Lifestyle

Girlscene interviewt Lea Michele: ‘Louder is een droom die uitkomt’

Lea Michele timmert hard aan de weg als solo artiest. Vorige week ging haar eerste album Louder in première en kon je op Girlscene al de exclusieve pre-stream luisteren. Sindsdien draaien we het album grijs en wij zijn niet de enigen, want de verkoop gaat goed. Girlscene's Emma sprak met haar aan de telefoon en stelde brandende vragen: Wat is haar favoriete liedje van het album? Als ze nog maar één liedje mocht zingen, welk nummer zou dat dan zijn? Lees snel verder voor de antwoorden.

Lea Michele Sarfati is geboren op 29 augustus 1986 in Bronx, New York. Ze ontdekte haar passie voor zingen al toen ze heel klein was. Op achtjarige leeftijd scoorde ze al haar eerste rol op Broadway als de kleine Cosette in Les Misérables. Deze musical was haar springplank naar succes: 'Mijn passie voor zingen begon al toen ik al heel klein was. Op mijn achtste stond ik op Broadway, zo heb ik ook leren zingen en acteren'. Daarna ging Lea nog even door met musicals. In 2006 speelde ze in de rock musical Spring Awakening, wat over een groep tieners gaat die hun seksualiteit ontdekken. Hierin speelde ze samen met toekomstige collega Jenna Ushkowitz.

Lea stopte in 2008 met de musical en verhuisde naar Los Angeles om film- en tv-rollen te scoren. Eén van haar grote dromen was om een rolletje in Grey's Anatomy te krijgen. Dat is niet gelukt, maar ze was wel gecast als Rachel Berry in Glee. Geheel tegen haar verwachting in, Lea had juist het idee dat haar auditie helemaal niet goed was gegaan. Gelukkig weten we allemaal hoe het haar sindsdien is vergaan. Ze speelt al een aantal jaar met succes in Glee.

Een nieuwe stap in het leven van Lea is haar eerste album met de naam Louder. 'Als klein meisje droomde ik al van een eigen album. Louder is dus een droom die uitkomt', vertelt ze mij. Maar wanneer wist ze dat de tijd rijp was om haar eerste album op te nemen? 'Een aantal jaar geleden begon ik met Glee en ik wilde daar eerst een beetje aan wennen. Nu doe ik dat al een tijdje en was ik wel klaar voor de volgende stap'. Op Louder werkt ze onder andere samen met Sia, maar ze wil ook graag liedjes opnemen met andere artiesten die ze bewondert: 'Oh, er zijn zoveel mensen met wie ik wil werken! Kelly Clarkson, Beyoncé, Adele… Het zou een droom zijn om met deze mensen te mogen zingen'. Over de inspiratie voor haar liedjes was ze kort maar krachtig: 'Ik haal inspiratie uit mijn eigen leven. Mijn doel met muziek is boodschappen verspreiden.'

Wij hebben eerder aangegeven dat 'If You Say So' ons lievelingsliedje is, maar wat is eigenlijk Lea's favoriete nummer? 'Oh, er zijn zoveel nummers die ik mooi vind… Maar mijn favorieten zijn toch You're Mine en On My Way.' Wij weten wel waarom You're Mine haar favoriet is, dit nummer schreef ze namelijk voor Cory Monteith. Dit onderwerp was trouwens verboden, er mochten geen vragen gesteld worden over hem. Ik besloot om een andere moeilijke vraag te stellen, als ze nog maar één liedje zou mogen zingen… Welke zou dat dan zijn? 'Goede vraag! Ik denk dat ik toch voor My Man van Funny Girl ga'.

Lea leidt een druk bestaan. Ze filmt Glee het hele jaar door, maar ze promoot ook haar album. Hoe doet ze dat toch, is ze niet helemaal uitgeput?! 'Het is inderdaad veel werk, maar ik heb veel lieve mensen om me heen die me helpen. Zij houden ook mijn schema in de gaten. Overdag werk ik veel, maar 's avonds zorg ik dat ik goed uitrust.' Een dag in het leven van de zangeres is dan ook druk, druk druk: 'Ik werk voor Glee of ik doe dingen voor mijn album. Ik heb het altijd heel druk, maar ik ben heel dankbaar en waardeer alle steun van mijn fans'. Gelukkig heeft Lea ook wel eens vrije tijd. Wat ze dan het liefst doet? 'Het liefst ben ik dan met vrienden of familie. Ik chill graag thuis of maak een wandeling. Ik doe het sowieso rustig aan, ik houd van rust en van thuis zijn'.

Op Twitter las ik dat Lea komende zomer een aantal landen gaat bezoeken. Ik kon het dan ook niet laten om te vragen of ze ook naar Nederland komt: 'Dat zou ik fantastisch vinden! Maar we weten nog niet precies waar we allemaal heen gaan, dat beslist mijn baas haha. Maar ik wil er graag heen!' De zangeres is dol op Nederland, ze is een keer in Amsterdam geweest: 'Ik ben heel kort in Amsterdam geweest, ik vond het een heel mooie stad. Ik heb een fantastische tijd in Nederland gehad, daarna ben ik door België gereden en bezocht ik Londen en Parijs. Er zijn zoveel plaatsen waar ik nog heen wil en ik wil graag al mijn fans over de hele wereld bedanken!'

Wil je ook graag zangeres worden? Lea's tip is om te blijven zingen, maar daarnaast ook een studie te doen: 'Als je echt van zingen houdt, dan moet je het gewoon doen! Maar ik ben ook van mening dat een studie belangrijk is'. Fans van Lea hoeven niet bang te zijn dat ze er binnenkort mee ophoudt. Er zijn zelfs al plannen voor een tweede album! 'Ik doe nu wat ik leuk vind, dus ik hoop absoluut dat er een tweede album mag komen!' Over een jaar hoopt ze op tour te mogen gaan: 'Er staan deze zomer al een paar tours op de planning, maar hopelijk mag ik volgende zomer nog meer plaatsen bezoeken.'

Wil jij Lea's album Louder luisteren? Dat kun je hier doen!

Wat vind jij van Lea Michele? Wat is jouw lievelingsnummer van het album? Hoop jij dat ze nog een tweede album maakt?