Lifestyle

Hot or not: Waylon en Ilse DeLange’s Songfestival-lied

Ilse DeLange en Waylon hebben een tijdje geleden aangekondigd dat ze dit jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival gaan. Speciaal voor deze wedstrijd hebben de twee zich verenigd als The Common Linnets. Gisteravond zongen ze hun inzending voor het eerst bij De Wereld Draait Door. Het is een opvallend nummer voor het ESF… De reacties zijn op z'n zachtst gezegd gemengd. De één vind het prachtig, de ander noemt het 'mooi… voor in de auto'. Sinds 1975 heeft Nederland nooit meer de eerste plaats behaald. Zal dat dit jaar wel lukken met 'Calm After The Storm'? Laat jouw mening horen: hot or not?

Nederland doet al sinds 1956 mee met het Eurovisie Songfestival. In totaal hebben we vier keer gewonnen, de laatste keer was in 1975! Vorig jaar probeerde Anouk ons eindelijk weer in de finale te krijgen met het nummer 'Birds'. Dat is haar gelukt! Voor het eerst sinds jaren stond Nederland in de finale tijdens het Eurovisie Songfestival, maar de top drie heeft ze helaas niet gehaald. Anouk werd negende. Dit jaar is het doel om nóg hoger te komen… Dat gaan Ilse DeLange en Waylon voor ons proberen. 

De twee zangers werken al een tijdje aan het Songfestival-nummer. 'Calm After The Storm' is gekozen uit 28 nummers, want het zou de meeste sfeer en gevoel hebben. Het is een countrylied geworden, een opvallende keuze voor het Eurovisie Songfestival. Dat vindt Ilse zelf ook, maar ze gaat er vol voor: “Ik ben hartstikke fanatiek. Potverdorie kom op, we doen het niet voor de hobby.”

Luister hieronder het Songfestival-nummer van Ilse DeLange en Waylon:

Na het optreden bij De Wereld Draait Door stroomden de reacties binnen. Muziekredacteur Amanda Kuyper noemt het lied 'een trein die nooit helemaal op gang komt'.  Paul de Leeuw was te gast bij het programma, noemt het nummer 'mooi' en 'onderscheidend', maar hij 'mist nog iets'. Claudia de Breij zegt het nummer 'te bescheiden' te vinden. ''Het is een prachtig liedje voor in de auto. Maar jullie hebben zoveel in huis, ik zou meer willen zien''. Cornald Maas, commentator vindt het een ontzettend gewaagde keus: ''Het spannende van dit nummer is dat er geen spanning in zit. Het lied bouwt geen drama op.'' Gelukkig zijn er ook genoeg mensen die vertrouwen hebben in 'Calm After The Storm' en noemen het een 'geweldig Songfestival-lied'.

Wij vinden het nummer mooi, maar het bezorgt ons geen kippenvel. We zijn benieuwd hoe hoog we zullen eindigen!

Wat vind jij: hot or not? Gaan we met dit nummer het Eurovisie Songfestival winnen of halen we niet eens de finale?

Bron: ad, elsevier, nrc
Bron beeld: reporters