Lifestyle

Midnight Red: de nieuwe One Direction

One Direction krijgt concurrentie in boyband-land met de komst van Midnight Red! De vijf Amerikaanse jongens zien er goed uit en ze kunnen ook nog eens lekker zingen. In Los Angeles werkten Joey, Colton, Eric, Thomas en Anthony aan hun eerste single waarna er nog meer volgden. Hun stijl kun je omschrijven als een mix van dance, pop en hip-hop, maar dat is ook te verwachten als artiesten zoals Michael Jackson en Justin Timberlake hen inspireert. Lees verder om meer te horen van Midnight Red!

Niet alleen Michael Jackson en Justin Timberlake zijn een inspiratiebron voor de jongens van Midnight Red. Ook Pharrell Williams, Radiohead, No Doubt en Bruno Mars zijn voorbeelden voor de boyband. Maar hoe is de groep eigenlijk ontstaan?

Beeld: Reporters

De jongens zingen en dansen al zo'n beetje hun hele leven, maar ze kenden elkaar niet. Het begon allemaal toen Anthony en Eric elkaar ontmoetten omdat ze allebei dezelfde zangcoach hadden. Zij namen contact op met Thomas die al snel  het landelijke Texas verruilde voor sunny Los Angeles. Al op jonge leeftijd wist hij wat hij wilde doen: op het podium staan. Tijdens een zangcompetitie maakte hij kennis met Eric. Niet veel later kwam Colton in beeld die op YouTube een video plaatste waarin hij 'Leavin' van Jesse McCartney – ken je hem nog?! – zong. Hun manager leerde Joey kennen en voegde hem toe aan hun groep. Boyband Midnight Red is officieel! 

Tijdens hun eerste dagen als boyband oefenden de jongens gewoon in een garage in Orange County. Maar optreden op straat veranderde al snel in optreden voor groot publiek. De bekende producer RedOne – hij produceerde onder andere Bad Romance van Lady GaGa – stuurde de jongens in 2011 het podium op met New Kids on the Block en The Backstreet Boys. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de jongens? Bekijk dan de onderstaande video's!

 

 

 

Kende jij Midnight Red al? Wat vind je van hun nummers?

Bedankt voor de tip, Louanne!

Laat je inspireren in Pinbook