News

Vogue fotoshoot in ruil voor seks?

Als je aan de top wil komen, dan moet je hard werken. Tenminste, dat is hoe het zou moeten gaan. Maar als je als model in de Vogue wil belanden, dan moet je dat blijkbaar via een andere weg doen. De wereldberoemde fotograaf Terry Richardson is er al meerdere keren van beschuldigd dat hij eist dat modellen seks met hem hebben. Maar dit keer is er bewijs! Het Britse model Emma Appleton heeft een screenshot geplaatst op Twitter met een privébericht van Terry: 'Als je seks met me hebt, dan boek ik je in New York voor een shoot voor Vogue'.

De modellenwereld is hard, dat is één van de eerste dingen dat wordt gezegd als je met dit werk begint. Je moet het écht willen, want er zijn heel veel meiden die dezelfde droom hebben. Maar betekent het ook dat je er alles voor over moet hebben? Misschien wel, want een privébericht van Terry Richardson (een beroemde fotograaf die met de grootste namen heeft gewerkt zoals Rihanna, Miley Cyrus en Lindsay Lohan) naar model Emma Appleton bewijst dat er soms rare dingen worden gevraagd aan modellen in ruil voor werk. Emma plaatste een screenshot van een privébericht van Terry: “If I can f–k you I will book you in NY for a shoot for Vogue.”

Emma is niet op Terry's aanbod ingegaan, maar heeft door haar post veel losgemaakt in de media. Een woordvoerder van Terry heeft de beschuldiging ontkend tegenover BuzzFeed: "Dit is natuurlijk nep. Terry heeft dit bericht niet verstuurd." Emma blijft erbij dat het privébericht echt is, maar heeft intussen wel haar Twitter-account verwijderd vanwege de vele reacties. Kort voor de verwijdering van haar account schreef ze: “This industry is f–ked up. I’ve been modelling for 5 years and I’ve never had this before, it doesn’t make it okay.” Door de vele media-aandacht schreef ze vervolgens: “Beginning to wish I hadn’t posted that. It doesn’t matter who you are or what the industry is, just be a decent human being… The fact people think this is acceptable blows my f–king mind.”

Dit is niet de eerste keer dat Terry wordt beschuldigd van ongepast seksueel gedrag. Model Jamie Peck beweerde in 2010 dat Terry al zijn kleren uitdeed en haar vroeg om iets seksueels met hem te doen. Ook modellen Rie Rasmussen, Charlotte Waters en Jenna Sauers hebben aangegeven dat hij ongepast, seksueel gedrag vertoonde.

Of het bericht nou echt is of niet, de Amerikaanse Vogue neemt het wel serieus. Een woordvoerder van het tijdschrift heeft aangegeven dat ze geen plannen hebben om met Terry te werken: "De laatste opdracht die Terry had voor Vogue was in juli 2010 en we hebben geen plannen om met hem te werken in de toekomst."


Terry Richardson
Bron beeld:
gettyimages

Wat denk jij: is het bericht echt? Of zou het om een nep bericht gaan? Wat vind jij ervan dat een beroemde fotograaf modellen vraagt om seks met hem te hebben?

Bron: eonline, hollywoodreporter, buzzfeed