Travel

8x budget zonvakanties

Nog maar een paar maanden en dan is het schooljaar alweer voorbij. Tijd voor vakantie! Lekker bakken op het strand, cocktailtje erbij… We kunnen niet wachten! Helaas hebben we niet altijd een volle spaarpot om in Dubai of Ibiza vakantie te vieren, maar gelukkig zijn er genoeg andere zonovergoten bestemmingen waar je ook heen kan met een kleiner budget. Girlscene zet budget zonvakanties voor je op een rij. Waar ga jij deze zomer van de zon genieten?


Bron

Side, Turkije
Side is een bekende badplaats in Turkije. Vroeger was het een belangrijke havenstad, nu is het vooral een prachtige vakantiebestemming met veel zon. De charme heeft Side te danken aan de fijne zandstranden en het heldere water. Als shopaholic kun je er ook goed terecht, het stadje heeft gezellige winkelstraten. Ook zijn er genoeg bars en restaurants om je 's avonds in te vermaken. Je kunt het beste in juli of augustus naar Side gaan, dan zijn de temperaturen vrijwel altijd boven de 30 graden.

Gemiddelde prijs: vanaf €351,00

Kreta, Griekenland
Kreta is het grootste eiland van Griekenland en al jaren een populaire vakantiebestemming. Het heeft een kustlijn van bijna 1000 kilometer, dus het is perfect voor een strandliefhebber. De echte feestbeesten moeten absoluut naar Kreta gaan, in het bekende Chersonissos (waar je vast wel eens van hebt gehoord) kun je tot in de late uurtjes stappen. Als je niet van toeristische plekken houdt, dan kun je beter niet naar Kreta gaan.

Gemiddelde prijs: vanaf €387,00

Gran Canaria, Canarische Eilanden
Zon, zee, strand… Dat kun je zeker vinden op Gran Canaria vinden. Het klimaat is fantastisch, de temperaturen zijn altijd hoog en er is vrijwel geen neerslag. Naast bakken op de witte stranden, kun je ook dwalen door de bergen en de oorspronkelijke bosgebieden. 's Avonds kun je je ook prima vermaken in Gran Canaria, het stikt er van de restaurants en bars. Tip: in de winter is het er ook warm en dan zijn de prijzen een stuk lager.

Gemiddelde prijs: vanaf €387,00

Ohrid, Macedonie
Ohrid (spreek je uit als 'oggrit') is de perfecte bestemming voor zonaanbidders. In de zomer is het er erg warm en heel droog, dus pak je bikini's maar vast in. Als het strand je gaat vervelen, dan is er gelukkig genoeg te doen. Ohrid heeft een gezellig historisch centrum en je kunt er genoeg cultuur snuiven. En niet geheel onbelangrijk, het is een verantwoorde bestemming voor je portemonnee, het eten is er spotgoedkoop (en lekker!).

Gemiddelde prijs: vanaf €275,00

Albufeira, Portugal
Albufeira is één van de grootste trekpleisters van Portugal. Dat is niet gek, want het goudgele strand en het heerlijke weer is elk jaar weer genieten. Vroeger was het een klein vissersdorpje, nu komen er vooral toeristen. Het centrum is ook zeker de moeite waard, daar vind je veel winkeltjes, leuke bars en discotheken. Ook kun je er genieten van heerlijk eten in één van de vele restaurants. Ook kun je goede kite- en windsurfen in Albufeira.

Gemiddelde prijs: vanaf €407,00

Mallorca, Spanje
Palma de Mallorca is een bruisende stad waar jaarlijks veel jongeren komen om helemaal los te gaan in de vele clubs en bars. Overdag is het ook goed vertoeven met de prachtige, brede zandstranden, maar ook mooie natuur als je een keertje zin hebt in een wandeling. De zomers zijn heet met temperaturen van maximaal 32 graden.

Gemiddelde prijs: vanaf €407,00

Sunny Beach, Bulgarije
Sunny Beach ligt aan de Zwarte Zee en is de meest populaire badplaats van Bulgarije. De plaats is erg populair bij Nederlanders, vandaar dat er ook Nederlands georiënteerde bars en clubs zijn. Feestbeesten zijn er dus op het goede adres, maar overdag kun je lekker relaxen op het fijne zandstrand. Het zonnetje is in de zomer volop aanwezig, er is zo'n 10 uur per dag zon met een maximale temperatuur van 35 graden. En het is nog super betaalbaar ook! Je kunt het beste in juli en augustus gaan, buiten deze maanden is het 's nachts vaak wat frisser.

Gemiddelde prijs: vanaf €268,00

Porec, Kroatië
Porec is een kleine kustplaats in Kroatië. Het is een oude stad met smalle, charmante straatjes waar ook veel bezienswaardigheden zijn zoals monumentale torens en de Saint Euphemia kathedraal. De kustlijn wordt gekenmerkt door verschillende baaien en er is een kleine jachthaven. Porec heeft ook veel discotheken, dus je kunt er flink de bloemetjes buiten zetten. Veel mensen beschrijven Porec als heel sfeervol, dus het is ook een perfecte bestemming om met je vriendje heen te gaan. In de zomermaanden kan de temperatuur stijgen tot 30 graden.

Gemiddelde prijs: vanaf €279,00


Bron

Waar ga jij heen deze zomer?
Pin je lievelingsvakantie in Pinbook