Beauty

L’Oréal Color Riche l’Extraordinaire review

Meiden die niet het budget hebben voor make-up van Yves Saint Laurent en liever een koopje scoren hebben geluk! L'Oréal brengt de Color Riche l'Extraordinaire lipproducten uit die een goede vervanger zijn van de Yves Saint Laurent Glossy Stains. Girlscene test de Color Riche l'Extraordinaire gloss uit en vertelt of het de moeite waard is om te kopen. Kijk maar mee!


Als je de Shine Caresse lipgloss kent van L'Oréal zie je waarschijnlijk overeenkomsten met deze Color Riche l'Extraordinaire. Op het eerste gezicht lijken de twee producten erg op elkaar. We kunnen je alvast vertellen dat L'Oréal Color Riche l'Extraordinaire prettiger aanvoelt op de lippen in vergelijking met L'Oréal Shine Caresse. Dat komt waarschijnlijk door de verschillende oliën in deze gloss. Onder andere arganolie, lotusbloem olie, cameliazaad olie en rosa canina fruit olie staan op de ingrediëntenlijst. Het verzorgt niet alleen als een balsem, want het geeft het pigment van een lippenstift en de glans van een lipgloss. Girlscene test de Color Riche L'Extraordinaire op pigmentatie, houdbaarheid op de lippen en aanbrengen. 


600 Nude Vibrato, 101 Rose Melody, 401 Fuchsia Drama, 500 Molto Mauve


Begin met schone en verzorgde lippen.


600 Nude Vibrato

Nude Vibrato is een perzik kleur die erg mooi staat bij meiden met een warme huid. Op een getinte huid is dit de perfecte nude kleur en als je iets bleker bent is dit een my lips, but a little bit more peachy tint. Het staat fris en mooi, zolang je het maar niet te dik aanbrengt. Dan trekt het namelijk in je lippen en dat ziet er niet zo netjes uit. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10


101 Rose Melody

Lichtroze lipkleuren zijn vaak favoriet op de Girlscene redactie, dus bij Rose Melody is dat niet anders. Dit is een goede everyday kleur voor meiden die niet (durven) uitpakken met felle kleuren op hun lippen. Rose Melody heeft een subtiele shimmer in de gloss wat sprankelt in de zon.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 9/10


401 Fuchsia Drama

Ben je op zoek naar een felroze lipgloss met een koele ondertoon? Fuchsia Drama is de enige opvallende roze gloss uit de Color Riche l'Extraordinaire collectie. Het voordeel is dat de blauwe ondertoon zorgt voor optisch wittere tanden, maar een nadeel van deze kleur is dat het alleen een huidskleur met roze ondertoon complementeert. Voor het mooie trekt Fuchsia Drama iets te veel in de lijnen van de lip.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10


500 Molto Mauve

Molto Mauve is een warme roze kleur met een bruine ondertoon die erg goed staat op een getinte of donkere huidskleur. Er zit een shimmer in de gloss verwerkt, net zoals bij Rosy Melody. Molton Mauve is een makkelijke kleur om mee te werken, maar meiden met lichte huid kunnen deze kleur beter overslaan.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10


204 Tangerine Sonate, 304 Ruby Opera, 301 Rouge Soprano


204 Tangerine Sonate 

L'Oréal kent de trends maar al te goed en daarom ontbreekt een oranje kleur niet in de Color Riche l'Extraordinaire niet. Neem je tijd om Tangerine Sonate goed aan te brengen, want het is geen makkelijke kleur om netjes op je lippen te krijgen. Het brengt namelijk niet helemaal egaal aan en trekt licht in de lijntjes. Heb je een koele huid? Dan kom je helaas niet goed weg met deze kleur. Voor Tangerine Sonate heb je een warme huidskleur nodig met een neutrale of gele ondertoon.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10


304 Ruby Opera

De donkerste kleur in de collectie is Ruby Opera. In de verpakking lijkt deze donkerrood donkerder dan wanneer je het aanbrengt op de lippen. De pigmentatie is niet erg sterk, wat voor de zomer mooi is. Om overal dezelfde dekking te krijgen op de lippen moet je wel even je best doen.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10


301 Rouge Soprano 

Als je de oranje lippen trend ziet zitten, maar Tangerine Sonate te opvallend is moet je Rouge Soprano proberen. Ook bij deze kleur geldt dat de pigmentatie niet zo denderend is als de kleur in de verpakking doet lijken. Rouge Soprano is een aantrekkelijke tint, maar krijgt wel minpunten omdat het in de lijntjes trekt.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 6/10

Eindoordeel
Verpakking:
Op het oog ziet de verpakking er mooi uit, maar voor de prijs die je ervoor betaalt mag de tube wel iets luxueuzer aanvoelen.

Aanbrengen: Door de 'wollige' textuur en de vorm van de applicator is het makkelijk om de kleuren aan te brengen.

Pigmentatie: De pigmentatie is gemiddeld. Verwacht niet een heel dekkende lipkleur, want het is geen vloeibare lipstick.

Houdbaarheid: Aangezien de Color Riche L'Extraordinaire meer een lipgloss is dan een lippenstift valt de houdbaarheid erg mee. Het blijft zeker een paar uur zitten. Als je iets eet of drinkt verdwijnt de glans merendeels, maar dat is logisch. Draag je een van de donkere kleuren? Houd dan een spiegel bij de hand, want het is niet een cute look als deze gloss vervaagt. Met de nude kleuren heb je geen last van een gekke liplijn die je wel krijgt bij de donkere kleuren. 

Heb je meer geld over voor een lipproduct en/of wil je graag een gelijksoortige gloss zoals de Yves Saint Laurent Glossy Stains? Probeer deze gloss dan zeker uit.

Vanaf half maart scoor je de L'Oréal Color Riche l'Extraordinaire collectie in de winkels voor €15,99 per stuk. 

Welke kleur vind jij het mooiste? Ga jij L'Oréal Color Riche l'Extraordinaire lipgloss uitproberen?

Pin jouw favoriete lipproducten in Pinbook