Lifestyle

Rondzwervende beestjes: wat doe je ertegen?

Het is zomer, de zon schijnt en alle insecten vliegen weer in de lucht. Wat betekent dat wij weer mogen gillen om de rondzwervende wespen, spinnen en muggen. Vooral vervelend wanneer je op de fiets zit en je ineens door een zwerm vliegen heen fietst. Terwijl je naar beneden kijkt realiseer je je dat je onder de beestjes zit, maar wat kun je er nou eigenlijk tegen doen?  

Als de zon schijnt is de keuze al snel gemaakt: tijd om je zonnebril tevoorschijn te halen. Bij het fietsen knallen zo de beestjes niet in je oog, maar tegen je zonnebril en zeg jij bye bye bastards! 

Of je duwt met al je vrouwenkracht je lippen op elkaar en knijpt je ogen potdicht en rijdt zo door de zwerm heen. Niet de meest charmante manier om dit probleempje op te lossen, maar wel één van de makkelijkste. 

Een andere mogelijkheid is het ontwijken van de zwerm met vliegen. Soms zie je ze in de verte al aankomen en kun je bedenken wat je gaat doen. Ga ik er omheen fietsen? Of er doorheen? Of eronder? Want dat kan natuurlijk ook nog. 

Maar stel je hebt je mooi gemaakt voor een dagje uit en wanneer je naar je borst kijkt  ontdek je een heleboel kruipende beestjes. Wat doe je dan? Je kunt ze met gemak van je lichaam af duwen, maar stel je hebt een witte jas aan.. Het beste wat je kunt doen is even een pitstop maken en in alle rust of agressie die beestjes van je afslaan. 

Gelukkig zijn er nog genoeg andere beestjes die je even op hun bips mag slaan. Zoals spinnetjes die onder je zadel verstopt zitten en wanneer jij op de fietst stapt naar boven komen, en zich zo over je kleding heen manoeuvreren. Wanneer je de desbetreffende spin daadwerkelijk ziet, zul je – uiteraard – eerst even gillen. Daarna kun je het beste je kledingitem uittrekken en het dan even flink door elkaar schudden. Je kunt natuurlijk ook meteen jezelf door elkaar schudden. Grote kans dat de spin daarna verwijderd is van je lichaam. 

Zit er een beest op je stuur? Gebruik dan een stok of een flesje om het beest eraf te slaan. Zolang het maar uit de buurt blijft van jou. Bah!

Voor de echte diehards onder ons kun je bij de Kruidvat de 'Vliegende Insecten Spray' halen. Met deze spray kun je de strijd aangaan met eventuele vliegen, motten of muggen. 

Wat doe jij wanneer je last hebt van beestjes op de fiets? 

Bron: WeHeartIt

Deel je inspiratie in Pinbook