Lifestyle

DIY: decoratiepotjes

Loop jij wekelijks naar de glasbak, omdat thuis de glazen potten er door heen vliegen? Bewaar er dan eens een paar! Je kunt de potten vliegensvlug omtoveren tot echte eyecatchers. Je hebt maar een paar spullen nodig voor deze DIY, maar het resultaat mag er zeker wezen.

Wat heb je nodig?
Glazen potten
Markeerstift
Lijmpistool
Glitters
Spuitverf

Markeren
Bedenk wat je op de potten wil zetten. Maak het jezelf niet al te moeilijk: een sierlijk lettertype ziet er misschien mooi uit, maar het is heel lastig om dit straks netjes op de pot te lijmen. Ben je er uit wat je op de pot wil schrijven? Pak dan je markeerstift en schrijf of teken je idee op de gewenste plek op de pot. Dit doe je zodat je straks niet hoeft te priegelen met het lijmpistool, maar het simpel kan overtrekken. Niet tevreden over je markeringen? Met een watje veeg je dit zo weer uit. Tip: wil je een vormpje op het glas zetten, maar vind je het lastig om de markering goed te krijgen? Knip dan van papier het vormpje, houd deze aan de binnenkant van het glas en omlijn het papier aan de buitenkant van het glas.

Lijmen
Nu de voorbereidingen getroffen zijn, is het tijd om met het lijmpistool aan de slag te gaan. Ga voorzichtig met het lijmpistool over de markeringen heen. Neem hier de tijd voor en zorg dat de lijm zo gelijkmatig mogelijk verdeeld wordt over de markering. Doe dit in een vloeiende beweging. De lijm zal vrij snel opdrogen: als je een correctie wil maken moet je dit meteen doen, anders zal de correctie zichtbaar blijven. Pas wel op bij dit onderdeel! Het metaal aan de voorkant van het pistool kan erg heet worden, ook de lijm die uit het pistool komt is erg warm. Tip: werk je voor het eerst met een lijmpistool? Oefen dan even op een stuk karton. Zo kom je er achter welk lettertype het fijnste lijmt en welke techniek voor jou het beste werkt.

Finishing touch
Je kunt de potten nu op twee manieren afmaken: verven of versieren met glitters. Verven: verf de pot door deze op zijn kop te plaatsen op een krant. Je kunt het beste de spuitbus op een kleine afstand (ongeveer 30 centimeter) houden tijdens het verven, zodat de verf niet uitloopt. Breng een dun laagje aan, wacht even en breng vervolgens nog een laagje aan. Glitters: bestrooi de lijm als deze nog nat is met glitters. Het is belangrijk dat je dit zo snel mogelijk na het lijmen doet. Als je even wacht zal de lijm al opdrogen en blijven de glitters niet plakken. Het makkelijkste is dan ook letter voor letter te werk te gaan. Wanneer je een letter op de pot hebt gelijmd, bestrooi je deze meteen met glitters. Hetzelfde doe je met de volgende letters. Druk de glitters voorzichtig een beetje in de lijm, zodat deze goed vast blijven zitten. Houd de pot onder de kraan om de overtollige glitters af te spoelen. Blijven er naar je zin te weinig glitters zitten? Meng dan wat glitters met hobbylijm en breng dit mengsel met een kwastje voorzichtig aan op de inmiddels hard geworden lijm op de pot.  

Het eindresultaat:

Wat vind jij van deze decoratiepotjes?

Bron: Annabel 

Pin je favoriete decoratiepotjes in Pinbook

Must reads 👀