News

Minder make-up is aantrekkelijker

Meer make-up is aantrekkelijker… Tenminste, dat denken veel meiden. Voor een date doen we immers nét wat meer make-up op dan in het dagelijks leven. Dat hoeft helemaal niet! Een onderzoek heeft uitgewezen dat mannen minder make-up veel mooier vinden. Ladies, laat de make-up maar thuis want less is more!

Een laagje foundation, een mooie ooglook, nog een beetje blush… Voor een date wordt vaak alles uit de kast getrokken. Je wil er natuurlijk perfect uitzien als je met je crush afspreekt, een fabulous outfit en meer make-up dan normaal hoort er nu eenmaal bij. Maar misschien kun je die foundation, oogschaduw en blush beter achterwege laten, want mannen vinden meer make-up helemaal niet mooier! 


Wat is mooier: Meer of minder make-up?

Mannen vinden vrouwen aantrekkelijker als ze minder make-up op hebben, dat heeft een onderzoek uitgewezen. De mannen kregen verschillende voorbeelden voor zich en bijna altijd vonden ze minder make-up mooier. Sterker nog, in de meeste gevallen zouden ze willen dat de vrouw zo'n 40% minder producten zou gebruiken! 

De meeste deelnemers van het onderzoek dachten dat meer make-up mooier werd gevonden, maar dat blijkt niet waar. Een Schotse psycholoog zegt dat mensen vaak verkeerd inschatten wat het andere geslacht mooi vindt. Dr. Alex Jones van de Bangor University hoopt dat we van dit onderzoek leren dat onze ideeën over mooi en lelijk niet altijd kloppen, of het nou over make-up, maat of gewicht gaat. 

Maar mannen denken er niet alleen zo over, ook vrouwen vinden andere vrouwen mooier als ze er au naturel uitzien. En dat blijkt, want steeds meer meiden plaatsen een selfie zonder make-up op Facebook, Instagram of Twitter. 

Nog een positieve ontwikkeling in de 'naturel' trend, je kunt nu ook je selfie zonder make-up voor het goede doel plaatsen! Je hebt de hashtag #nomakeupselfie vast wel eens voorbij zien komen. Vrouwen over de hele wereld gebruiken deze hashtag om aandacht te vragen voor borstkanker. Wil jij ook een perfecte 'no make-up selfie' maken? Hier vind je tips om de mooiste selfie te maken. 

Dacht jij dat jongens meer make-up mooier vinden? Vind jij minder make-up ook mooier? Of dof jij je nog steeds op voor een date?

Bron: dailymail
Bron beeld: instagram