Lifestyle

‘Er is drank nodig voor een leuke avond’

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. De stelling van deze week: 'Er is drank nodig voor een leuke avond.'

Invincible opende een topic op het forum met de stelling: er is drank nodig voor een leuke avond. "Ik merk dat in mijn omgeving drank best belangrijk is. Ik hoor vaak dingen zoals 'ieder weekend zuipen', en soms heb ik zelfs het gevoel dat er een soort van druk rond ligt. Jullie weten denk ik wel wat ik bedoel. Soms hoor ik zelfs kinderen van 12 over drank praten. Ik persoonlijk vind dit een beetje verontrustend. Maar goed, drank kan natuurlijk ook leuk zijn. En af en toe iets drinken vind ik prima. Maar waar ligt de grens? Gaat het te ver als we zeggen dat er per se drank nodig is om een leuke avond te hebben? Ik wil graag jullie mening hierover horen! (graag je leeftijd erbij zetten – hoeft niet – ivm leefttijdsfases). Ben benieuwd!"


bron

xsusie93: "Ik ben bijna 21 en het hier niet mee eens. Tuurlijk, een wijntje kan gezellig zijn, maar ik vind het geen toevoegende waarde hebben. Bovendien drink ik al enkele jaren enkel nog bij bijzondere gelegenheden en houd het dan ook bij max. 2 glazen. Mijn mening dus: Nee, drank is niet nodig om een gezellige avond te hebben."

Jimmy: "Als je per se drank nodig hebt om een gezellige avond te hebben ben je blijkbaar niet gezellig genoeg zonder."

Jo: "Sommige mensen reageren nogal kortzichtig vind ik. Ik kan een gezellige avond hebben zonder alcohol, maar met zijn ze meestal gezelliger. Dit omdat ik vrij introvert ben, en als ik drink kom ik losser en worden bijvoorbeeld gesprekken ook dieper, wat ik erg leuk vind. Als mij dat een saai persoon maakt, oke. Maar dat vind ik niet."

Oliviwander: "Ik heb het niet nodig, maar het ligt er ook wel aan waar/met wie ik ben. Ik ben super onzeker en kan nooit helemaal losgaan omdat ik dan de hele tijd bezig ben met de reacties van anderen, maar als ik wat alcohol op heb is dat minder. Dus ja, ik kan het zonder gezellig hebben maar met is het net wat makkelijker. "

Wat is jouw mening over deze stelling?

Laat je inspireren in Pinbook