Beauty

Do’s & don’ts bij het stijlen van je haar

Veel meiden zijn gek op stijl haar en daarom zijn ze regelmatig in de weer met een tang om hun haren zo recht mogelijk te krijgen. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen wat de gevolgen zijn van het overmatig gebruik maken van de stijltang, maar we leggen je wel graag uit wat de do's en don'ts zijn tijdens het stijlen. Lees verder voor de tips en een korte demonstratie van de Carmen ThermoCeramic ION tang!

Het begint eigenlijk bij de aanschaf van een stijltang. De juiste stijltang zorgt er namelijk voor dat je zo snel en effectief mogelijk je haar stijl krijgt zonder je haar al te veel te beschadigen. In dit artikel nemen we de Carmen ThermoCeramic ION (model CR2190) als voorbeeld. De tang kost €34,99.

Do: haarstylingproducten gebruiken
Gebruik voor en na het stijlen van je haar goede haarstylingsproducten. Voordat je het haar bewerkt met een tang is het belangrijk om een spray of crème aan te brengen die werkt tegen de hitte van de stijltang. Gebruik niet zo maar een olie of haarlak bijvoorbeeld, maar kijk echt of er 'hittebeschermer' of iets in die vorm op de verpakking staat. Dan weet je zeker dat je haar zo goed mogelijk beschermd wordt. Na het stijlen is het aan te raden om een haarlak te gebruiken zodat je haar zo lang mogelijk stijl blijft en je de volgende dag niet opnieuw hoeft te beginnen. 

Don't: föhnen skippen
Om je haar zo snel mogelijk te stijlen is het aan te raden om na het wassen je haar zo glad mogelijk te föhnen met een borstel. Als je dit doet weet je zeker dat je haar volledig droog is voordat je de stijltang er op zet. Sla het föhnen dus niet over, omdat het een goede tussenstap is tussen jouw natuurlijke (natte) haar en gladde, rechte lokken.


Do: de juiste temperatuurinstelling
Gebruik het liefste een stijltang waarbij je zelf de temperatuur instelt. Bij deze Carmen tang kies je voor een temperatuur tussen de 130 en 230 graden. Als je dun haar hebt kies je voor 130 tot 160 graden, terwijl iemand met dik en onhandelbaar haar het beste voor 200 tot 230 graden kan gaan. Zit je ertussenin? Dan zit je met stijlen op 180 graden altijd goed. 

Don't: te 'koud' of heet stijlen
De juiste temperatuur tijdens het stijlen is belangrijk omdat te 'koud' of te heet stijlen funest is voor je haar. Stijlen in het algemeen is al niet bevorderlijk voor je lokken, maar als de tang niet heet genoeg is betekent het dat je vaker over de pluk moet gaan om het haar recht te krijgen. Het is ook extra schadelijk als de tang te heet is ingesteld. De reden begrijp je vast wel… 😉


Do: een stijltang met extra functies
Het maakt je leven net iets makkelijker als je stijltang extra functies heeft. Het is ideaal als de tang vergrendelbaar is, zodat de platen op elkaar blijven zodra de stijltang uit is. Hierdoor is het makkelijker om je stijltang mee te nemen op reis. Nog beter is het als de tang een meedraaiend snoer heeft en snel opwarmt om het proces te versnellen. 

Don't: geen keramische platen
Een stijltang zonder keramische platen is een no go. Om je haar zoveel mogelijk te beschermen tegen uitdroging heb je de keramische platen wel nodig. De warmte blijft namelijk constant door de platen en daardoor wordt je haar sneller stijl. Let er wel op dat de stijltang echt keramische platen heeft en niet een keramische coating, zoals de Carmen stijltang. Dit laagje slijt op den duur, dus laat je niet misleiden in de winkel. 

Girlscene's Renée test de Carmen ThermoCeramic ION tang ook uit op haar dikke haar:

 


Voor & Na

Do: in secties werken
Verdeel je haar in verschillende secties om het stijlen zo makkelijk mogelijk te maken. Dan weet je zeker dat je elk plukje stijl maakt en zit het andere haar niet in de weg. Deel je haar op in minimaal twee of vier delen.

Don't: bovenop beginnen
Werk van onder naar boven als je begint met stijlen. De stijle plukken laat je dan per laag op elkaar vallen en als je dan ook in secties werkt weet je zeker dat je stijle haar niet in de war raakt met je natuurlijke haar. 

Stijl je vaak je haren? Wat zijn jouw do's en don'ts?

Laat je inspireren in Pinbook

Must reads 👀