Beauty

10 redenen waarom je volumepoeder moet gebruiken

Volumepoeders veroveren langzaam de harten van vele meiden. Steeds meer mensen gebruiken dit wonderpoeder om hun haar in model te brengen. Het is zo’n product dat in een kleine (bijna lullige) verpakking komt, maar don’t be fooled: want een klein beetje poeder is meer dan voldoende. Girlscene geeft je 10 redenen om volumepoeder te gebruiken en daarna lees je een kleine review van dit magische wonder. 

Dus je wilt graag weten waarom jij volumepoeder moet gebruiken? Nou, om de volgende redenen! De Girlscene redactie is in ieder geval al overtuigd. 😉


Volumepoeder geeft je een instant volume boost
Ziet het er allemaal een beetje futloos uit op je hoofd? Pak dan je volumepoeder erbij. Strooi een beetje in je handpalmen of tik wat poeder op je haarwortels om je haren een oppepper te geven. Wrijf en masseer het poeder in je haar et voilà!

Volumepoeder geeft je rommelig haar op een goede manier
Volumepoeder is één van dé producten om je haar dat modieuze maar rommelige effect te geven. Perfect voor lokken die sluik om je gezicht heen vallen en een undone look alsof je niet veel moeite hebt gedaan in de ochtend.

 Volumepoeder is goedkoop
Uhhh, ja… Het is even schrikken als je even een tientje moet neerleggen voor een klein busje poeder. Maar geloof ons: in verhouding is volumepoeder erg goedkoop. Waar een bus droogshampoo binnen ongeveer een maand op is, heb je van volumepoeder veel langer plezier. Per keer heb je slechts een klein beetje nodig voor het gewenste resultaat.

Volumepoeder geeft een langdurig resultaat
Verwar het woord langdurig niet met ‘dagenlang’. Volumepoeder geeft je namelijk van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat volume. En als je haar inzakt hoef je alleen even met je vingers door je haar te gaan om de volume terug te krijgen.

Volumepoeder komt in een handig tasformaat
Texture spray mag dan populair zijn in beautyland, maar erg handig om dit mee te nemen is het niet. Een busje volumepoeder weegt bijna niets én neemt minder ruimte in beslag. Win-win dus!

Volumepoeder maakt het haar niet zwaar
… waardoor je langer de volume in je haar behoudt. 

Volumepoeder is beter voor het milieu dan droogshampoo
Droogshampoo is ideaal om vet te absorberen, maar daarbij komt vaak wel een aanwezige (chemische) geur. Een volumepoeder is bovendien beter voor het milieu dan een spuitflacon.

Volumepoeder staat gelijk aan no fuss
Je hebt geen mousse, ronde borstel, volumespray en föhn nodig om meer body en volume in je haar te creëren. Volumepoeder wrijf je alleen in je haar en je bent klaar, dus geen gedoe en ingewikkelde stappen. 

Volumepoeder bevat geen alcohol
In tegenstelling tot mousse en volumespray bevat volumepoeder geen alcohol. Dat betekent dat je haar niet extra uitdroogt door dit product te gebruiken en dat je wel het gewenste resultaat krijgt. Score.

Volumepoeder is voor ieder haartype
Want of je nu fijn haar hebt of dik en zwaar haar: volumepoeder krijgt ieder haartype in een volumineus model. 


Girlscene’s Danique probeert het volumepoeder van Salon B die officieel Teaser Styling Dust (€19,95) heet. Het is een erg fijn product, eigenlijk ook wel een klein volumewonder, omdat het je haarwortels een goede lift geeft. De dust verstevigt je haar en tilt het haar op bij de wortels. Ideaal voor de messy-look, die momenteel helemaal hot is. Je haar wordt steviger en ruw, waardoor volume in je haar blijft zitten. ‘Lift’ het haar gedurende de dag om maximaal volume te behouden. 

Het product bevat natuurlijke ingrediënten: China clay en Aloë Vera. China Clay brengt meer beweging en textuur in je haar en bevordert een gezonde hoofdhuid. Aloë Vera heeft een kalmerende, verzachtende werking voor je hoofdhuid en beschermt het haar.

“De Teaser Styling Dust is de ideale basis voor elke ‘undone’ look. Het is bijzonder licht van textuur, maar tegelijkertijd ongelofelijk sterk als het gaat om houdbaarheid en volume”, aldus Floor Kleyne, creative hairstylist van Salon B.

En ladies we hebben goed nieuws: Salon B heeft haar eigen webshop gelanceerd. Professionele haarproducten zijn vanaf nu one click away, want met een persoonlijke login bestel je binnen no-time jouw favoriete hair musthaves van The Insiders en Bumble and bumble.  
Beeld: Girlscene, iStock