News

Wordt de legging voor mannen een trend?

Een legging, dat is toch een kledingstuk voor vrouwen? Jazeker, maar er bestaat ook een legging voor mannen. En ze worden nog gedragen ook! Niemand minder dan Justin Bieber en Russell Brand hebben zich er al aan gewaagd. Vorig jaar werd de legging voor mannen -ook wel 'megging' genoemd- uitgeroepen tot grootste 'fashion faux pas', maar de trend lijkt zich ondanks alle kritiek toch door te zetten. Verschillende webshops zoals Asos verkopen de megging al. Zullen we de legging voor mannen binnenkort in het straatbeeld zien?

Een jaar geleden schreven we al over de megging, toen dachten de meeste Girlscene-lezeressen dat de trend wel over zou waaien. 'Eughh gatver echt niet, als dit mode wordt onder de jongens, spring ik uit een vliegtuig', 'Skinnyjeans kunnen soms nog wel, maar dit is horrible…', 'Ik vind het er niet echt smakelijk uitzien! Moet er niet aan denken als mijn vriend zo'n ding aantrekt haha..', waren een aantal reacties.

Voorstanders van de megging slaan de kritiek in de wind: 'Iedereen weet dat leggings super comfortabel zitten en er stylish uitzien… Waarom mogen vrouwen er alleen in lopen?' Voorstanders vinden de megging ook iets van deze tijd: 'In de 21e eeuw willen mannen er goed uitzien en zijn er steeds meer metromannen'.

Adam Freck en Andrew Volk hebben van deze trend hun werk gemaakt, de twee hebben namelijk het kledingmerk "Meggings Man Clothing" opgezet met -je raadt het al- alleen maar meggings. Volgens Adam en Andrew zijn de meeste mannen bang dat je uhhh… te veel ziet in het kledingstuk, maar dat is volgens hen helemaal niet nodig: 'We krijgen vaak vragen van mannen over hun kruis. Maar als de mannen het kledingstuk eenmaal proberen, dan is de reactie meestal dat het niet zo in your face is als ze aanvankelijk dachten'.

Ook al is de megging niet bij iedereen geliefd, verwacht niet dat het kledingstuk binnenkort in de vergetelheid zal raken. Verschillende webshops hebben de megging al in hun assortiment en in Londen & New York kijkt niemand er meer van op als een man een legging aan heeft.

Mocht je nu denken, 'Wow ik ben fan van de megging, waar kun je er eentje kopen?' Dan moet je snel bij Asos kijken! Deze webshop verkoopt al een aantal meggings.


€12,64 / €12,64
€47,76 / €16,86

Wat zal jij ervan vinden als jongens binnenkort in meggings lopen? Zou jij het leuk vinden als je vriend er één in de kast had liggen? Of denk je dat de megging nooit een trend in Nederland zal worden?

Bron: dailymail