Travel

Met deze tips wordt New York onvergetelijk!

Wie lijkt het nou niet geweldig om vakantie te vieren in New York?! Voor de gelukkigen onder jullie die in de vakantie de Big Apple bezoeken hebben wij een aantal tips waar je erg blij van wordt! Voor degenen die niet naar New York gaan: verhoog het aantal uren bij je bijbaantje, zwijmel weg bij deze tips en boek zodra je de kans hebt een reis naar de city that never sleeps!

Shopwalhalla Woodbury Common
New York is voor elke shopliefhebber een walhalla! Fifth Avenue, Soho en het Meatpacking district mag dan ook niet op je lijstje ontbreken als je met je creditcard de winkels afstruint naar de beste en mooiste koopjes. Wil je weten waar je nog beter kan shoppen in New York? Dan moet je bij Woodbury Common wezen! Woodbury Common is met 220 winkels één van de grootste en mooiste outlets ter wereld. Hier vind je exclusieve merken tegen grote kortingen (wordt je creditcard ook blij van). Geheid jaloerse blikken van vriendinnen als je bij thuiskomst je nieuwe Jimmy Choo's laat zien. 

Central Park
Fietsen in Central Park is dé manier om alle bekende plekjes te ontdekken en maak je (met alle fietservaring die je hebt als Hollander) indruk op de knappe mannen in het park! Als je geïnteresseerd bent in filmlocaties is het ook mogelijk om een Central Park filmlocaties wandeltour te doen. Zo kom je dan bijvoorbeeld ook langs het beroemde Boathouse waar de Carrie-Big scène uit Sex and the City is opgenomen.

Tip: Als je nou niet zo van fietsen houd, jog dan die hunk tegen het lijf in Central Park!

Relaxende boottochtjes 
Na alle indrukken en het shoppen zul je behoorlijk vermoeide benen hebben. Tijd om bij te komen! Maar hoe doe je dit als je geen kostbare tijd wilt verliezen? Precies: met een boottocht in New York! Terwijl jij achterover kunt te leunen, vaar je ondertussen rondom al het moois van Manhattan. Er zijn veel verschillende boottochtjes dus voor ieder wat wils. Als je wat meer luxe wil of die ene speciale persoon wil verrassen kan je er ook voor kiezen om een dinnercruise in New York te doen.

Prachtig uitzicht op de skyline 
Een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan van bovenaf mag niet ontbreken als je in de Big Apple bent. Hiervoor ga je naar de Empire State Building. Een van de bekendste gebouwen ter wereld en ook de plek waar Chuck van Gossip Girl zijn liefde aan Blair wilde verklaren. Het is een geweldig gevoel om op de 86ste verdieping uit te kijken over de stad. Als je ook graag over Central Park uitkijkt ga je naar de Top of the Rock. Hier sta je op de 70ste verdieping tussen de andere wolkenkrabbers. Erg romantisch bij zonsondergang met je geliefde!

Tip: Als je het uitzicht vanaf de Empire State Building én de Top of the Rock wil zien, kan je het beste overdag naar de Top of the Rock en ‘s avonds naar de Empire State Building.

Overheerlijke Cupcakes
Je hebt inmiddels vast trek gekregen. Het is tijd voor een cupcake! Stiekem is een cupcake every girl’s guilty pleasure en ook heel New York is in de ban van dit heerlijke, kleurrijke gebakje in allerlei uiteenlopende smaken. De beroemdste cupcake-keten in New York is de Magnolia Bakery. Probeer daar een Red Velvet Cupcake, je zult er geen spijt van krijgen! Magnolia heeft meerdere vestigingen, maar mocht je niet in de buurt zijn van een Magnolia Bakery wil je evengoed een lekkere cupcake vinden. Daarom hebben we de beste adresjes voor cupcakes in New York nog even voor je op een rijtje gezet. 

Op de site van New York ontdek je nog veel meer handige tips en voor de mooiste live foto’s van New York hoef je alleen maar de Facebookpagina te liken!

Wat doe jij het liefst in New York?