Lifestyle

Harper & Lola: twee beste vriendinnen

Harper & Lola. Het zijn twee beste vriendinnen die onafscheidelijk zijn. Klinkt niet als een heel bijzonder verhaal, maar er is één ding: Lola is een hond. Op een dag kwam Harper uit haar speelkamer met bulldog Lola in een tutu, sindsdien zijn ze altijd samen. Hun moeder, Rebecca, legt de vriendschap al jaren vast en inmiddels is er een grote collectie van schattige kiekjes opgebouwd. Girlscene zet de schattigste foto's van Harper en Lola op een rij.

Rebecca Leimbach en haar man hebben jaren geprobeerd om kinderen te krijgen. Ze hebben geluk gehad met Harper, maar een zusje of broertje voor hun dochter zat er helaas niet in. Rebecca voelde zich toch heel schuldig om Harper in haar eentje op te laten groeien, zonder speelmaatje. Toen bleek dat Harper wel een speelmaatje had gevonden, de Engelse bulldog Lola. "Op een dag kwam Harper uit haar speelkamer met Lola verkleed als een prinses. Ik realiseerde me dat Harper haar speelmaatje had gevonden. Eigenlijk is Lola het perfecte speelkameraadje, want ze maakt geen ruzie" vertelt Rebecca.

Rebecca heeft de bijzondere vriendschap vanaf het begin vastgelegd: "Ze hebben een grappige band. Harper houdt heel veel van Lola, behalve als ze op haar speelgoed kauwt, wat regelmatig gebeurt. Lola beschermt Harper, ze volgt haar overal. Wat Harper ook doet, Lola moet altijd even kijken of alles wel goed gaat. Lola behandelt Harper zoals ze haar puppy's zou behandelen, als ze niet gesteriliseerd zou zijn."

Waarom Rebecca de foto's deelt met de buitenwereld? "Ik hoop dat mensen zien dat honden geweldige dieren zijn en dat hun band met mensen vorm geeft aan ons leven. Neem Harper, zij verveelt zich nooit als Lola in de buurt is. Ze vindt het geweldig om Lola te bekladden met markeerstiften en om haar achterna te rennen. Als Harper terugdenkt aan haar jeugd, dan zal ze Lola herinneren als haar beste vriendin. Ik hoop dat mensen door de foto's inzien dat honden een lege plek in ons hart kunnen opvullen," aldus Rebecca.


Welke foto vind jij het schattigst? Heb jij ook zo'n goede band met je huisdier?

Bron beeld: Rebecca Leimbach

Deel jouw huisdier in Pinbook