Beauty

Dit is waarom Vitamine E olie goed is voor je huid

Je huid krijgt heel wat te verduren, maar gelukkig zijn er genoeg middeltjes die je kunt gebruiken om je huid te beschermen en te verzorgen. Kan jouw skin ook wel wat hulp gebruiken? Dan is Vitamine E olie je redder in nood! Waarom? Hieronder leggen we uit waarom het een wondermiddel is. 

Wat is Vitamine E?
We maken Vitamine E (tocoferol) niet zelf aan, maar je krijgt het binnen via je voeding of door middel van crèmes en dit slaat je lichaam op. Vitamine E zit bijvoorbeeld in groenten, fruit, noten en zaden. Om je huid goed te beschermen is het dus goed om deze producten voldoende binnen te krijgen of door bijvoorbeeld oliën, zoals tarwekiemolie, cactusvijgolie, arganolie of druivenpitolie te gebruiken. Hier zit namelijk Vitamine E in. 

Wanneer gebruik je Vitamine E olie?
Maar wanneer moet je nou eigenlijk de hulp inschakelen van deze huidolie? Bijvoorbeeld als je een hele droge huid hebt werkt de olie heel erg goed. Ook werkt het bij een oudere huid, omdat het helpt tegen rimpels. Maar ook als je littekens hebt wil het wondermiddel helpen. Zeker als je bijvoorbeeld puistjes hebt gehad en daardoor met littekens rondloopt. De olie vervaagt de littekens waardoor de huid er egaler uitziet. Verwacht niet meteen een mega verandering in één dag, want de huid heeft hier langer de tijd voor nodig. Heb je heel erg last van eczeem? Dan kan het ook goed werken om deze olie te gebruiken. 

Hoe gebruik je Vitamine E olie
Er zijn verschillende manieren om het wondermiddel te gebruiken. Zo kan je het bijvoorbeeld als masker gebruiken voor je huid. Meng Vitamine E olie met gewone olijfolie en smeer je lichaam hiermee in. Laat het een nachtje goed intrekken en spoel je lichaam de volgende ochtend af met lauw water. Goed voor je huid, maar minder goed voor je beddengoed… Ook kan het middel voor gezonde lokken zorgen. Smeer de olie in je haren als je onder de douche staat, laat het ongeveer 30 minuten intrekken en spoel het vervolgens goed uit. Als je last hebt van gespleten en droge haarpunten is het ook goed om de olie dagelijks aan te brengen op je haarpunten. Zo heb jij weer een mooie én gezonde hairdo!

Andere huidolie
Maar er zijn ook genoeg andere oliën die goed zijn voor je huid. Zo heb je bijvoorbeeld castorolie en dit is bijna overal geschikt voor. Castorolie voorkomt uitdroging van de huid en het maakt de huid soepel. De olie werkt ook op droog haar als een masker. Omdat het 100% natuurlijk is hoef je niet bang te zijn voor huidirritaties. Veel mensen gebruiken het middel ook op hun wimpers en nagels. Dit zou voor langere wimpers en nagels zorgen. Handig! 

Wil je meer weten hoe je goed voor je huid zorgt? Lees dan ook dit artikel over welke vitamines goed zijn voor je huid, nagels en haren. 

Bron: Mens-en-gezondheid.infonu.nl en Biodermal.nl | Beeld: iStock

 

Lees ook: Treatwell kortingscode: ontvang €5 korting op je behandeling