Real life

Girls issues #20: ‘Ik heb geen motivatie voor school’

girls-issues-20

Heb je ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super gênante vraag? Say no more! Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je Girls Issues. 

Girls Issues: ‘Ik heb geen motivatie voor school’

Janna (19) heeft last van puistjes die niet weggaan.

Beste Girlscene,

Ik ben een meid van 19 jaar. En ik zit momenteel in de tweede week van mijn derde opleiding. En het probleem is, ik heb totaal geen motivatie meer. Doe geen huiswerk meer. En ik skip heel veel dagen en uren. Als ‘s ochtends mijn wekker gaat, zet ik hem uit en ga ik verder slapen. Ik vind het zo slecht van mezelf en snap ook niet waarom ik niet gewoon ga. Ik vind het ook moeilijk, zo midden in het jaar in een nieuwe klas komen. Moet nog super veel inhalen. Als m’n moeder zegt: moet je niet na school verzin ik een smoes, dat we vrij zijn ofzo. Of ik ga rond 10 uur weg. Maar ga dan overal heen, behalve school. Ik heb gewoon een duwtje in de goede richting nodig. Kunnen jullie me daarmee helpen?

Liefs,
Janna

Lees ook:
Girls Issues #18: ‘Ik heb veel last van zweetplekken’

Beste Janna,

Studeren is soms echt een pain in the ass en op die momenten is het belangrijk om door te zetten. Natuurlijk kunnen we je helpen, dus hierbij onze tips!

Wees streng voor jezelf en sleur jezelf uit bed. Wat ook helpt is om je wekker te zetten aan de andere kant van je kamer zodat je wel op moet staan. Zoek manieren om wakker te worden. Voor veel mensen helpt het om ‘s ochtends onder een (koele) douche te springen. Gebruik een citrus douchegel en pep jezelf op.

Denk aan de toekomst, hoe cliché het ook klinkt. Je wilt uiteindelijk toch je diploma behalen en daar moet je iets voor doen. Hoe meer lessen je mist, hoe moeilijker je het aan het einde van je studie hebt. Zeker in het begin heb je het waarschijnlijk moeilijk om streng te blijven voor jezelf. Beloon jezelf daarom met iets waar je naar uitkijkt. Bijvoorbeeld dat ene shirtje dat je net te duur vindt of ongegeneerd een hele nachts series kijken. Maar daarvoor moet je wel zorgen dat je minstens een week geen les hebt gemist en alle opdrachten hebt gemaakt die je moet inleveren.

Er is vast een reden dat je totaal geen zin hebt om überhaupt de school te betreden. Je zegt dat je het moeilijk vindt om halverwege het jaar in te stromen en dat is begrijpelijk. De rest van je klasgenoten kennen elkaar al langer en jij komt daar als nieuweling bij. Stel je open voor de nieuwe mensen en de nieuwe situatie en maak vrienden. Hierdoor voel je je sneller thuis bij de opleiding en heb je misschien meer motivatie om naar de lessen te gaan. Ga eens naast iemand zitten waarvan jij denkt dat jullie een klik kunnen hebben en maak een praatje.

Praat met iemand over deze situatie. Het is niet prettig om te liegen tegen je moeder, dus het is een goed idee om haar op de hoogte te brengen. Zij kent jou goed en kan je ook advies geven. Je weet dat het ‘fout’ is wat je doet en als mensen op de hoogte zijn heb je een stok achter de deur om wel op te staan en naar school te gaan. Zeg daarom ook tegen klasgenoten dat je de volgende dag weer bij het college bent. Dan verwachten ze jou en is het moeilijker om je nogmaals om te draaien in bed.

Succes!

Liefs,
Girlscene

Beeld: pinterest

Must reads 👀