Lifestyle

Wie zoekt zal vinden…

Soms heb je iets in je hoofd en dat MOET je hebben of dat MOET gebeuren… Of het nou gaat om een paar Nikes of om een weekendje Parijs. Maar dat ene paar sneakers of die beste deal voor een weekendje weg is nog niet zo makkelijk gevonden. Voor wie niet verstrikt wil raken in het web dat Google heet, hebben we een aantal tips op een rij gezet. Zo vind je altijd wat je zoekt!


Bron

Gebruik de juist hashtags
Facebook, Twitter en Instagram zijn niet alleen handig om je vrienden op de hoogte te houden van je leven, maar het is ook een handige tool om te zoeken wat je wil vinden. Zoek je een paar Nikes in het zilver, maar heb je geen idee waar je deze kunt kopen? Plaats simpelweg een foto van de sneakers op je timeline. Gebruik de hashtags #durftevragen of #dtv, zo kunnen ook mensen die je niet kent je helpen om de sneakers te zoeken. Zet ook de hashtag van het merk, de kleur en het product neer (zoals #nike #zilver en #sneakers). De hashtags kunnen overigens het beste in het Nederlands, je hebt er niks aan als iemand uit Amerika een tip geeft dat de sneakers worden verkocht in een winkel in New York.

Ken de juiste site
Als we iets zoeken, dan gebruiken we meestal Google. Maar Google is zo groot, dat we door de bomen het bos niet meer zien. Heel gericht zoeken is er niet bij met deze zoekmachine. Een veel betere site om te vinden wat je zoekt is Reequest.com. Zoals de naam al zegt kun je een 'verzoek' indienen, zoals 'Wat is de beste deal voor een MacBook Pro?' of 'Wie heeft een leuk idee voor een weekendje weg als ik €200 te besteden heb?' of 'Waar kan ik deze sneakers bestellen?', en vervolgens geven andere consumenten of bedrijven antwoorden op jouw vraag. Jouw specifieke vraag wordt gedeeld met een groot netwerk, hierdoor kun je super gericht zoeken en krijg je binnen no-time antwoord. Zie het als een online prikbord! Een effectief prikbord, want er kijken veel verschillende mensen op waardoor je snel en gerichte antwoorden krijgt op al je vragen. Daarnaast is het ook leuk om even op de site te kijken of je misschien andere kunt helpen met hun vragen (=karmapoints!).

Hang een briefje op
Ouderwets, maar wel effectief. Hang een briefje op in de supermarkt om te vinden wat je zoekt. Oké, dit werkt niet als je op zoek bent naar een party dress voor je verjaardag, maar als je op zoek bent naar een goedkope fiets of gitaarlessen, dan is een briefje in de supermarkt heel effectief. Geloof ons maar, mensen kijken nog steeds op het prikbord in de supermarkt. Bijkomend voordeel: de mensen die je briefje hebben zien hangen wonen bij jou in de buurt, dus dan is de kans klein dat iemand je gitaarlessen voor een lage prijs aanbiedt aan de andere kant van het land.

Schakel je netwerk in
Soms is het enige wat je nodig hebt je eigen netwerk. Stel: je hebt een bestelbusje nodig omdat je volgende week gaat verhuizen. Een busje huren kan altijd, maar het is veel voordeliger als je een busje van iemand mag lenen. Licht iedereen in je omgeving in dat je op zoek bent naar een busje voor volgende week. Dit kun je iedereen in person vertellen, maar het is veel sneller om bijvoorbeeld een Whatsapp-groep aan te maken of mensen te e-mailen. Vaak bereik je met je eigen netwerk veel meer dan je denkt!

Vraag het forum
Girlscene-lezeressen zijn super fashionable en altijd op zoek naar de beste deals. Aan wie kun je dus beter advies vragen? Precies, gewoon aan elkaar! De beste manier om iets te vinden is door jouw vraag op het forum te zetten. Zoek het juiste onderwerp en het juiste topic, en stel je vraag. Er zijn dagelijks veel meiden actief op het forum, dus de kans is groot dat je snel antwoord krijgt.

Kijk op de reclamefolder-app/nieuwsbrief
De beste deal vinden doe je natuurlijk door reclamefolders door te spitten. Bij de app 'Reclamefolders' (voor iPhone en Android) staan alle folders met aanbiedingen overzichtelijk op een rij, en het is nog milieuvriendelijk ook. Je kunt natuurlijk ook onze 'Beste koopjes'-rubriek in de gaten houden. Nadeel is dat je tegen de deals aan moet lopen, de bovenstaande tips zijn dus wat effectiever.

Eén van de beter opties in dit verhaal? We hebben verschillende succesverhalen gehoord over Reequest.com. Probeer het gewoon eens!

Hoe vind jij wat je zoekt?

Must reads 👀