Lifestyle

10x cover artiesten op YouTube

Op de redactie van Girlscene luisteren we de hele dag door naar muziek. Elk genre passeert de revue: van de laatste popnummers tot muziek uit onze favoriete televisieseries. Maar soms is het ook weleens fijn om naar covers te luisteren van gewone mensen met een mooie stem. Girlscene zet tien cover artiesten van YouTube op een rij voor je. Luister & enjoy!


Shannon Saunders
De 19-jarige Shannon uit Engeland schrijft zelf haar nummers die ze uitbrengt onder haar eigen label Lovejoy Records. Ondanks dat ze 'slechts' 29 video's op haar kanaal plaatst heeft ze toch al meer dan 40.000 abonnees die haar video's bekijken.

 


Boyce Avenue
De jongens van Boyce Avenue ontgroeien YouTube bijna. Naast het online platform zijn ze ook op het podium daarbuiten een succes. Ze hebben niet voor niets ruim 5,5 miljoen abonnees en een aanhang die graag naar hun optredens komt. 

 


Megan Nicole
Een andere bekende cover artiest is Megan Nicole. Naast One Direction en andere bekende nummers brengt ze ook haar eigen muziek uit én toert ze door het land. 

 


Cimorelli
De Cimorelli zusjes mag je niet missen. Maar liefst 2,5 miljoen mensen abonneren zich op hun kanaal waar ze de laatste nummers coveren. Dankzij hun covers op YouTube staan ze onder contract bij Universal Records. 

 


Sam Tsui
Sam Tsui mag niet ontbreken in dit rijtje. Hij werd bekend met zijn covers – met een twist – en net zoals vele andere YouTubers heeft hij nu ook zijn eigen muziek. Zijn album Make it Up is verkrijgbaar op iTunes. 

 

Christina Grimmie
Christina Grimmie van het kanaal zeldaxlove64 speelt graag op de piano als ze haar nummers opneemt. Net als de andere artiesten is ze gek op zingen, schrijven en instrumenten spelen.

 


Conor Maynard
Het is tegenwoordig niet nieuw meer dat de artiesten van nu ooit zijn begonnen op YouTube. Conor Maynard is daar een voorbeeld van. Jaren geleden zong hij covers die hij online zette. Inmiddels is hij verschillende singles en een album verder… Zo kan het ook gaan! 

 


Tyler Ward
Tyler Ward zingt naast zijn covers ook eigen nummers. Hij gaat regelmatig on tour, dus toen hij voet in Amsterdam zette was Girlscene er als eerste bij om hem te interviewen. Wil je het interview teruglezen? Klik dan hier!

 


Alex Goot
Een grote bekende in YouTube-land is Alex Goot. Hij produceert zelf zijn nummers en video's. Op zijn kanaal vind je onder andere nummers van Jason Derulo, Taylor Swift, Maroon 5 en Ellie Goulding.

 


Against the Current
Het is al even geleden dat er een nieuwe video op het kanaal Against the Current is geplaatst, maar totdat er een nieuwe cover verschijnt kun je alsnog de oudere nummers beluisteren. Leadsinger Chrissy Constanza en haar bandleden uit New York toeren inmiddels door het hele land.

Welke YouTube cover artiest ontbreekt in dit rijtje? Welke YouTubers beluister jij vaak?

Zet je favoriete YouTuber in Pinbook