Lifestyle

Dé tip om fotogenieker op foto’s te staan.. de squinch!

Ken je dat? Staat er ineens iemand met een camera voor je neus. Of het nu op vakantie bij het zwembad, 's nachts op een feestje of de schoolfotograaf is.. als de camera niet je vriend is, is het nooit leuk om op de foto te gaan. Maar daar hebben we nu misschien de oplossing voor, de squinch!

Squinchen?
Peter Hurley is fotograaf en deed vroeger ook modellenwerk (waarom hij daarvoor gevraagd werd is voor hem ook nog steeds een raadsel). Toen hij shoots deed vroeg hij zich af, waarom staan sommige mensen zo goed op foto's en hoe kom ik ook zo goed op foto's te staan? Na een tijdje kwam hij erachter… je moet je ogen niet groot maken wanneer je op de foto gaat, je moet squinchen.

Ja maar wat is squinchen dan?
Heb je nog nooit van het woord squinchen gehoord? Naahhhhh!!! Ok. Eigenlijk is dat zo gek nog niet, want het is geen echt woord, Peter heeft het woord zelf verzonnen. Squinchen betekent eigenlijk dat je een beetje moet knijpen met je ogen. Niet écht knijpen, maar zoals Peter het uitlegt in zijn video, je moet je onderste ooglid iets meer naar je pupillen bewegen. Ja, we weten het, het klinkt een beetje vaag… Wij hebben ook even moeten oefenen voordat we doorhadden wat Peter bedoelde.

Wat je eigenlijk het beste kunt doen? De video bekijken waarin hij het uitlegt. We willen je wel alvast waarschuwen… Peter is een Amerikaan en daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, maar eh… hij heeft dus ook dat Amerikaanse enthousiasme en op een gegeven moment kan zijn 'ge-SHABANG' een beetje op de zenuwen werken ;-).

Er niet van overtuigd dat celebs dit ook doen…? We zijn op zoek gegaan:

Taylor Swift bij de CMA's, Taylor squincht vrijwel altijd op foto's!


Ook Kate Hudson trekt vaak haar onderste oogleden iets op, ze ziet er altijd goed uit op foto's.


Miley heeft hele mooie grote ogen, maar voor de foto knijpt ze ze vaak iets samen.

Succes meiden, jullie kunnen het ;-)!

Meer tips om goed op de foto te staan nodig? We schreven er hier en hier al eerder over.

Bron beeld: Getty Images