Fashion

Help! Mijn beha en galajurk gaan niet samen!

De (eindexamen)gala's staan weer voor de deur en iedereen is weer op zoek naar een mooie jurk. Niet makkelijk, want de meeste feestjurken worden nog steeds rond de feestdagen verkocht. Maar ze zijn er wel gelukkig. Goed, daar willen we het eigenlijk helemaal niet over hebben. We willen het vandaag hebben over het moment dat je eindelijk een mooie jurk gevonden hebt, maar er in de paskamer achter komt dat je er met geen mogelijkheid een normale beha onder kunt dragen. 

Dilemma: een prachtige jurk maar met onmogelijke beha-situatie? Of nóg langer doorzoeken. We kunnen je alvast verzekeren, je zoektocht zal nog wel even in beslag nemen want onder de meeste galajurken kun je niet onopvallend een doorsnee beha dragen. Wat doe je dan? Ga je zonder beha? Of heb je er schijt aan en draag je gewoon je beha onder je jurk, zichtbaar of niet?

Gelukkig hoef je geen keuze te maken tussen twee. Er zijn namelijk ook andere oplossingen. Voor iedere jurk hebben wij de oplossing!

Wat draag je onder een jurk met smalle (of helemaal geen) schouderbandjes?

Heeft jouw jurk smalle bandjes (of helemaal geen bandjes) dan kun je de donder op zeggen dat jouw normale beha zichtbaar is onder je jurk. Gelukkig zijn er voor dit soort jurken hele goede alternatieve te vinden. Wees blij dat het bij jou 'alleen maar' om de schouders gaat, want een straplessbeha vind je overal. Bovenstaande beha van 'Magic' is naast het feit dat 'ie strapless is, ook super glad, zodat je niet tot nauwelijks lijntjes door je jurk heen ziet schijnen. Die €29,95 is misschien even een investering, maar bedenk je wel dat als je hier zuinig mee omgaat je hier nog jaren van plezier kunt hebben!

Wat draag ik onder een jurk met een lage rug?

Bovenstaand beha'tje ziet er niet erg charmant uit, maar handig in het gebruik is 'ie zeker. Deze siliconen beha plak je op je voorgevel en heeft verder geen bandjes die jouw jurk in de weg zitten. Je betaalt €49,95 voor dit grapje, maar ook met deze beha geldt, je hebt hier jaren plezier van. Nadat je de beha gedragen heb reinig je hem met milde zeep en water en hij is schoon.


Een iets goedkopere oplossing voor wanneer je een lage rug hebt, maar geen extreem lage rug, deze bandjes die je behabandjes verlengen. Hierdoor kun je je beha lager op je rug dragen. Deze bandjes koop je voor €9,95.

Wat draag ik onder een jurk met diep decolleté?

Heel leuk allemaal, maar soms werkt zelfs zo'n plakbeha of een strapless beha niet. Een jurk met een diep uitgesneden decolleté is prachtig, maar het dragen van een beha is ietwat lastig. Girlscene's Annemerel droeg op haar eindexamen een jurk met een diepuitgesneden decolleté en een open rug, ze koos ervoor om behaloos naar haar gala te gaan. Maar dat zou ze nu NOOIT meer doen, want sinds een aantal jaar gebruikt ze bovenstaand trucje, siliconen tepelcovers. Deze zorgen ervoor dat je tepels niet doorschijnen en maken je borsten ronder. 

Heb jij grotere borsten? Dan is dit misschien niet de juiste oplossing voor jou, maar dan is een jurk met diep uitgesneden decolleté misschien ook niet de perfecte jurk voor jou.

Deze tepelcovers kosten je €9,95 en je kunt hier ongeveer 10 keer mee doen (hierna gaan ze minder goed plakken). Ook voor deze covers geldt, na gebruik wassen met water en milde zeep en ze zijn weer schoon.

Mijn jurk heeft een 'racer back' en de bandjes op mijn schouders zijn zichtbaar!

Lucky you! Het enige dat jij nodig hebt zijn deze clips, hiermee draag jij je bandjes gekruist op je rug waardoor ze niet onder je jurk vandaan komen. Lucky you zeiden we inderdaad, want hierbij kun je gewoon je eigen beha's dragen en voor vier clips betaal je €3,95!

Ben jij bang dat je jurk niet goed blijft zitten en dat er halverwege de avond dingen zichtbaar worden die je liever verborgen had gehouden?

Deze doorzichtige plakstrips zijn jouw redding! Met dit dubbelzijdige tape plak jij jouw jurk gewoon vast op je lichaam. Ook deze methode getest is door Annemerel, dit droeg zij zeven jaar geleden toen ze haar eindexamengala had en geen beha droeg. Dit tape geeft je net wat meer zekerheid. Je betaalt hier €9,95 voor.
 

Tot slot nog wat do's en & don'ts

Do
– Denk bij het kopen van de jurk al goed na over hoe je je beha eventueel kunt verbergen. Ben jij gezegend met een volle voorgevel, dan is het misschien niet heel erg handig om voor een jurk te kiezen waar zelfs geen magic bra onder past.
– Als je op zoek gaat naar een strapless beha, kies dan niet voor een beha met kant of andere frutsels, ga voor een T-shirts bra, dan zie je de lijntjes tenminste niet door je jurk schijnen.

Don't
– Kies geen jurk + beha-oplossing waar je je niet 100% gelukkig in voelt. Als jij onzeker bent over hoe je eruitziet straal je dat uit.
– Heb je echt geen zin om een nieuwe beha te kopen en wil je gewoon een beha dragen die je al hebt liggen, kies niet voor een huidskleurige beha. Een huidskleurige beha zie je net zo goed als een zwarte beha en zwart is dan tenminste nog mooi, huidskleur is echt niet iets wat je aan de wereld wilt tonen.

Heb jij dit jaar ook een (eindexamen)gala? Heb jij jouw jurk al gevonden? Heb je misschien nog goede tips voor meiden die op zoek zijn naar de perfecte jurk?

Pin jouw galajurk inspiratie in Pinbook!

Bedankt voor de tip Romée!