Lifestyle

We ❤ Ed Sheeran

In 2011 was hij daar ineens, de toen 20-jarige Ed Sheeran. We weten niet of hij ons was opgevallen wanneer hij niet zulke mooie liedjes zou maken, maar met zijn muziek heeft hij onze harten veroverd. Fastforward, drie jaar later, is de inmiddels 23-jarige Ed een household naam in muziekland.

Ed Sheeran werd op 17 februari 1991 geboren in het Britse Halifax. In 2005, op veertienjarige leeftijd, nam hij zijn eerste muziek op. Zijn eerste onafhankelijk EP droeg de naam The Orange Room EP. In 2008, na de middelbare school, besloot Ed naar Londen te verhuizen om zijn carrière nog serieuzer aan te pakken.

Ed nam nog een aantal EP's op, werkte met andere kleine artiesten samen, stond in het voorprogramma van een aantal artiesten en in 2010 bracht hij zijn EP Loose Change uit. Op deze EP stond het nummer The A Team en de rest is geschiedenis… Ed vertrok naar LA zonder afspraken, hij trad op tijdens een Open Mic night en hij werd ontdekt door Jamie Foxx. Jamie was onder de indruk, liet hem in zijn studio en gaf hem onderdak voor de rest van zijn verblijf in LA. 

Ondertussen was Ed ook een YouTube account gestart en zijn online fanbase groeide snel. Ed nam nog een EP op in 2011 mocht hij zijn nummer The A Team spelen in de show van Jools Holland. Zes weken later werd het nummer uitgebracht en het nummer stond in zijn eerste week al direct op de derde plek in de Britse hitlijsten, ook in de rest van Europa was het nummer direct een hit.

Een paar maanden later in september 2011 werd zijn debuutalbum + gelanceerd. We hoeven het je waarschijnlijk niet meer te vertellen… Ook dat album was meteen een hit. De afgelopen twee jaar heeft Ed vooral veel opgetreden, samengewerkt met andere artiesten (waaronder Taylor Swift en One Direction!) en… hij heeft in de studio gezeten, want later dit jaar komt Ed's tweede album uit, we can't wait!

Ed heeft de afgelopen jaren aardig wat famous friends verzameld!


Ed nam samen met Taylor Swift een nummer op voor haar album 'Red', het nummer Everything Has Changed was een hit! Ed en Taylor hebben het zelfs een aantal keer samen gezongen tijdens Taylor's Red Tour.


Ellie Goulding en Ed Sheeran gingen samen naar de VMA's in 2013, er werd over een relatie gesproken, maar volgens Ellie waren ze alleen maar vrienden.


Ed is ook bevriend met One Direction, hij schreef een aantal nummers voor de jongens!

Ed heeft de afgelopen jaren op veel verschillende plekken gewoond, hij reisde tussen LA, Tennessee en de UK. Hij heeft een huis gekocht in Suffolk, waar hij een groot gedeelte van zijn jeugd heeft doorgebracht. Het huis wordt op dit moment gerenoveerd, Ed's plan is om in dat huis een familie te starten, maar… heeft hij dan al een vriendin met wie hij dat gezin wil gaan starten? In oktober vorig jaar lazen wij het bericht dat Taylor Swift matchmaker had gespeeld en dat ze Ed gekoppeld had aan haar vriendin en model Claire Donald. Helaas weten we niet hoe het er anno voorjaar 2014 voor staat…

Wat vinden jullie van Ed Sheeran? Genieten jullie ook zoveel van zijn muziek?

Bron: Hollywoodtake.com / Edsheeran.com / Wikipedia

Pin Ed Sheeran afbeeldingen in Pinbook