Lifestyle

Hoe overleef ik een festival?

De leukste tijd van het jaar komt er weer aan. Tijd om de planning erbij te pakken en alle festivals in je agenda op te schrijven. Tot je daadwerkelijk op een van de festivals staat en je last hebt van een ingescheurde nagel, blaren, zweetvoeten of een volle bos daar beneden en je net staat aan te pappen met die ene leuke jongen. Wat doe je dan? Girlscene geeft je de nodige survivaltips voor op festivals. 

Daar sta je dan met een drankje in je hand te dansen op de muziek die wordt gedraaid. Je bent met je beste vriendinnen, het zonnetje schijnt, je hebt geen zorgen en je voelt je vrij. Tot je ineens merkt dat je ongesteld wordt en je je bedenkt dat je totaal geen tampons bij je hebt, of je merkt dat je teenslipper kapot is, je geen spiegel bij je hebt en dus je lenzen niet in kunt doen, of dat je een ingescheurde teennagel hebt. Met de volgende survivaltips overleef jij dat festival vast wel!

Voor als je ongesteld bent:

♥ Vraag aan je vriendinnen of ze tampons of maandverband hebben.

♥ Hebben zij dit niet? Vraag het dan aan andere, onbekende meiden of zij een tampon voor je hebben.

♥ Is dit ook niet het geval? Zoek dan een toilet op en gebruik wc-papier als maandverband vervanger. Je vouwt het dan als een rechthoek op en legt het op je ondergoed. Het zit niet heel comfortabel, maar gegarandeerd dat je daardoor niet doorlekt en dat is het laatste wat we willen.

Voor als er geen wc of douche in de buurt is: 

♥ Zorg dat je op je 'meeneemlijstje' een wc-rol en schoonmaakdoekjes hebt staan.

♥ Moet je naar de wc maar is er nergens een wc te bekennen? Dan wordt het toch echt tussen de planten plassen. Pas alleen wel op voor eventuele brandnetels. Wil je niet dat iedereen meekijkt, zoek dan een afgelegen plekje op of vraag of vriendinnen het zicht op jouw even willen blokkeren door ervoor te gaan staan.

♥ Wanneer je je tanden wil poetsen maar geen wasbak hebt, kun je het beste een fles water halen of je eigen fles bijvullen, zodat je wat water op je tandenborstel kunt gooien en je na het tanden poetsen je mond wel kunt reinigen.

♥ Als er op het festival geen douches te bekennen zijn, is de beste optie je schoon te maken met schoonmaakdoekjes. Nu heeft Kruidvat een geschenk uit de hemel, namelijk: de Kruidvat washandjes. Ideaal om je lichaam mee te reinigen wanneer er geen douche in de buurt is. Eventueel kun je er zelf nog wat zeep op doen voordat je het gebruikt, zodat je ook lekker fris en schoon ruikt.

♥ Heb je geen schoonmaakdoekjes mee maar wel zeep? Haal of vul dan een flesje water. Zorg dat je een handdoek bij je hebt of iets van wc-papier. Gooi het water in delen over je lichaam heen en combineer dit met de zeep. Daarna droog je het simpelweg af en voilà je bent weer schoon!

♥ Zit je haar in de klit en wil je het graag wassen? Gebruik dan ook hier weer een flesje water, zodat je je haar nat kunt maken. Met een klein beetje shampoo of zeep is het zo gepiept. Een föhn heb je niet nodig, want daar is het zonnetje al voor.

♥ Misschien nog wel het belangrijkste voor ons meiden: hoe ga je je scheren op een festival? Het is niet de meest pijnloze optie, maar waarschijnlijk wel de beste. In plaats van het gebruiken van een scheermesje, ga je jezelf harsen. Het doet even pijn, maar het werkt wel een stuk makkelijker en sneller dan met een scheermesje. Veet heeft de wax en stripes in één pakket. Even bijten op je tanden en klaar is kees.

Festivals bestaan tegenwoordig ook om er fashionable bij te lopen, maar als je op een meerdaags festival bent is je tent niet de meest praktische plek om je in om te kleden. Dus:

♥ Kun je een wc op zoeken om je in om te kleden. Tenzij deze al vrij vuil is.

♥ Kun je je ook buiten de tent omkleden, maar dan wel met een handdoek om je lichaam gebonden, zodat er niet opeens een lichaamsdeel tevoorschijn komt.

♥ Check eventueel of een van je vriendinnen of vrienden een grote tent heeft waarin je wel gewoon kunt staan, zodat je die tent voor een paar minuten kunt opeisen en je je daarin kunt omkleden. That tent is mine!

Stel je draagt lenzen of stel je hebt de drang om je op te maken, maar wat nou als je geen spiegel hebt?

♥ Thank god voor je mobiele telefoon. Je kunt namelijk wanneer je bijvoorbeeld een Iphone hebt je camera aan de voorkant inschakelen, zodat je jezelf ziet. Vraag of iemand vervolgens je telefoon vasthoudt zodat je gemakkelijk je make-up op kunt doen of je lenzen in.

♥ Tegenwoordig heb je allerlei leuke telefoonhoesjes. Zo ook H&M die een spiegel als telefoonhoesje heeft. Ideaal om deze dagen mee door te komen.

♥ Heb je geen van beide in je bezit? Gebruik dan eventueel je zonnebril om je reflectie in te zien.

Draag je het liefst teenslippers en gaat er een kapot? Dan is dit je beste optie: 

♥ Als het goed is heb je aan de onderkant van je slipper drie schijfjes. Trek één van deze schijfjes eens naar beneden om te zien waar het gat zit. Het probleem in dit soort slippers zit hem altijd in het feit dat het gat rondom een van deze schijfjes te groot is geworden. Je kunt dit dan dichten door onder andere een broodklem.

Soms is bijkomen op een festival ook fijn. Vooral omdat je vrijwel de hele dag in een warm temperatuurtje staat te dansen en dus veel in beweging bent. Maar op een festival zit er geen stop op de muziek en zul je dus – als je wil slapen – door de muziek heen moeten slapen. Heb je hier veel last van?

Gebruik dan oordoppen. Te verkrijgen bij de Hema voor een paar euro. Je stopt ze in je oren voor het slapen en het geluid dat je in eerste instantie hoorde wordt gedempt. 

Als je op een festival bent dat meerdere dagen duurt is de kans groot dat je door al je sokken heen bent. Als gevolg draag je geen sokken meer wanneer je in je schoenen stapt. Bij Vans of Allstars heb je daardoor al snel last van blaren.

♥ Bescherm je voeten tegen blaren door toch maar die vieze sokken aan te trekken.

♥ Of door de blaren af te schermen met pleisters, zodat het niet gaat prikken.

♥ En als je geen pleisters hebt, plak je het af met wc-papier.

Niets is vervelender dan een ingescheurde nagel. Ga er zo voorzichtig mogelijk mee om, voordat het erger wordt. Wat je dan het beste kunt doen is het volgende: 

♥ Knip je nagel zo kort mogelijk af en verwijder haakjes en scherpe randjes aan je nagel. Anders blijf je eraan haken met als gevolg dat je nagel verder inscheurt. Auw! Plak je nagel af met een pleister.

♥ Heb geduld!

Wat zijn jouw tips voor de festivalgangers onder ons? 

Pin je tips op pinbook