Beauty

Welke mascaraborstel past het beste bij jou?

Om het meeste uit je beautyregime te halen is het belangrijk om producten te gebruiken die goed bij jou passen. Klinkt logisch, toch? Een product dat je hierbij niet moet onderschatten is mascara. De perfecte mascara vinden is misschien wel net zo lastig als het vinden van de perfecte foundation. Want hoewel het bij mascara niet per se om de kleur draait heeft de formule en het borsteltje wel degelijk een grote invloed op hoe lang, gesepareerd of gekruld jouw wimpers zijn.


In dit artikel richten we ons op het perfecte mascaraborsteltje voor jouw ogen en wimpers. Als je een meisje bent met diepliggende ogen is het nogal een gedoe om met een grote borstel aan de slag te gaan en wanneer je rechte wimpers hebt gebruik je waarschijnlijk liever een kleine borstel om het beste resultaat te krijgen. We leggen per soort mascaraborstel uit waarvoor het dient en voor wie dit het meest geschikt is.


Voor gekrulde wimpers
Gekrulde wimpers krijg je als je een mascaraborstel gebruikt die gebogen is. De borstel buigt zich precies om je wimpers heen en lift de wimpers op. Zeker in combinatie met een wimperkruller krijg je de beste krul wanneer je een mascara gebruikt zoals Clinique High Impact of Rimmel ScandalEyes Curve Alert. De truc is om de borstel tegen de wimperaanzet te duwen en vervolgens (in zigzag beweging) naar de puntjes van je wimpers te werken. Zowel de binnenste als buitenste wimpers neem je mee als je een gebogen borstel gebruikt. Met het puntje kun je daar nog extra de nadruk opleggen.


Voor onderwimpers
Een korte mascaraborstel is perfect voor de onderwimpers. Hoe groter de borstel, hoe groter de kans op vlekken. Een waterproof mascara zoals Clinique Bottom Lash mascara is ideaal om de kleine wimpers onder je ogen te scheiden en te voorzien van een laag mascara. In de drogisterij hebben we helaas nog geen budget variant gevonden! Een dunnere borstel werkt ook als je aan één mascara genoeg hebt. 


Voor natuurlijke wimpers
Een mascara met rubberen borstel waarbij de tandjes verder uit elkaar staan, zoals MAC Zoom Waterfast Lash of Max Factor Clump Defy, geven een natuurlijke look. Deze borstel houdt niet veel mascara vast waardoor je geen last hebt van te veel mascara aanbrengen of klontjes. Mascara's die 'defining' zeggen passen goed in deze categorie. 


Voor dikkere wimpers
Dior Diorshow Iconic mascara is een voorbeeld van een mascara die dunne en korte wimpers dik maakt. De budget versie is MUA Mega Volume mascara die €3,49 kost. Voor maximaal volume is een ronde borstel met lange haren of tandjes het beste omdat de borstel veel mascara oppikt en elke wimper pakt. Extra dikte krijg je door de borstel tegen de wimperaanzet te duwen en zigzaggend het borsteltje naar boven te werken. 


Voor lange gedefinieerde wimpers 
Om je wimpers zo lang mogelijk te maken heb je een mascaraborstel nodig die lang is met haren of tanden die even ver uit elkaar staan zoals een kam. Dit is de ideale mascara als je lange of volle wimpers hebt en je het alleen even wilt aanzetten met mascara. Verwacht namelijk geen volume, deze borstel geeft je namelijk vooral lengte en definitie. NYC City Proof mascara heeft een taps toelopende borstel die dit effect geeft, net zoals Dr. Hauschka mascara.


Voor de kortere wimpers
Meiden met kortere wimpers kunnen beter bij dikkere mascaraborstels wegblijven, tenzij het een korte borstel is zoals de Dr. Hauschka volume mascara en ARTDECO All in One mascara. Een korte borstel met dikke haartjes is perfect om dichtbij je wimperaanzet te komen en om iedere wimper te voorzien van een goede laag mascara. Een mascara met een korte en rubberen borstel is een andere aanrader voor iemand met korte of fijne wimpers. 

Tot slot: een plastic kammetje is goed in het separeren van de wimpers. Het geeft een intense donkere kleur en het helpt bij het verlengen van de wimper. Een gewone borstel met haren geven een zachte en lichte look terwijl het tegelijkertijd je wimpers voller en volumineus maakt. Een borstel met plastic tanden geeft hetzelfde effect als je de twee eerder genoemde voorbeelden combineert. Dus donkere, lange en volle wimpers.

Welke mascaraborstel past het beste bij jou? Welke mascara gebruik jij het liefste?

Pin je favoriete mascaraborstel op Pinbook

bron: divinecaroline, intothegloss, thebeautydepartment