zelf is gemiddeld qua grootte. Niet overdreven groot of klein. 
Temperatuurstand: De temperatuurstanden van de krultang zijn top. Je kiest voor een temperatuur tussen de 120 en 200 graden, dus voor ieder haartype een goede temperatuur. 
Gewicht: De mogelijkheid bestaat dat je een lamme arm krijgt als je het 38 mm opzetstuk gebruikt. Deze voelt vrij zwaar aan, zeker als je mijn techniek van krullen gebruikt. Bij de andere twee opzetstukken heb ik daar geen last van. 
Handzaamheid: Door de handige reisetui is de tang handzaam. Bovendien ligt het prima in de hand en sluit de klem goed om elk opzetstuk heen waardoor je haar er niet snel uitglijdt. 
Prijs: Voor €39,99 scoor je de Carmen tang, wat niet erg duur is omdat je in principe drie krultangen krijgt van goede kwaliteit. 

Op het gewicht van het 38 mm opzetstuk na is er geen nadeel te noemen aan de krultang. Deze tang valt een stuk beter in de smaak dan de Straight to Go reis stijltang! De prijs is meer dan prima voor dit product. Je krijgt er namelijk een handige opbergtas bij en daarnaast heeft de krultang handige functies zoals automatisch uitschakelen, verschillende temperatuurstanden en verwisselbare opzetstukken. 

De advieswinkelprijs van de Carmen 3 in 1 Celebrity krultang is €39,99.

Welke krul of slag vind jij het mooiste? Zou je de Carmen tang aanschaffen?

Pin haar inspiratie in Pinbook